Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně prokrvující-se chodidla ( mrznu )

Od: stockr odpovědí: 5 změna:

Zdravím, prosím vás, co dělat při špatném prokrvení končetin? hlavně tedy chodidel.

V bytě máme 22 *C a já stejně šíleně mrznu od noh, je jedno jak tlusté ponožky mám, šáhnu si na chodidla / prsty a jsou ledové.. pak chodím nonstop s rýmou. Není na to nějaký trik? Měl jsem tabletky na prokrvení, ale nějak extra nepomohli. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. To je problém přibývajícího věku se kterým souvisí málo pohybu. Špatně se prokrvují konce nohou (chodidla). Pomáhá postavit se, něčeho se držet a pohupovat se z pat na špičky - konce prstů. Chodidla se brzy prokrví a prohřejí. Nebo: Na pánvi nahřejeme 1kg soli na teplotu, kterou vydržíme a sůl zabalíme do plátna. I s plátnem oabalíme nohy, ... Sůl vydrží dlouho teplá a teplo odevzdává postupně. Ida

doplněno 10.12.16 17:44:

Ještě doplním. Zázvor skutečně zahřívá. A to tak, že zvedne krevní tlak. Tak pokud se léčíte s vysokým tlakem, pozor na to.

hodnocení

0x

Mně bývá taky často zima od noh, tak používám několi triků, snad si vyberete - zacvičit si, udělat čaj s rumem, pít červené víno, dát do kýble horkou vodu a nohy si tam ohřát, koupit si speciální ponožky z ovčí vlny nebo stačí i vložky do obuvi, udělat si čaj se zázvorem nebo cokoli se zázvorem, třeba ho nastrouhat do něčeho. Někdy stačí jít se na chvilku projít ven, rychle a pak když člověk přijde domů, tak se mu tam zdá nesnesitelné teplo.

studenenohy
hodnocení

0x

1. Kilo hrubé soli nahřát v troubě /vyšší plech/ na teplotu, abyste se neopálil/a a nohy do ní zavrtat. Lze takto používat i 14 dní.

2. Koupit nahřívací polštářek do mikrovlnky, 2 minuty nahřát a víc jak půlhodiny si můžete ohřívat nohy.

3. V každém příadě koupit balanční podložku a denně několikrát cvičit. Třeba tohle

eshop.aktin.cz/...

hodnocení

0x

Kolik je vám let? Léčíte se s nějakou vleklou nemocí? Nemáte křečové žíly? Byl jste někdy na vyšetření na cévním?

doplněno 10.12.16 19:51:

Nemáte cukrovku? Neuropatii?

hodnocení

0x

Nedavno jsem četla na mrznoucí nohy zajímavou radu - vysypat ponožky důkladně pepřem, to by asi znamenalo vzít staré ponožky a přes ně ještě jedny, no, možná by to za zkoušku stálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]