Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci miminko ale

Od: anonym95 odpovědí: 2 změna:

Dobry den, rada bych radu...Ja i pritel chceme miminko byla jsem ve zkusebni dobe ale z jistych duvodu sem dala vypoved odpracovane mam pres rok ale ted jsem na uradu prace. Oba ho chceme uz delsi dobu, sice ma pritel pekny prijem ale bojim se ze nebudu mit narok na materskou ani jinou podporu. Tak nevim jestli je vhodna doba, sice najem platime uplne minimalni ale i tak se bojim. Prosim poradte mi :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Z finančního hlediska to podle mne není vhodná doba. Napřed byste měla mít zaměstnání (a nejen kvůli PPM), potom plánovat rodinu.

Nejste-li nemocensky pojištěna (zaměstnána), nevznikne Vám nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM), od porodu byste měla nárok na rodičovský příspěvek.

enias*
hodnocení

0x

Na ppm máte nárok pokud máte odpracováno 270 dní v roce před porodem, takže pokud byste teď otěhotněli, tak nárok na ppm bys neměla, ale záleží jaký je příjem přítele a jaké máte třeba zálohy, ale od porodu by jsi měla rodičák nejdříve pul roku 7600 a pak 3800 do 4 let ditete. Za další záleží kolik ti je, je dobré mít práci, do které se pak můžeš vrátit, příklad pokud plánuješ třeba dvě děti a je ti 30let, tak ve 38 ti skončí rodičák a máš 38let a nemáš se kam vrátit, tak je to třeba promyslet i do budoucna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]