Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem důchodce 64 let a mám nabídku práce na DOPP.
Co všechno může,nebo nemůýe být? Děkuji
Jako důchodce můžete pracovat dle libosti. Platí pro Vás stejné podmínky, jako kohokoliv jiného.
Jediné omezení tedy vyplývá z DPP. U jednoho zaměstnavatele smíte takto odpracovat maximálně 300 hodin ročně. Ale můžete mít více takových smluv současně u různých zaměstnavatelů. Tento časový limit 300 hodin se v praxi občas obchází tak, že máte smluvně napsanou vyšší hodinovou sazbu a počítají Vám nižší hodiny než ve skutečnosti.
Do výdělku 10tis / měs neplatíte zdravotní ani sociální. Daň z příjmů také neplatíte, pokud u daného zaměstnavatele podepíšete prohlášení poplatníka daně a uplatníte si tak slevu na dani.
Ano. Odměna může být sjednána i úkolově, tzn. 6tis za provedení určité práce. Nicméně firma by někde pak pro sebe měla evidovat nějakými normami, kolik ten úkol zabere času, aby pak v případě kontroly byla schopná prokázat, že nebylo překročeno těch 300hodin. Ale to je spíše jejich problém, než Váš.
Co se týče proplacení vědlejších nákladů, jako například dopravného, tak to musíte být sjednáno ve smlouvě, že Vám bude propláceno.
No a ta dohoda může být třeba sepsána tak,že za provedenou práci dostanu třeba 6000Kč.?
Mám v jedné nejmenované společnosti provest za dva měsíce kontrolu 360 stanic a za to mi náleží odměna těch 6000Kč.
To byla původní dohoda od jednatele společnosti,ale praxe je taková,že mi dali hodinovku 69Kč a 30 minut na jednu stanici.
Žádná režie stravenky,jízdenky, nic. No, já si projedu tak 500Kč.za benzin.
Je možné požadovat tu původn ídohodu? Mám to dvakrát za rok Duben,květen a Říjen listopad, před topnou sezonou a po ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.