Nejste přihlášen/a.
Dobrý den předminulý měsíc sem boural služební vozidlo kde vznikla škoda cca 30 000kč vše bylo nahlášené na pojištovnu přes mou pojistku na blbost a včera mi zaměstnavatel ztrhl celkem velkou část výplaty kde je psáno že je to náhrada za škody to chápu pochopitelně ale nechápu proč mi ztrhnul takovou částku že mi z vejplaty nechal 5500kč není na to náhodou nějaký zákon že by měl nechat alespon minimální mzdu? omlouvám se že tím otravuji ale je před vánoci a za 5500 nezaplatím ani nájem děkuji předem za odpoved
Minumální mzdu vám zaměstnavatele ponechat nemusí, pouze životní minimum. Jinak tzv pojistka na blbost za vás uhradí 2 platy ze tří, na které má zaměstnavatel nárok. Jeden plat vám tedy bude stržen.
Albotrosi, můžete své tvrzení ohledně životního minima podložit nějakým odkazem? Odpovědnost zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli je něco jiného než exekuce. Ani u exekuce však nejde o životní minimum, ale o nezabavitelnou částku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.