Nejste přihlášen/a.
Elektronická evidence státní sociální podpory. atd...
Když pozoruji okolí, tak spousty lidí bere různé dávky, přitom nejsou započteny všechny jejich příjmy a také nejsou zohledněny i všechny posuzované osoby. Např. ve společné domácnosti žije více osob. (partner, rodina atd..)
Vlastně je celkový chaos, kdo kde skutečně žije. Kdyby si každý člověk musel koupit GPS čip, hned by měl stát lepší kontrolu.
Také by nebylo od věci, kdy lidé pobírající jakoukoliv podporu, byli monitorováni 24h denně. Možná by bylo vhodné těmto lidem zakázat hotovostní platby. Vše by muselo probíhat elektronicky. Kdo by od takové osoby převzal a nebo dal hotovost, spáchal by přestupek. Výše pokuty bych stanovil na cca 500tis. kč. Tito lidé by museli nosit viditelně nášivku s přeškrtnutou bankovkou, aby nedocházelo k omylům.
Máte další návrhy ke zlepšení společnosti?
Okamžité zavedení trestu smrti. Společnost by se tím náramně ozdravila, byl by to i významný ekonomický impuls, jistě by to přilákalo investory, zeštíhlily by se náklady nejen na vězeňství, ale i na zdravotnictví, školství, důchody, vyřešila by se bytová otázka, atd. Učiněný ráj na zemi.
Místo toho musíme my, poctiví, pracovití, slušní a vzdělaní pozorovat okolí a vidět těm vyžírkům na ksichtě, jak se topí v penězích, jak si klidně rozhazujou dávky za ty svoje chleby, mlíka, nebo dokonce zeleninu... Už dvakrát ( ! ) mi někdo říkal, že viděl na vlastní oči, jak chlap z Bruntálska co je už rok na podpoře, protože se mu akorát nechce makat, vařil polívku z kuřecích drobů... No, to už přestává všechno. To chce pěkně ordnung ! A ty nášivky - to je taky dobrý nápad. Ale není to konečné řešení.
Sice to myslíte ironicky, ale nejste zdaleka od pravdy. Takové sociální pokusy budou napadat politiky stále. Základ by byl zrušení peněz, všichni očipovaní, pod dohledem, možná povinně každý v hlavě čip s kamerou s očním a zvukovým výstupem. Ve sci-fi románech takové nápady byly též zpracovány. Určitý měsíční kredit - bonus, když překročíš, nebudeš mít třeba přístup do výtahu, na pojízdný chodník a vše odchodíš, též nákup jídla bude zablokován.
Před pár měsíci jsem něco četla o Číně, kde mají něco v plánu. Několik stupňů životního zařazení, dle zodpovědného? chování /nastaveno od státu/ bude člověk zařazen do skupiny a postupem času, podle chování bude sbírat a ohodnocen kredity. Kolik jich nasbírá, tak bude postupovat výše, anebo sklouzne dolů. Každá vyšší úroveň je jak jinak lepší a lepší a člověk bude mít nárok na lepší život, prebendy..
Myslím, že kontrola chování, slovních projevů, sexu bylo v Demolition Man.
Ale vzhledem, že nejsou schopni stále propojit úřady on-line a vůbec zkontrolovat plošně cokoliv, budou zde stále možnosti žití bez dohledu.
Bankovní operace jsou dohledatelné, provoz po dálnici též, EET bude všech prodejnách, možná postupně zavedou občanky na čip. Něco se zadaří, ale 100% kontrola bude hudba budoucnosti.
To si myslím, že zde zavládne dříve diktatura.
Nespletl jste si rubriku? Ale ani jako vtip to nepovažuji za vydařené.
Jedni před cca 80 lety zavedli žluté hvězdy, Vy byste zavedl přeškrtnutou bankovku.
S čím dalším ještě lidé přijdou?
Podle mne otázka porušuje "! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.".
Prosím o její smazání.
Pro případ, že by otázka smazána nebyla:
Nebylo by rozumnější se zamyslet nad příčinou toho, že lidé potřebují státní sociální podporu nebo pomoc v hmotné nouzi? Jak je možné platit za práci tak málo, že pomoc od státu (= od ostatních občanů) potřebují i lidé, kteří pracují?
Uvědomuje si vůbec někdo, že se pod "pomocí nízkopříjmovým skupinám obyvatel" skývá dotování zaměstnavatelů?
A návrh na další zlepšení společnosti? Zakázat veřejně se vyjadřovat lidem s netolerantními názory vůči svým bližním!
[Omlouvám se, ale ta otázka mne vážně "vytočila".]
Kdyby to bylo v rubrice vtipy, bylo by to něco jiného, ale to ono není. Podle mě se, více než o dotaz, jedná o provokaci a zbytečné mlácení prázdné slámy. Z Vašich nedávných příspěvků mám pocit, že Vám EET překazilo nějaké "plány" a hooodně Vás to "mrzí". Že mám pravdu ?
Ne nemáš. EET se mě zatím netýká. Už dnes mám přes 95% plateb přes banku. Až to na mě dojde, tak zruším hotovostní platby a přejdu pouze na bankovní převody a proto EET určitě mít nikdy nebudu.
V mém případě EET nahrává podvoníkům, kteří si ode mě objednají službu a pak jí nezaplatí. Ale jedná se pouze o zakázky za pár set kč,které si nechám platit hotově, takže mě to pořád vyjde levněji, než zavádět EET.
Tento příspěvek byl myšlen, aby se někteří lidé třeba zamysleli, co se děje poslední dobou okolo nás a kam se řítíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.