Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás, co dělat při špatném prokrvení končetin? hlavně tedy chodidel.
V bytě máme 22 *C a já stejně šíleně mrznu od noh, je jedno jak tlusté ponožky mám, šáhnu si na chodidla / prsty a jsou ledové.. pak chodím nonstop s rýmou. Není na to nějaký trik? Měl jsem tabletky na prokrvení, ale nějak extra nepomohli. Díky
Zdravím. To je problém přibývajícího věku se kterým souvisí málo pohybu. Špatně se prokrvují konce nohou (chodidla). Pomáhá postavit se, něčeho se držet a pohupovat se z pat na špičky - konce prstů. Chodidla se brzy prokrví a prohřejí. Nebo: Na pánvi nahřejeme 1kg soli na teplotu, kterou vydržíme a sůl zabalíme do plátna. I s plátnem oabalíme nohy, ... Sůl vydrží dlouho teplá a teplo odevzdává postupně. Ida
Ještě doplním. Zázvor skutečně zahřívá. A to tak, že zvedne krevní tlak. Tak pokud se léčíte s vysokým tlakem, pozor na to.
Mně bývá taky často zima od noh, tak používám několi triků, snad si vyberete - zacvičit si, udělat čaj s rumem, pít červené víno, dát do kýble horkou vodu a nohy si tam ohřát, koupit si speciální ponožky z ovčí vlny nebo stačí i vložky do obuvi, udělat si čaj se zázvorem nebo cokoli se zázvorem, třeba ho nastrouhat do něčeho. Někdy stačí jít se na chvilku projít ven, rychle a pak když člověk přijde domů, tak se mu tam zdá nesnesitelné teplo.
1. Kilo hrubé soli nahřát v troubě /vyšší plech/ na teplotu, abyste se neopálil/a a nohy do ní zavrtat. Lze takto používat i 14 dní.
2. Koupit nahřívací polštářek do mikrovlnky, 2 minuty nahřát a víc jak půlhodiny si můžete ohřívat nohy.
3. V každém příadě koupit balanční podložku a denně několikrát cvičit. Třeba tohle
Nedavno jsem četla na mrznoucí nohy zajímavou radu - vysypat ponožky důkladně pepřem, to by asi znamenalo vzít staré ponožky a přes ně ještě jedny, no, možná by to za zkoušku stálo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.