Nejste přihlášen/a.
Chci poradit,
ještě něž jsem sen znalů s manželkou tak byl jsem v podstatě nekuřák, jen opravdu vyjímečně jsem si zakouřil. Dalo by se se říct nekuřák.Ona to tak veděla, že nekouřím a kouření se ji nelíbí. Později jsem si jí zmínil po svatbě, že si občas zakouřím kvůli nervům,a le to už musí fakt být.
Mám jinak vlastní byt, který jsem měl ještě před svatbou a celý se o něj starám.Teď byla žena asi 2 dny pryč a já jsem si dovolil si dát večer pivko a k tomu si ve vlastním bytě večer zapálit asi 3 cigarety.Bylo to vyjímečně.
Jen jak přijela, tak mi hned strašně nadávala, jaký jsem debil, magor, hnusný pako, že jsem tam kouřil, že se jí jí z cigaret na zvracení, že to nesnáší a vše je tam načichlé. To jsem kouřil jen v jednom pokoji a vyjímečně to šlo na chodbu. Navíc je to můj vlastní byt a můžu si tam dělat snad co chvi ne?
Díky nervům z práce teď kouřím trochu více, tak nějak 5-6 denně, ale dám si při čekání na autobus, v hospodě ( tam více, ale jen když tam jsem sám), alwe doma jsem kouřil vyjímečně.
Jaký na to máte názor?
Jak to máte vy?
Pokud si chcete ve "svém bytě" dělat, co chcete, tak jste se neměl ženit. A když už jste se teda rozhodl oženit, měl jste svojí nastávající ještě před svatbou upozornit, že jste "v podstatě" nekuřák, tedy vlastně kuřák, který se za nekuřáka jen považuje. Takže moje rada: Buď se přizpůsobíte a nebudete doma kouřit vůbec (a nemyslete si, že nekuřačka vykouřenou cigaretu v bytě nepozná, byť jedinou), nebo si budete doma dělat co chcete, ale pak počítejte s tím, že Vás manžlka opustí (jen otázka času).
Moc se mi líbí ty hlášky - jsem nekuřák... kouřím 5 až 6 denně... v hospodě víc... . Kde je podle Vás hranice, kdy se z takového "nekuřáka" stává kuřák? Trochu mi to připomíná hlášky alkoholiků, kteří si alkoholismus nechtějí přiznat a ohánějí se tím, že vypijí sotva 10 piv denně a můžou s tím kdykoliv přestat.
Já to řeknu stručně. U vás se mi nelíbí bezohlednost vůči manželce nekuřačce a nic to nemění na faktu,že to je váš byt. Přece jej užíváte společně, ne? A u manželky se mi nelíbí vulgárnost s jakou vám vyčinila. A ještě něco.Když už jste jednou začal pokuřovat, pokud s tím zavčas nepřestanete, frekvence vykouřených cigaret se začne pomalu ale jistě zvyšovat. Vy nejste nekuřák,ale začínající kuřák.
My to máme tak, že nekouříme ani jeden. A v bytě nám nikdo nekouří. Když jsem kupovala na inzerát rohovou lavici, první moje otázka byla, zda je rodina prodávajícího nekuřácká. Protože nábytek po kuřácích bych si nekoupila.
Neříkala bych Vám nadávky, které tady píšete, ale řekla bych třeba, že smrdíte jak prašivý opossum. Nebo skunk. Co s tím přestat? Na pochroumané nervy jsou lepší jiné aktivity, než cigáro: procházka v lese, večer hrnek teplého mléksa ...aj.
Nelíbí se mi ale Vaše chování k ženě: Vy jste pan domácí, který si VE SVÉM bytě může dělat, co chce a co je ona? Asi jen služebná a kuchařka. Která musí poslouchat a šoupat papučema. Možná bych pro Vás opravdu jedno citované slůvko použila, zasloužil byste si ho.
A z hlediska ženy - zkoušel jste někdy prát záclony z bytu, kde se kouří? Zažloutlé, zašedlé...Tak toho vážně raději nechte. Jaga.
Řekl bych že máš na výběr: buď kouření nebo manželka.
Vzala si nekuřáka, a on v klidu nahulí v bytě že tam je na blití. Prostě jsi jí sprostě podvedl.
Já kouřím zcela výjimečně, asi tak jako Vy před nervama z práce. Jedna denně, v létě třeba i po jídle, když se setkám s kuřáky, klidně víc. Momentálně ale nějak nemám chuť, tak mi jedna krabička vydržela od září do listopadu a teď už ani žádnou doma nemám. Ale kdybych věděla, že mému protějšku kouření vadí, nekouřila bych v místě, kde se on pohybuje, ani před setkáním s ním, v žádném případě doma. (Záměrně nepíšu "v bytě" ale "doma", od slova "domov" - domov je to i pro Vaši ženu...).
Já bych se omluvila za to kouření a kdyby se ona omluvila za ta slova, tak by to bylo naprosto ideální
Tak nevím, co chcete poradit. Pokud se nedokážete dohodnout ohledně kouření, jak se můžete domlouvat o jiných důležitějších věcech. Má cenu být spolu? Problém není v kouření, problém je v komunikaci. Jsem nekuřák, ale momentálně mám přítele, který kouří. U nás doma se nikdy nekouřilo, i když můj otec kuřák byl, ale chodil kouřit ven. Tak to dělá i můj přítel, mám ale výhodu, bydlím v rodinném domku. Jinak dávám za pravdu těm, kdo říkají, že dostat kouř třeba z nábytku, z prokouřeného bytu, je velmi obtížné, skoro nemožné.
