Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení a nervozita

Od: potiseme odpovědí: 7 změna:

Zdravím, trpím nadměrným pocením a nervozitou.

Nadměrné pocení se projevuje tak, že stačí, abych jen vyšel z domu a už se začínám potit pod paží a za chvíli mám triko pod paží úplně propocené, takže obrovské koláče, nepomáha ani deodorant. Také se strašně potím na nohou, takže když je po chvíli vytáhnu z bot, tak celkem páchnou, proto nosím s sebou alespoň dvoje náhradní ponožky, také se mi strašně potí dlaně, mám je furt mokré, vážně mě to obtěžuje, hlavně to podpaží. Potím se pouze pod tou paží, na nohou a dlaních, jinde nějaké nadměrné pocení nepozoruji, občas se trochu víc potím i na čele, ale to opravdu jen občas.

Také trpím strašnou nervozitou, nevím proč, ale jsem pořád stále nervózní, nevydržím být chvíli v klidu, nevím, jak bych to popsal..

Proto se na Vás obracím s prosbou, co mám dělat?

S tou nervozitou bych se možná i smířil, ale s tím pocením to nejde, abych vyšel z domu a za chvíli měl koláče pod paží, to není normální. Nevím, co už dělat, zkusil jsem snad všechno, deodoranty a různé přípravky, vše bezúspěšně. Myslím si, že to pocení je způsobeno tou nervozitou, ale nevím, proč jsem pořád nervózní.

Také trpím vyšším tlakem, tak jestli to není z té nervozity, nebo já nevím.

Prosím o radu, co s tím mám dělat, popř. jestli se dají koupit v lékárně volně nějaké prášky proti nervozitě?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ghghgh
hodnocení

0x

Poceni? Nejste prilis obezni?

Nervozita - pokusil jste se vypatrat, z ceho prameni? Proc hned prasky ( to chemicke svinstvo? )

Potit se clovek muze i z te nervozity, je to jak spojita nadoba. Pozorujte se a prijdete na to.

potiseme
hodnocení

Obézní opravdu nejsem, sportuji, posiluji, mám pěknou sportovní postavu, takže v tom to nebude.

Jak jsem psal, nevím, proč jsem nervózní, prostě jsem nervózní téměř pořád, když nejsem doma, prostě mezi lidmi a když jsem venku.

Pozorovat se, no, to se lehko řekne, pozoruju se už pár let a nepřišel jsem na nic, čím to je způsobeno a rozhodl jsem se to řešit.

hodnocení

0x

Kolik je vám let? Pokoušel jste se o získání diagnozy u psychiatra? Ne? Tak to udělejte! Vidíte, že vůlí nic nezměníte. Musíte najít pomoc!

potiseme
hodnocení

Je mi 18 let a trápí mě to už celkem dlouho.

Nicméně problém kontaktovat s lidmi nebo tak vůbec nemám, takže nevím, proč jsem nervózní.

K psychiatrovi zrovna moc jít nechci, nevím, co bych mu řekl, nerad o sobě mluvím s cizími lidmi a tak celkově i před dobrými známými o sobě moc nemluvím, takže si myslím, že návštěva psychiatra by byla zbytečná.

hodnocení

0x

Na vašem místě bych si nechala vyšetřit štítnou žlázu. Ta způsobuje i nervozitu, pocení, např. i bušení srdce a ještě jiné problémy, asi se vám nechce po doktorech, ale alespon tímto bych začala. V lékárně dostanete volně bylinkové výtažky v tabletách, na uklidnění persen a také homeopatikum sédativ pc.

hodnocení

0x

Proti nervozitě je výborný (a volně dostupný, bez předpisu) Novopassit. Je to lék, který se s určitými obměnami vyrábí dobrých 60 let – co jsem tak zjistila, takže je vyzkoušený.

hodnocení

0x

Přemýšlejte, jestli se takto potíte jen v souvislosti s cestou do práce a v práci. Jste v zaměstnání/škole spokojen? Je prostředí nebo lidé v něm v pohodě nebo stresující? Zvládáte svoji pozici v zaměstnání? Je nějaký rozdíl v potížích, které uvádíte, když jste doma v klidu?

Píšete, že trpíte vyšším tlakem. Tento příznak je nebezpečnější než pocení. V tom případě Vám praktický lékař určitě předepsal léky "na tlak". Berete je pravidelně? Chodíte na pravidelnou kontrolu? Řekl jste mu, jaké potíže s pocením a nervozitou máte? Vyšetřil Vám krev na diabetes a na hormony štítné žlázy?

Psycholog by Vám pomohl najít původ Vašich úzkostí. O doporučení můžete požádat svého ošetřujícího lékaře, nebo si můžete najít terapeuta bez doporučení, jen podle vlastního výběru (zjistěte na webu, zda přijímá klienty "na pojišťovnu" nebo za přímou platbu). Psycholog Vám léky na úzkosti (nervozitu) nepředepíše. V tom by Vám mohl pomoci psychiatr. Někdy stačí opravdu velmi málo, jen dodat ve formě léku to, co tělu chybí - a je poměrně rychle po potížích. Škoda, že řada lidí kvůli vlastním předsudkům psychiatrii předem odmítne.

Noste výhradně bavlněné prádlo, používejte antiperspirant, doplňujte tekutiny (neperlivé, neslazené).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]