Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na cestovné

Od: galapetr® odpovědí: 8 změna:

Jsem na soc.dávkách protože skrz vysokého věku nemohu sehnat zaměstnání. Pracovní úřad mi zařídil rekvalifikaci kurs strážného. Na ten jsem týden dojížděl a za jízdné jsem dal cca 500 Kč. Jak PÚ tak i sociálka mi jízdné nechce proplatit, že na to nemám nárok.

Myslím že to jsou náklady jako každé jiné, nebo to tak není?

Popř.kam bych mohl napsat stížnost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

I náklady na telefon, internet apod. jsou náklady jako každé jiné, ale sociálka na ně nepřispívá. Na náklady, které Vám vznikly v souvislosti s rekvalifikací Vám ÚP může přispět, ale myslím, že nejde o nárok (že by musel).

Zkuste se podívat na aktivní politiku /....

mnd®
hodnocení

2x

Tady je to také dobře napsané - ÚP může,ale nemusí

portal.pohoda.cz/...

krtek*
hodnocení

1x

já bych se v takové situaci zachoval asi tak, že pokud by mi dopředu nezajistili proplacení těchto výdajů, tak bych na žádný kurz nepřistoupil...

mnd®

Taky řešení,ale co je od ÚP ,tak většinou platí,že odmítneš? -> tak nedostaneš podporu.Zastavení podpory a i možné vyškrtnutí z evidence - to je pro ně rychlovka.Pak se můžeš různě odvolávat,ale peníze ti do ukončení odvolání nikdo nedá.

doplněno 12.12.16 15:03:

Zavolal jsem bráchovi ( dělal rekvalifikaci od ÚP ). Pokud prý ÚP řekne běžte na rekvalifikaci,tak se to bere jako nabídka ,,proškolení/zaučení,, na novou práci.Cestovné taky nedostal zaplaceno a stejně si potom sám našel něco jiného.Teď sedí na zadku v teple a prodává autodíly.Ale rekvalifikaci má a ta je věčná.

krtek*

jasný...tohle já chápu...alle když babě na úřadě řekneš, že nemáš peníze na to, abys někde cestoval a nemáš od koho si půjčit..tak co?...tě jako vyhodí?..:)...já byl taky jednu dobu kdysi na úřadě..musel jsem tam předkládat, kde jsem se ucházel o praci...nosil jsem každý měsíc výpisy z mailů kam jsem všude psal..a když se mě zeptala proč třeba do těch firem nezavolám a proč jen píšu maily...tak jsem ji na tvrdo řekl, jestli je normální..že chodím na úřad proto, abych práci získal a peníze vydělal a ne abych ještě z té almužny co mi dávají financoval kredit do mobilu, kterej nepotřebuju..a byl klid..a stejný případ je tady tazatel...akorát misto kreditu se jedná o cestovné

xy

chodím na úřad, abych peníze vydělal a ne abych z té almužny financoval kredit do mobilu...

vydělat by chtěl, ale shánění práce mi zaplaťte.

někdy lituju, že v odvodech je i příspěvek na politiku zaměstnanosti

mnd®

Že je ten ÚP na hlavu postavený je jasný *bzum* . Má pomáhat(a chránit *smich* ) těm co to potřebují.

Opravdu mám rád *afro* co jenom ,,ždímají,,(nemyslím tazatelku ani nikoho jiného).Vyřvou si cokoliv a dostanou to.

hodnocení

1x

Byla jsem před lety déle bez práce a ÚP mi nabídl možnost navštěvovat rekvalifikační kurs /Obsluha PC a ekonomické základy/. Ráda jsem to přijala. Kurs celý trval 3 měsíce. ÚP mi neposkytoval žádné náhrady /cestovné, stravné.../, nebyl na toto nárok, jen jsem po dobu rekvalifikace měla o něco vyšší dávky. A protože peněz se v té době příliš nedostávalo, jezdila jsem na kurs - na kole! Bylo to do města 20 km, no a zpátky taky. Vyjela jsem si dřív, abych nemusela pospíchat a pokaždé jsem to zvládla. Bylo to od půlky března do půlky června, takže počasí nebylo mrazivé. A šlo to. Ušetřila jsem a měla přitom pohyb. ;) Bylo mi tou dobou asi 47 let, takže také už ne nejmladší.

Popřemýšlejte, jak je to daleko, jakou máte kondici a aspoň za pěkných dnů, pokud nebude sníh a náledí a nebude to příliš daleko, zvolte to kolo. Rekvalifikace na ostrahu je dobrá věc, manžel ji také dělal a bez kursu už teď skoro nikde vrátného nepřijmou. Tak toho využijte, o lidi zaměstnané v tomto oboru je nyní dost velký zájem. Ovšem učení se na závěrečné zkoušky, nebyla sranda. Ale zvládl to.

Ať se Vám také podaří.*placni* Jaga.

Ony ty kursy jsou hodně drahé, několik tisíc běžně. Tak je velkou výhodou, že je lidé nemusí platit, dostanou je zadarmo. Proto se počítá s tím, že dopravu zvládnou sami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]