Nejste přihlášen/a.
Zdravím , po 8 letech hledám nové pracovní možnosti. S motivačním dopisem a životopisem sem si snad nějak poradil. Co mně však vrtá hlavou , je jak se vyhnout tomu aby zvlolená práce nebyla ještě horší. Inzeráty snesnou všechno a slibem nikdy nezarmoutíš. Mám hodně dovolené , klidně bych šel dělat i jeden nebo dva dny zadáčo abych okouknul prostředí , nicméně na to asi nikdo nepřistoupí a netuším jak jinak snížit tohle riziko. Má někdo nějaké nápady děkuji. Rodiče mi moc s tímhle neporadí oba přečkali celý svůj produktivní věk v jedné firmě.
1. Spolehlivě poznáš nemoci firmy až pár měsíců po nástupu. To je realita.
2. Nejen lidé, ale i atmosféra ve firmách se v průběhu času trochu mění. Většinou k horšímu. Takže to, co platilo před deseti nebo třemi lety už dnes platit nemusí. I to je realita.
3. Existuje web jobinsider.cz/... kde se dá něco málo dozvědět, pokud tam je recenze.
4. Něco podobného je i tady : prace.cz/... a tady : jobs.cz/...
5. Jestli momentálně máš nějakou práci, která není úplně na infarkt, tak se jí drž a nezapleveluj pracovní trh ještě svojí osůbkou, protože lidí, kteří práci marně hledají a potřebují ji mnohem víc než ty, je i tak dost. Až ji budeš opravdu hledat, vzpomeneš si na moje slova.
Dík za odkazy.
Práci mám , na infarkt to fakt není spíš pohoda. Bohužel však na dojíždění padne přes 18 procent výdělku což se mi zdá hodně moc a už není žádné opatření jak tohle snížit. Navíc jsem dosáhl na strop mzdy kterou jsou ochotni za tuto pozici zaměstnanci zde dávat , a po 6ti letech kdy se mzda nezvyšovala teď přidávali 1000kč.
Podívejte se na zákoník práce na §31, odst. 1, kde je uvedená tak zvaná "zkušební doba" business.center.cz/...
(1) V pracovní smlouvě může být sjednána zkušební doba, která činí, pokud nebyla dohodnuta zkušební doba kratší, tři měsíce. Sjednaná zkušební doba nemůže být dodatečně prodlužována.
(3) Zkušební doba musí být sjednána písemně, jinak je její sjednání neplatné.
A pak se uvidí, buď můžete pracovní poměr ukončit vy, nebo zaměstnavatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.