Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může si člověk zařídit pohřeb sám? za života?

Od: scooper odpovědí: 16 změna:

Měl bych dotaz, může si člověk ještě během života zařídit sám dopředu pohřeb? (když ví, že už tu dlouho nebude a nechce dělat starosti rodině)... nejde o finanční stránku, ale jestli se dá třeba předem zařídit pohřební služba včetně kremace (bez obřadu)...vše na vlastní přání ... je pak někdo kdo to zkontroluje? díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Některé pohřební služby tuto věc zajišťují, nazývá se to předplacený pohřeb. Je tedy nutné informovat se v místě bydliště. Pro ilustraci uvádím následující: mostecky.denik.cz/...

hodnocení

1x

Člověk si může představovat kdovíco, ale záleží na lidech, kteří s tím mají co do činění po jeho smrti. Moje tchyně měla v Praze pratetu, kterou tak dvakrát do roka navštěvovala. Paní byla velmi vitální a nakonec se dožila téměř stovky. Několik let před smrtí tchyni vykládala, jak to má vše zařízené ohledně pohřbu a kdyby něco, tak její o 20 let mladší přítel dá všem vědět atd. Před pár lety se ta tetička nějak neozývala a tchyně se tam nemohla dovolat, tak jsme měli za úkol, až pojedeme do Prahy na výlet, zjistit, co se stalo. Dojeli jsme teda do Podolí, zazvonila jsem na jeden zvonek v domě, kde tetička bydlela a někomu úplně cizímu vysvětlovala, o co jde. Paní byla ochotná, tetičku znala, ta byla samozřejmě už po smrti a ten její přítel prý z ní vytahal všechny peníze, ani parte jí nenechal vytisknout a že zemřela, se lidi v domě dozvěděli úplně náhodně. Doma jsme to pak vyřídili tchyni a ta plakala - manžel pak řekl, že dvakrát - poprvé, že tetička umřela a podruhé, že nic nedostala. Po prvotním šoku se pak tchyně přiznala, že celá léta tajně doufala, že by jí mohla tetička něco odkázat, protože se dobře vdala a děti neměli a mimo jiné měli třeba vilku v Jevanech a jakousi chatku u Prahy. Jinak mně osobně je úplně jedno, co se mnou po smrti bude, každý by měl mít našetřeno na pohřeb, aby nepřidělával jiným starosti a tím to hasne.

12

To je tak když potencionálního dárce děditství jedete navštívit jednou za uherský rok. Pak vám zbydou jen oči pro pláč.*zed*

Já jsem asi divná, ale proč bych si měla šetřit na pohřeb? Pro mě za mně ať do mě třeba nastřelej madla a zakopou mě u silnice. Mě to bude přece už úplně fuk.

12

Fakt, ale nech aspon naposled někomu vydělat.:)

A to je vám jedno, že s tím budou mít starost pozůstalí?

hodnocení

0x

Já si myslím, že formou písemnou, jako závěť, si pro svůj klid, můžete toto zajistit.

mp*
hodnocení

0x

Zařizoval jsem už několik pohřbů svých blízkých na různých místech, a nevidím v tom zásadní problém. Dokonce si myslím, že budete pro pohřební službu vítaným klientem - bude mít od Vás zaplaceno dlouho předem (něco jako first minute pro cestovní kanceláře). Trochu jako technický problém vidím, jak jim dáte vědět, že už jste na druhém břehu. To stejně budete muset někoho důvěryhodného tímto pověřit. To samé s tou kontrolou. To bude muset stejně udělat někdo, kdo je ještě tady.

hodnocení

0x

Snad nejznámější je "společnost přátel žehu"

pohanka*
hodnocení

0x

Další pomoc by byla zaplatit si pojištění pohřbu u pojišťovny. Byla pojistka u ČS pod názvem ,,Pieta,,.

radkapod*
hodnocení

0x

poradna.pohreb.cz/...

doplněno 02.01.17 21:36:

a poradna.pohreb.cz/...

balzerka
hodnocení

0x

Můžete si zaplatit na dlouhá léta dopředu hrobové místo, můžete si nechat vytesat své jméno na náhrobní kámen, zaplatit si pojištění pohřbu, dají Vám vybrat sumu. Průměr nabízejí kolem 30 tisíc. Vybrat si typ parté a verše na něj, jakou hudbu, z čeho rakev, její barvu, výstelku i krajky, můžete si předem napsat řeč, jaké věnce. Ještě někoho, kdo na to všechno dohlídne. Nádherně úchylné.

doplněno 02.01.17 23:21:

Už si sepisujte adresy, komu poslat oznámení / parté/ a koho pozvat na hostinu a kam.

mnd®

balzerka: už to nehulte

skoro všechno jde zařídit dopředu.

balzerka

mnd - Píšu, co se dá zařídit dopředu ! Nehulím a Vy zas pozorně čtěte a odpusťte si ty narážky.

hahanaj*
hodnocení

0x

Můžete nabídnout své tělo k vědeckým účelům - pak se oni o pohřeb postarají ...

zde je popsáno co je potřeba udělat

lf.osu.cz/...

mnd®

hahanaj®

Datum: 02.01.17 22:10

Můžete nabídnout své tělo k vědeckým účelům - pak se oni o pohřeb postarají ...

Jen aby to za chvíli nebylo naopak - jako živej napsat že nesouhlasím s tělem k vědeckým účelům.Ale jako mrtvému je mi to stejně jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]