Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První láska a hned dlouhodobý vztah :O/

Od: kaca* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

se svým přítelem už chodím skoro 5 let a poslední rok je tak nějak o ničem... Problém je v tom, že nevím v čem je problém! On je moje první láska, zažila jsem s ním první sex, nemám tedy srovnání a začíná mě to trochu hlodat (mám totiž neodbytný pocit, že se k sobě moc nehodíme). Vím že je to skvělý člověk a byl by i úžasný manžel a otec, ale nějak mi to nestačí...

Taky mi připadá, že se ta láska někam vytratila. Nejraději bych se s ním rozešla, ale co když lepšího kluka už nenajdu?

Myslím, že tyhle pociti zažívá více holek, kterým zůstala jejich první láska... co s tím?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

osman
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Delej to co si zada tve srdce, stejne jako ono rozhodlo o tom, ze se date dohromady(a mela si z toho tolik krasy) rozhodlo o tom, ze uz to neni to po cem touzi(a i kdyz to tak nevypada budes mit z toho taky spoustu krasy).Kdyz to neudelas, o tu krasu se pripravujes a ztracis drahocenny cas ze sveho zivota.Vim ze je to tezke, ale kdyz si vzpomenes na sva jina spravna rozhodnuti urcite si uvedomis ze toto jsou ty nejlepsi rozhodnuti.Stejne jako kdysi si musela treba rict rodicum o tom ze s nim chodis, tak to byl podobny problem, ale stalo to zato jako dycky.Tak je to se vsim a vzdy, poslouchej hlas sveho srdce, ne mysl.
kaca*

Dekuju ti, bohuzel vim ze mas asi pravdu *pusa* snazim se na vsechno prijit hlavou... uz nekolikrat jsem byla rohodnuta ze ho opustim, ale prinasi to spoustu problemu, bydlime spolu v Praze a rodinu mam nekde jine... Take tu mam dobrou praci, nase rodice si rozumi. Pratele mame temer jenom spolecne...

Vzdycky nez zacnu jednat a resit bydleni a to ostatni rezignuju...

osman
Nemusis opoustet vsechno.I on citi ze to neni ono, to same co ty.Je to tezke ale nejlepsi je si o tom promluvit.Narovinu.Treba spolu muzete dal bydlet.Jen spolu nic nemit nebo najit jine reseni, ale to musite hledat spolu.

jana*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Co zkusit pauzu? Takovýhle pocity má čas od času každej. Všichni mají nějaký chyby a podle mého názoru je důležitý vědět, jestli ty chyby zrovna svýho partnera můžeš tolerovat. Neházela byhc to hned za hlavu. Prostě zkus navrhnout pauzu, odstěhovat se na nějakej čas jinam a pokud za týden zjistíš, že Ti děsně chybí, budeš mít možnost se vrátit (teda nejspíš... :). A pokud ti chybět nebude ani po delší době a pořád si budeš jistá tím, že ho chceš opustit, uděláš to.

hodně štěstí :)

jak*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

V kazde odpovedi je kousek pravdy, na druhou stranu prave proto ze nemas srovnani, tak neocenis treba vsechno. Je mozne, ze najdes nekoho lepsiho, ale je dost mozne ze ne a vzdy to uz pro tebe bude jen nahrazka nekoho, koho jsi mela rada...

Dokud to nezkusis, tak to nepoznas. Jen si bud jista a nestrel to jen tak z nalady.

dagmar*

Problém může být částečně i v tom, že ta intenzivní láska se po čase promění spíše v něco jako přátelství - což v každém případě není méně hodnotné, ale prostě jiné. Spolehnout se jeden na druhého atd, už to je založeno spíše na společné důvěře, na tom, že dokonale znáte atd. Ale připouštím, že ti to může připadat jakési nudné.

Problém je také v tom, že zde není nic, co by jako vztah oživilo - třeba dítě - teď ale nemyslím, pořizovat si dítě jen kvůli tomu - k tomu musí každý dozrát.¨

Někdy pomůže i něco náhradního, třeba pejsek - je to opět oživení vztahu.

Určitě ale počítej s tím, že každý vztah přejde to této fáze, proto bych raděj zapřemýšlela, jestli je to člověk, se kterým chceš sestárnout, mít s ním děti, nebo jestli máš pocit, že jsi o něco příšla, tím, že to je tvůj první kluk a proto se cítíš nespokojena.

kaca*
Je hrozně těžké si na tyhle otázky odpovědět, ale děkuju Vám všem, moc mi to pomohlo :)
koumaak
Mila Kaco. Jak uz to tak byva tak ani jedno rozhodnuti neni uplne spravne. Osobne bych ti radil odejit dokud nemas deti. Neni nic horsiho nez si potom celej zivot vycitat ze kdyz jeste byla moznost odejit tak si tak neucinila. Mam kamaradku, ktera podobny problem jako ty resila pred dvaceti lety a bohuzel se rozhodla zustat. Asi nemusim psat ze toho litovala ikdyz jeji manzel byl hodny otec a staral se o rodinu. Az po dvaceti letech(kdyz deti vyrostly) se rozesla a zacina zit. Ma noveho pritele a je stastna. Ale obcas zalituje ze se takto nerozhodla uz pred dvaceti lety. Neni to jednoduche ale mam pocit ze opravdu nejses stastna a proto bych doporucoval riskovat. Je to tezky rozhodnuti a je jenom na tobe. Musis sama vedet co od zivota ocekavas:)
terrynna
Musiš si ujasnit zda tva zamilovanost se jentak vytratila, či je za tím nějaký skutečný důvod. V prvním případě je to přirozené. V druhém případě je potřeba vztah prověřit třeba pauzou, nebo jinou změnou.
kaca*
Tak jsem vyhlasila pauzu a hodne se mi ulevilo... pripadam si hrozne volna :) zacinam se dokonce poohlizet po jinych...
I kdyz je mi z toho smutno, protoze ho mam stale rada, tak to tak asi musi byt...
koumaak
Jojo. I moje kamaradka popisovala velkou ulevu kdyz se rozesla ze svym manzelem. Ted se jenom prokousat zacatkem rozchodu a bude to dobry,uvidis.:)

ryba*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
JE dilema ci sa riadit srdcom alebo rozumom. Ja mam tiez praietela a je moj prvy chodime spolu 2 roky a dufam ze bude aj moj posledny. Aj ked kazdy hovori nehod si prveho na krk. Nie je to tak. Ty musis vediet co je pre teba najlepsie neostavaj vo vstahu zo strachu a sucitu je to hlupost. KEd nevies ako dalej tak mu povedz o svojich pocitoch a ked to nepomoze tak sa dohodnite na prestavke vo vstahu. A uvidite ako dalej.:)
kaca*
Tak jsem se s nim rozesla, uz od ledna jsem volna a je to fajn :)) udelala jsem dobre. Chtela jsem Vam vsem moc moc podekovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]