Zdravím. Za a) souhlasím s Babkazov - jaký váš byt? Snad jste ženatý, a tedy společný byt... nebo teď, když se vám to hodí, je byt jen váš? Hloupý argument. A pokud je paní nekuřačka, poznala vás jako nekuřáka, tak se v podstatě ani moc nedivím. Sice bych partnerovi nenadávala do debilů atd., ale dala bych jasně najevo, že je to hnus a pokud kouřil v bytě, tak je to opravdu nasmrádlé.
Takže ona má z nekuřáka, kterého poznala, smradlavku, co kouří nyní denně... ale je nepříčetná. Jj, dělejte si, co chcete, já jsem pán a kdo je víc. Manželka si taky v bytě bude moci dělat, co chce? Asi těžko, viďte.
Zvedněte p.del, kuřte na balkoně nebo před domem, a budete tak provokovat.
Co byste říkal Vy, když by si manželka přinesla do bytu kozu a řekla, že ji budete v bytě chovat? Já vím, je to nepoměr, ale smrad by byl stejný...
"ildika", myslím, že "cap" by už smrděl pěkně, takže opravuji, místo kozu, rovnou "capa"...
Pt – nebyl, nebyl... koza tak nesmrdí (a když se udržuje v čistotě, nesmrdí vůbec).
Mně se z cigaretového zápachu, i z čerstvého, doslova zvedá žaludek a kdyby mi někdo před svatbou tvrdil, že nekouří, a po svatbě by se ukázal opak, brala bych to jako čistý podraz. Neříkám, že bych se rozvedla (jsem proti rozvodům, pokud možno), ale nějaké důsledky bych z toho tedy vyvodila zcela jistě.
Řekla bych, že je to tak 50 na 50. Vy jste v bytě kouřit neměl a když už, tak jste se měl omluvit a příště to nedělat. Ovšem já říct manželovi, že je debil, magor a pako, tak by mi asi dlouho trvalo, než bych si ho udobřila. To by si partneři k sobě nikdy dovolit neměli, takže omlouvat by se měla i vaše paní.
Dobrý den, reakce Vaší partnerky je mírně řečeno přehnaná. Takto hnusně počastovat svého miláčka a obdivovaného partnera hned po příjezdu může snad jen absolutně netolerantní a sobecký člověk. Je to banalita, vše se dá normálně vysvětlit a domluvit se. Co by Vaše paní asi dělala, kdyby v bytě našla cizí slečnu? Zřejmě ustoupíte nebo až ona udělá něco, co Vy neschvalujete, tak jí to také dáte takto hnusně pocítit. Ovšem, lepší je tolerovat drobné nedostatky toho druhého (a nehroutit se z nich). Zdravím!
tazatel píše, že byt si pořídil před vstupem do manželství...tzn. z právnického hlediska je byt jeho a ne SJM...dalo by se předpokládat, ale to nevíme...že i většina věcí v tomto bytě (vyjma třeba osobních a těch co koupili společně) je také jeho..takže na jednu stranu má pravdu, že si může v bytě dělat co chce, a to i kouřit...druhá stránka věci je ta, kterou tu popisuje (s hodou okolností mysllím, že většina jsou ženy)...že je bezohledný vůči manželce, které to vadí..nicméně...manželky je pouze domov..nikoliv byt navíc tazatel dále uvádí, že partnerka byla s tímto zlozvykem seznámena...tzn.její reakce byla nepřiměřená...věděla moc dobře do čeho jde a jaká rizika jsou s tím spojená...to bysme za sebou měly větný rozbor
...takže já radím: příště kouřit na WC (pokud máte okno)..a nedělat si zbytečně problémy..smrad bude tak či tak...jde o to jen jak dlouho bude a kde...a lepší ať to smrdí na WC, které je pro smrad konstruované a předpokládá se, že tam bude..než v obýváku kde si vodíte návštěvy a těm by se to nemuselo líbit stejně jako vaší manželce a už by vás nemusely z tohoto důvodu navštívit...
"...že partnerka byla s tímto zlozvykem seznámena".
Ano, byla s tím seznámena, ale až po svatbě! Ona byla přesvědčena, že si bere nekuřáka (a to tazatel rozhodně není!). Když už se pak jeho vášeň nedala utajit, tak jí lhal, že kouří jen výjimečně, občasně. Myslím, že 6 cigaret denně má s výjimečností a občasností pramálo společného. Z dotazu je zřejmé, že má počet vykouřených cigaret vzestupný trend, takže časem to možná skončí u 60 denně. Je to klasický vývoj závislosti na nykotynu. Manželka možná použila ostřejší výrazy, než bylo nutné, ale já se jí ani nedivým. Muselo to pro ní být velké zklamání v člověku, o kterém si myslela, že o něm všechno ví a kterému věřila. Předpokládám, že pokud je manželka zapřisáhlá nekuřačka, tohle manželství brzo skončí. Snad to bude dřív, než přijdou společné děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.