Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s pozůstalostma, nábytkem, sklem,

Od: jantarovii odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zdědili jsme byt, kde je poměrně hodně strožitného nábytku, různými věcmi, vázy, hrníčky.

Nemáte někdo zkušenosti, kde by se vše dalo prodat, někde nabídnou atd.?

Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na Bazoši a podobných inzertních stránkách se pravidelně objevují nabídky překupníků, že pomohou vytřídit pozůstalost. Pokud si některého z nich pozvete, vyřídíte celou záležitost poměrně rychle. Ale zároveň musíte počítat s tím, že ten člověk bude s předměty dále obchodovat a nezaplatí vám jejich plnou hodnotu. Ovšem byt bude brzy prázdný, připravený k dalšímu využití.

Pokud máte čas a alespoň trochu se ve starožitnostech vyznáte, zkuste např. aukro. Tam se cena nabízených předmětů zcela jistě vyšplhá výš. Ale budete neustále kontrolovat svůj účet, jestli platba opravdu došla, budete si muset obstarat větší množství balicího materiálu, budte s balíky chodit na poštu, možná každý den. Ale také se vám to částečně vytřídí. Co zůstane bez příhozu, může jít rovnou do popelnice či sběrného dvora.

hodnocení

2x

Zkuste androidí aplikaci letgo, vyfotíte, nasdílíte a lidem v okolí se zobrazí. Pokud mají aplikaci.
Nebo facebook.

balzerka
hodnocení

2x

Nejste z Brna a okolí? Jestli ano, tak znám člověka, co toto vyhledává. Jinak je dost bazarů, jejichž provozovatel rád zajede na místo a odveze k prodeji. Nechá si určité procento. Z mého si vzal 30 procent z ceny prodaného nábytku.

jantarovii
hodnocení

Nene, z Prahy.

Pokud máte zájem mám obchod ze starožinostmi klidně mi nechte na Vás kontakt ve vnitrni postě.Mužeme so dohodnout udělat schuzku ,foto atd

hodnocení

0x

Já mám pro vás návrh, někde to uložte, počkejte 10 let a pak budete milionáři. Několikrát jsem už koukala, jak staré věci získávají na ceně. A často jsou to i věci jen několik desítek let staré. Rozhodně neprodávejte vše hned a nechte si čas na rozmyšlenou. Doplnila bych příhodu - sestřenice si po smrti matky, když se prodával byt, vzala domů obývací stěnu - sama tam nic pořádného neměla. Ta stěna byla tenkrát tak 30 let stará, osobně jsem ji znala, byly to takové police a úložné prostory celé propojené, nevím jak to popsat - kovovými částmi a nahoře to bylo jakoby našroubované na strop, Nikdy jsem nic takového neviděla. No a tak před pěti lety to celé vyhodila - tedy pořezali to, protože topí dřevem. Sama jsem nechápala proč, mně osobně by to bylo líto. A teď to překvapení - sestřenice pak zjistila, že to byla nějaká zkušební série, která se téměř nevyráběla a dnes by za ni různí lidé dali kolem 30000! Chudák holka má dnes v obýváku pár polic z Ikei a oči pro pláč, protože by se jí prachy hodily.

marfusa*
hodnocení

0x

Jsem také toho názoru, že postupným rozprodáváním můžete dosáhnou nejlepší finance. Taky se přimlouvám za předměty, které by se Vám mohly zdát neprodejné. Ty můžete darovat na stránkách vsezaodvoz, daruji za odvoz, nevyhazujto, prodejto, dají se najít další na google. Aukro má službu, že Vaše věci odveze a zpeněží. Výhoda těchto postupů je, že si zájemci sami přijedou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]