Nejste přihlášen/a.
Nemůžu najít již delší dobu zaměstnání, a fakt, že jsem značně nedoslýchavá mi to komplikuje.
Mám vystudovanou střední ekonomku s maturitou a , když tak přemýšlím je mi to na houby, protože jako administrativní pracovnice, co zvedá telefon, je pro mě jako nemyslitelný fakt a dělá mi telefonování s někým cizím problém.
U pásu v provozu nesmím přijít do hluku, jsem zoufalá
Prodavačka také přichází do kontaktu s komunikací s lidmi , tak mě napadá snad jen obyčejná uklízečka?
Je tu někdo kdo má stejný problém a kde pracuje a je spokojen?
Děkuji za odpověď.
Tam, kde se nemusí brát telefony, kde komunikace probíhá elektronickou cestou, nebo osobním jednáním z očí do očí a kde je většina práce zcela samostatná. Například mzdová účetní, fakturantka, inventury, archivace dokumentů (tam vás nikdo nemůže rušit), daně, celní deklarace, pokladna. Nebo v knihovnách katalogizace knih (nemusíte vůbec s nikým promluvit, hlavní je umět knihovnictví a pečlivost). Práce s kopírkou, se skenerem, digitalizace dokumentů, účtenek, faktur, atd.
Co si mám představit pod tímto: "...protože jako administrativní pracovnice, co zvedá telefon, je pro mě jako nemyslitelný fakt a dělá mi telefonování s někým cizím problém."?
Nedoslýchavá osoba snad nepůjde pracovat jako telefonistka a hlavní náplní práce např. účetní není telefonování... Telefonátům se dnes asi nevyhnete nikde, ale ve většině profesí nejsou tím hlavním.
Napadá mne např. založit si živnost jako účetní a s klienty komunikovat převážně přes internet...
Ještě se zeptám: Dnes existuje řada naslouchadel nebo zesilovačů zvuku → to by nepomohlo?
"Koliesko", naprosto Vás chápu, jelikož mám ten samý problém, jen už mám to štěstí, že jsem v důchodu. Trpím mnoho let Tinitusem a pár let nedoslýchavostí na levé ucho. Pracovala jsem v administrativě a s telefonem na uchu. Bylo to pro mně vyčerpávající, jelikož jsem měla na levém uchu telefon a pravou jsem ovládala PC a musela dávat informace a hledat v datech na PC. Když to bylo neúsné a viděla jsem nespokojenost lidí, na druhém konci aparátu, pro mé časté opakování otázek, musela jsem na ORL. Lékař zjistil moji zdravotní situaci, napsal mně potvrzení, že takovou práci dělat nemohu a půl roku před důchodem jsem ztrávila v PN. Bylo to smutné, to mně věřte. Asi jsem Vám neporadila, ale cítím s Vámi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.