Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uplatnit stravenky

Od: karelkarel odpovědí: 14 změna:

Konec roku je tady a mám stravenky za cca 3500,- po 80kč neplánuji nakupovat 100kg oříšků atd.

Nevíte jak je využít? nebo směnit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dejte část rodičům. Uvidíte, jak budou rádi, když s nimi v obchodech s potravinami zaplatí! A jestli máte dospělé děti, tak těm také. ;) A proč s nimi neplatíte v sámoškách, u řezníka? Však je nedejte najednou. Utrácejte je průběžně! Nákupy před svátky budou větší, tak je využijte. O to budete mít levnější Vánoce.

hodnocení

1x

Pokud, jak píšete, nemáte ledničku *ee* ani mrazák, zřejmě doma příliš nevaříte. Proto bych, nyní, v období Vánoc, chodila na dobrá jídla do restaurací, abych si užila pěkné Vánoce.

Vím, že cukroví také asi nepečete, takže za suroviny na pečení to neutratíte, ani za to maso. Co si koupit velkou krabici vánočního cukroví, abyste se poměl?

Budete asi trochu "strýček Skrblík". Proč neudělat radost rodině? Váš důvod, že tam nebydlíte, je směšný. Já také nebydlím s rodinou dcery, ale o 40 km dál a přesto jim chystám dárky. Jistě i ti Vaši Vám něco chystají a Vy se takhle mrskáte. To je ostuda! *hi*

Nejvíc peněz člověk vydá za jídlo. A když chcete mermomocí měnit stravenky za peníze, co si za ty peníze pak koupíte? Převážně zase jídlo. Tak se mi zdá ta výměna bezpředmětná.

Jak jsem psala, udělejte si pěkné Vánoce, probaštěte to v restauracích za dobré obědy či večeře. Můžete pozvat nějakou osobu blízkou /i když s ní nebydlíte :-D/. A hlavně si hlídejte, do kdy stravenky platí. Pokud by Vám propadly, nebudete mít z toho nic. Jaga.

Zaujala mě ta vaše absence ledničky. Ta je dnes snad už v každé domácnosti. Píšete, že nyní se spoléháte na zimu venku. Ale jak to řešíte v létě? Přece si rád dáte v horku vychlazené pivo, určitě máte doma sýr, máslo, jogurt, nějakou uzeninu...Jak to v horku uchováváte? Určitě nejste doma bez kousku jídla a nenakupujete jednotlivě - jenom kostičku sýra na dnešní snídani, jenom 2 buřty na dnešní večeři...U každého se nějaké to jídlo do foroty najde.

To nešpičkuju, je to každého věc, co doma má či nemá, ale opravdu by mě to zajímalo, jak toto řešíte třeba v červenci, v srpnu. ;) Nenapadá mě nic, snad jenom sedmý schod. :)

hodnocení

0x

Nakoupit něco, co budete potřebovat vždycky? Nějakou trvanlivou potravinu, kterou jíte často a pořád... dle Vaší chuti :) A nebo si dopřát a koupit si luxusní jídlo, které běžně nekupujete :) já bych hodně rychle věděla, za co je utratit. Je toliko jídla, které si nekoupím, protože cenu považuji za přemrštěnou... pokud máte někoho takového v příbuzenstvu, máte rázem i dárek :)

karelkarel
hodnocení

škoda, že Vás neznám osobně. Dlouho jsem stravenky šetřil a nakonec za ně koupim nějaký blbosti :D ikdyž nakoupit 10* Arabesky a 1000 je v háji *slunce*

pohanka*

A mohu se zeptat: na co jste je šetřil? *bzum*

doplněno 13.12.16 16:12:

Můžete koupit dárkový koš pro starší pokolení, tam je jídlo, za které můžete umořit ty papírky.

