Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika nezabiraji - angina

Od: lucielucie odpovědí: 16 změna:
Dobry den,
Strasne me bolelo v krku, tak jsem ve stredu dosla k moji doktorce - diagnoza angina, dostala jsem v-penicilin 1,2 mega, ktery mam brat 4x denne po sesti hodinach. Lek jsem zacala brat ve stredu v 12:00... Trapi me to uz od uterka a je to takova silna bolest, ze nemuzu jist a za tri dny jsem naspala celkem pet hodin (nedokazu usnout s takovou bolesti). Je mi 18 a anginu jsem mela jen snad jednou jak jsem byla male decko, tak si moc nepamatuju, jak to vse probihalo, ale je mozne, ze mi antibiotika jeste nezabraly, naopak se citim jeste mizermeji a hur nez predtim? Je to 36 hodin od prvniho spolknuti prasku a ja zacinam silet. Vim, ze se rika, ze teprve az kdyz nezacne ucinkovat po 48 hodinach maji se z toho vyvozovat dusledky, ale to bych musela cekat pres vikend a nevim jestli to psychicky zvladnu, navic pak jsou vanoce... Na druhou stranu nechci to prilis hnat, kdyby naopak pomaly ucinek byl normalni proces... Prosim Vas o radu, mohl by se se mnou nekdo podelit se zkusenostmi? Treba primo s timro typem antibiotik a tak. Jesrli je normalni, ze se to vubec nezlepsuje, ba naopak. Nejakou radu a oaobmi zkusenosti.
Krome te silene bolesti krku mam jeste strasnou rymu, ze nemuzu ani dychat, napuchle oci a citim tlak v usich. Nemam horecku ani teplotu, ale boli me cele telo (asi z nedostatku spanku). Prosim, pomozte mi nekdo! Dekuju za jakoukoliv radu, Lucie.
P.S. omlouvam se, za absenci diakritiky, interpunkce a preklepy ve slovech... Jednak pisu na mobilu, a jednak uz toho je na mne moc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Antibiotika zabírají za 3 dny, nemůžete po nich chtít zázrak za den a půl. Krom nich si vemte i Ibalgin, zabere na bolesti a uleví od horečky, až nastoupí účinek antibiotik, tak ho zas vysaďte.

hodnocení

2x

Nemusely zabrat, před 5 lety jsem měla těžký zánět průdušek, doktorka mi postupně předepsala dvoje, výsledek žádný, na konec mi udělala výtěr a enchala udělat testy a ve výsledku bylo vyjmenováno asi 10 látek, z nichž jen tři působily na můj zánět,

hodnocení

1x

Já si myslím, že vy máte virové onemocnění. Antibiotika ničí poze bakteriální onemocnění. Je možné, že lékařka špatně nemoc ohodnodila, protože jste přišla příliš brzy, nebo antibiotika dala pro likvidaci druhotného působení nemoci. Vira může zlikvidovat pouze a jen vlastní imunita. Tedy je potřeba být v teple, klidu a hodně pít teplé nápoje. Jíst by se měla hodnotná jídla, jako je je maso, vejce. Omezit ovoce, protože chladí a těžce se tráví. Dobrá, hutná bramboračka, která zaplní střeva, je mnohem účinnější, než kilo pomerančů. *hej* Jestli máte doma termofor, naplňte ho horkou vodou, když ne, tak pet láhev a dejte si ji na prsní kost. Zabalte se do deky a nejlépe bude, když usnete. Tak nejvíce pomůžete imunitě.*hej*Jestli vám některá rada pomohla, napište

P.S. Ten termofor nebo pet láhev zabalte do nějakého textilu, stačí jedna vrstva, kůže špatně nese horké věci.

doplněno 16.12.16 10:51:

Ivzez, píšu to proto, že lékařka řekla mamince mých vnuků, že přišla příliš brzy, ještě když se nemoc nerozvinula v plné kráse. Proto tohle píšu. ;) Navíc, když jsem se jednou podivila, proč dostávám antibiotika, když je chřipka jasný vir, byla jsem poučena, že se může stát, že tahle infekce může, díky oslabené imunitě, vyvolat druhý problém. Proto ta rada.

iz*

Lékařka, která tazatelku viděla, možná "špatně nemoc ohosnotila", seriózní lékaři nikdy nediagnostikují ani neléčí přes internet a Vy si troufnete odhadnout, co tazatelce je?

Klobouk dolů!

Pro tazatelku: Věřte své lékařce!

doplněno 16.12.16 16:18:

Může se samozřejmě stát, že se některý lékař někdy zmýlí, stejně jako my všichni ani oni nejsou neomylní. Ovšem tazatelka v okamžiku položení dotazu ještě antibiotika neužívala dostatečně dlouhou dobu. Netuším, na základě čeho jste usoudila, že se její lékařka spletla.

