Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní uraz

Od: jula* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, je možné že mi pojištovna nemusí dorovnat rozdíl platu při pracovním úrazu? že prej mají taky svoje doktory a kde si cosi... Už se to táhne delší dobu a dnes jsem se od když už sem se sám zajímal proč to tak dlouho trva si vymysleli že chcou kompletní dokumnetaci od lekaře kdy přesně jsem tam dochazel apod. Jinak prý že nebudou plnit nebo jak to říct. Všechny dokumenty které předtím chtěli už dostali. Lékař taky nemá jen mě jako pacienta už předtím sem čekal na bolestné vypis atd...

Přijde mi to už trochu přeš čáru.Už sem si vzal volno kolikrát, nemám to za rohem apod

Prý když se mi to nelíbí múžu se soudit s Česká pojištovna, můžu se nějak bránit nebo sem jejich poskok...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jaké dorovnání platu máte na mysli? Rozdíl mezi nemocenskou a 100% platu?Ano pak toto MUSÍ dorovnat.Ale pozor jste si jista že Vám zaměstnavatel neplatil po celou dobu PN díky PÚ 100%? Totiž já měl v minulosti 2 zaměstnavatele co mi po celou dobu PN následkem PÚ platitl 100% pak jsem dostal jen to ostatní,mimo dorovnání platu na 100%!

Jinak pojištovny si myslí že proti nim nikdo nepůjde tak zkouší-kdo se nechá ,má smůlu,kdo bojuje,dostane vše co mu náleží!

jula*
hodnocení

Ano rozdíl platu. Dostaval jsem jen nemocenskou a do 100% výše platu mi by mi měli podle všech informací taky snad nikdy zaplatit ale vypadá to zkrátka jak kdyby se pojištovně nechtělo platit...že mě dají snad k nějakíé komisi apod ja jsem si nic nevymyslel apod...

Když sem zkoušel inspektorát práce že prej oni s tím nic nemají že to je pojištovna a zaměstavatel, ale mě je jasný že sem obojím u zádele.

rora*

Ale rozdíl meziprůměrným výdělkem a nemocenským má platit zaměstnavatel, nikoliv pojišťovna. Toto byste tedy měl řešit s ním. Uznal zaměstnavatel vůbec úraz jako pracovní?

stir*
hodnocení

0x

pozadovane musite zadat po svem zamestnavateli.

iz*
hodnocení

0x

Za pracovní úraz odpovídá zaměstnavatel, který by správně – jako plátce pojistného – měl s pojišťovnou všechno vyjednat za Vás.

Překvapuje mne, že máte problém s Českou pojišťovnou, která podle mých zkušeností v případě pracovních úrazů i nemocí z povolání plní bez problému i po zániku zaměstnavatele.

Problémy s krácením odškodnění bývají podle mých zkušeností spíše u té druhé (nechci jmenovat, ale většina asi bude vědět).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]