Nejste přihlášen/a.
Jsem na soc.dávkách protože skrz vysokého věku nemohu sehnat zaměstnání. Pracovní úřad mi zařídil rekvalifikaci kurs strážného. Na ten jsem týden dojížděl a za jízdné jsem dal cca 500 Kč. Jak PÚ tak i sociálka mi jízdné nechce proplatit, že na to nemám nárok.
Myslím že to jsou náklady jako každé jiné, nebo to tak není?
Popř.kam bych mohl napsat stížnost?
I náklady na telefon, internet apod. jsou náklady jako každé jiné, ale sociálka na ně nepřispívá. Na náklady, které Vám vznikly v souvislosti s rekvalifikací Vám ÚP může přispět, ale myslím, že nejde o nárok (že by musel).
Zkuste se podívat na aktivní politiku /....
já bych se v takové situaci zachoval asi tak, že pokud by mi dopředu nezajistili proplacení těchto výdajů, tak bych na žádný kurz nepřistoupil...
Taky řešení,ale co je od ÚP ,tak většinou platí,že odmítneš? -> tak nedostaneš podporu.Zastavení podpory a i možné vyškrtnutí z evidence - to je pro ně rychlovka.Pak se můžeš různě odvolávat,ale peníze ti do ukončení odvolání nikdo nedá.
Zavolal jsem bráchovi ( dělal rekvalifikaci od ÚP ). Pokud prý ÚP řekne běžte na rekvalifikaci,tak se to bere jako nabídka ,,proškolení/zaučení,, na novou práci.Cestovné taky nedostal zaplaceno a stejně si potom sám našel něco jiného.Teď sedí na zadku v teple a prodává autodíly.Ale rekvalifikaci má a ta je věčná.
jasný...tohle já chápu...alle když babě na úřadě řekneš, že nemáš peníze na to, abys někde cestoval a nemáš od koho si půjčit..tak co?...tě jako vyhodí?.....já byl taky jednu dobu kdysi na úřadě..musel jsem tam předkládat, kde jsem se ucházel o praci...nosil jsem každý měsíc výpisy z mailů kam jsem všude psal..a když se mě zeptala proč třeba do těch firem nezavolám a proč jen píšu maily...tak jsem ji na tvrdo řekl, jestli je normální..že chodím na úřad proto, abych práci získal a peníze vydělal a ne abych ještě z té almužny co mi dávají financoval kredit do mobilu, kterej nepotřebuju..a byl klid..a stejný případ je tady tazatel...akorát misto kreditu se jedná o cestovné
chodím na úřad, abych peníze vydělal a ne abych z té almužny financoval kredit do mobilu...
vydělat by chtěl, ale shánění práce mi zaplaťte.
někdy lituju, že v odvodech je i příspěvek na politiku zaměstnanosti
Že je ten ÚP na hlavu postavený je jasný . Má pomáhat(a chránit
) těm co to potřebují.
Opravdu mám rád co jenom ,,ždímají,,(nemyslím tazatelku ani nikoho jiného).Vyřvou si cokoliv a dostanou to.
Byla jsem před lety déle bez práce a ÚP mi nabídl možnost navštěvovat rekvalifikační kurs /Obsluha PC a ekonomické základy/. Ráda jsem to přijala. Kurs celý trval 3 měsíce. ÚP mi neposkytoval žádné náhrady /cestovné, stravné.../, nebyl na toto nárok, jen jsem po dobu rekvalifikace měla o něco vyšší dávky. A protože peněz se v té době příliš nedostávalo, jezdila jsem na kurs - na kole! Bylo to do města 20 km, no a zpátky taky. Vyjela jsem si dřív, abych nemusela pospíchat a pokaždé jsem to zvládla. Bylo to od půlky března do půlky června, takže počasí nebylo mrazivé. A šlo to. Ušetřila jsem a měla přitom pohyb. Bylo mi tou dobou asi 47 let, takže také už ne nejmladší.
Popřemýšlejte, jak je to daleko, jakou máte kondici a aspoň za pěkných dnů, pokud nebude sníh a náledí a nebude to příliš daleko, zvolte to kolo. Rekvalifikace na ostrahu je dobrá věc, manžel ji také dělal a bez kursu už teď skoro nikde vrátného nepřijmou. Tak toho využijte, o lidi zaměstnané v tomto oboru je nyní dost velký zájem. Ovšem učení se na závěrečné zkoušky, nebyla sranda. Ale zvládl to.
Ať se Vám také podaří. Jaga.
Ony ty kursy jsou hodně drahé, několik tisíc běžně. Tak je velkou výhodou, že je lidé nemusí platit, dostanou je zadarmo. Proto se počítá s tím, že dopravu zvládnou sami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.