A podlamování důvěry k ošetřujícímu lékaři tazatelce nepomůže. Naopak jí to může uškodit.

mytrix*
hodnocení

0x

Většinou 2-3 dny. Pak by se mělo začít projevovat zlepešení.
Víkend asi budeš muset nějak zvládnout a teprve pokud ani potom nic, tak hned v pondělí znovu k doktorovi, respektive je lepší si předem zavolat.

hodnocení

0x

Škoda, že vás tu nemám po ruce. Možná byste se i bez těch antibiotik obešla a teď už by vám bylo lépe/ dobře. :) Na angínu vždy užívám propolisovou tinkturu (domácí výroby), ale to teď nemůžete, jelikož obsahuje alkohol. Kousky vaty namočené do propolisu si dávám při nemoci i do uší.

Od rýmy, i velice silné, výborně a neuvěřitelně rychle pomáhá čichání dýmu z hořícího husího/ kachního/ racčího peří.

adibai
hodnocení

0x

Zatím buďte v klidu - antibiotika zabírají nejdříve po 48 hodinách.

hahanaj*
hodnocení

0x

Jen vydrž... v sobotu už bude líp...jak píší jiní- přiber ibalgin ,než to zabere a uleví se ti a zaspíš...Že bolí celé tě je normální to při angíně bývá,právě to chce zalézt do postele a opravdu vyležet...

hodnocení

0x

Já před týdnem po dlouhé době bolení v krku. Doktorku jsem nenavštívil, jak je mým zvykem. Pravidelně česnek a kapky z lichořeřišnice a bylo po bolesti.

rqwope*
hodnocení

0x

Spíš než hledat rady na anonymním, nezodpovědným internetu Vám doporučuji důvěřovat svému doktorovi. Ne vždy jde vše podle našich přání. Bihužel doba je taková, že chceme všechno hned a s "nejlepším poměrem cena / výkon"...

lucielucie
hodnocení

Zoufali lide delaji zoufale ciny. Neverim tomu, ze jste tento citat nikdy nepocitil na svem tele. Berte to tak, ze lidem tady duveruju,samozrejme ze pockam, ale potrebovala jsem povzbuzeni, proroze anginu jsem vazne mela pred davnym casem.
Vsem dekuju za odpovedi.

lucielucie
hodnocení

Dobry den,
Tak je to uz presne 72 hodin, co beru antibiotika a stale to nezabira, tak pokud nezaberou, skocim k doktorce... Naopak se mi zda, ze se mi to zhorsilo - boli me nad obocim, projizdi tama takova tupa bolest a v usich je to priserne, citim je furt... Ne primo bolest, ale jak kdybych tam neco mela... Nasla jsem si, ze se muze jednat o zanet stredniho ucha nebo zanet vedlejsich dutin... Prosim Vas, ma nekdo s temito nemocemi zkusennost? Rada bych si poslechla, jak to probihalo u ostatnich a jaka by byla lecba. Dekuju moc.

Zkušenosti mám, ale doporučuji, abyste si zašla na pohotovost. Ona to není žádná legrace a antibiotika také nemusejí zabrat (zvlášť, pokud je užíváte častěji).

lucieluciee
Byla jsem tam projistotu v patek, moji doktorku ovsem zastupoval jiny doktor, rekla jsem mu, ze se mi to nelepsi, jestli by mi neudelal krevni testy nebo rentgen, jestli za tim neni neco jineho a on mi rekl, ze v patek uz se nic delat nebude a mam pockat pres vikend. Takze na pohotovost nemam odvahu jit, navic ziju v malem meste a musela bych jezdit daleko. Prave antibiotika uzivam celkem casto, za svuj zivot jsem mela ucrite uz tak 10-15krat, jednou i dvakrat po sobe - bohuzel, snazim se byt zdrava, pecovat o sebe, jist zdrave veci a sportovat... A kdyz pani doktorka rekne, je to na antibiotika, verim ji. Dekuju moc za odpoved, jste laskava. :)

hodnocení

0x

Dcera jednou měla zánět dutin, obvodní lékařka jí dala příliš slabá antibiotika, tu dávku využívala naprosto zbytečně, došla si na ORL, tamní lékařka strašně nadávala, že to byla léčba k ničemu a dala jí správná antibiotika. To již bylo pro organizmus moc, objevila se jí nějaká alergie, již nevím co, musela to okamžitě vysadit. Dojděte si na ORL.

lucieluciee
Prave jsem chtela jit v patek na orl, ale rekli mi, ze mam pockat pres vikend, a chovali se, ze jsem nemozna, ze nemuzu pockat, nez mi zaberou antibiotika (antibiotika mi zabiraji vetsinou do tri hodin - takova byla moje prozatimni zkusneost). Oni ale nechapou, ze za sedm dni jsou Vanoce a pak mi zadny doktor nepomuze. Prave v pondeli si chci prosadit, ze chci jit na orl, tak doufam, ze mi to umozni. Necitim se vubec dobre, a tam by se mohlo ukazat, jak na tom jsem - nejhorsi je, ze me prave tlaci cas. Dekuju vam moc, ze jste mi napsala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]