pinkbunny*

Nakupte maso, zamrazte ho. Nakupte věci jako např. kávu, mouky, koření, luštěniny, mražené výrobky jako hranolky, krokety, mraženou zeleninu. Napadá mě dál třeba luxusní čokoláda, nebo třeba sladkosti. Můžete je utratit v mekáči, kfc, ve všech pizzeriích nebo třeba i v dobré restauraci. Pozvěte někoho blízkého na dobré jídlo, které si běžně nemůžete dovolit :)

hodnocení

0x

U nás v okolí bere Billa a Albert a všude můžete jen 5 stravenek na 1 nákup. Jeďte aspoň s rodinou, každý si vezměte vozík, ať nejedete xkrát. Navíc, když je zapomeneme oddělit, pokladní v Albertu má vždy poznámky *bzum* už se nám to stalo několikrát.

hodnocení

0x

Většina obchodů bere na jeden nákup max. 5 stravenek. Stravenkami kupuji běžně v obchodě - nákup do domácnosti. Pokud máte plánovanou akci s kamarády či s rodinou, můžete se domluvit v restauraci na placení stravenkami - za všechny. Případně si pak od ostatních vybrat hotovost... jestli chcete "směnit" za peníze.

stravenky "2016" jsou platné převážně do ledna následujícího roku - další možnosti "prodloužení platnosti" jsou přes zaměstnavatele a výměnu stravenek za "nový typ" platný po celý následující rok.

doplněno 13.12.16 16:18:

Mnoho kolegů v okolí si vaří doma a stravenku mají třeba na 2 a více dnů (jídel) - takže ve finále také ušetří. Při návštěvách rodičů zase naberou zásoby na 2 a více dnů... takže mít 4 stravenky v týdnu navíc není potíž. Ale když mi nějaké zbyly, nakoupil jsem třeba suroviny pro rodiče na víkend atd...

doplněno 14.12.16 07:48:

No vlastně máte pravdu - rodiče vás krmili x let a díky tomu máte dnes problémy - kdybyste se nenarodil nebo vás nechali umřít hladem, tak nemáte dnes problém... takže proč byste jim měl něco dávat, že?

Tento dotaz mi začíná smrdět od hlavy - po trollovi.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud mám povědomí tak stravenky slouží k náhradě místo stravování, tedy nechápu jak je můžu ušetřit, když je projím. Podle mne jsou tedy zbytečné, když nejsou využívány k účelu určenému.

hodnocení

0x

Každoročně dostávám v předvánoční době od odborů stravenky. Prý na kolekci, oříšky atd. A každoročně je s dcerou nebo snachou měním za hotovost. Někdy sice v kurzu pro mě nevýhodném :), ale měním. Platí jen ve velmi vzdálených prodejnách, ale holky je ve svém bydlišti snadno udají. Zkuste také alespoň část směnit. V rodině, u dobrých sousedů, u dobrých kolegyň v práci.

A příště rozhodně nekřečkovat!

radkapod*

Také nechápu proč to křečkujete...někde berou i více než 5 stravenek na nákup. Minulý týden jsem měla na kase nákup za skoro 2tis ve 35,- Kč stravenkách. Žádné hlouposti jako 100kg oříšků ale věci na pečení, čaje, oleje, kafe...

stravenka
hodnocení

0x

Stravenky dává zaměstnavatel, aby zaměstnanec mohl řádně plnit své pracovní úkoly. Jinde ve vedrech zaměstnavatel pošle pracovníky i do bazénu. Takže vlastně zaměstnavatele okrádáte a nejsprávnější řešení je stravenky vrátit

hodnocení

0x

zjistete si moznost zda je vydavatel nevymeni za platne pro pristi rok

karelkarel
hodnocení

Dekuji za nektere prinosne odpovedi. A ted duvod proc jsem tema zalozil. Stravenky jsem dostal v zamestnani kde uz nejsem takze jsem se s nakupem trosku krotil abych je mel na horsi casy ale ne ze bych radeji platil penezy! Nejsem nici zivitel a verte nebo ne ale nemam lednicku zatim spoleham na zimu venku. A mrazak uz vubec ne. V rodine mi nabizi napriklad kurz 1000 za 0 nebo, ze mohu nakoupit neco k nim domu ale proc kdyz tam nebydlim. Zkousim se prat skoro na potkani kdo by vymenil stravenky za penize ale nedari se. Zkusim kontaktovat vydavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]