Nejste přihlášen/a.
Já mám nejradši modrý portugal a ještě lepší je rulandské šedé, které je ale bílé. Jinak co se týče výrobce, těžko říct, kdo je dobrý. prostě se musí kapnout. My jsme jednou u známých pili jakési víno, od nějakého známého výrobce, 3 úplně stejné láhve, akorát jiné šarže a každá měla svou chuť! Tak jsme se na to zaměřili i příště a zase! Jedna červená frankovka byla dobrá a druhá chutnala jak nakvašený rybízák.
Sladší vína dělá celý jižní konec Evropy. Klasika je Španělsko, Portugalsko, dolní konec Francie a Itálie, obvykle mívají v názvu Port nebo Porto. Ale ta jejich sladká vína bývají sladká až moc.
Já bych vám poradil nějaký Červený Tramín, s přívlastkem pozdní sběr. Červený Tramín sice nepatří mezi červená vína, protože není zrovna moc červený. Ale to je jedno. Holky všeho věku ho mají rády.
Nedávno jsem pila polosladký Merlot z Moldavie. Taková baňatá láhev 0,7. Tak to mi chutnalo! Pokusím se zjistit víc, láhev už je vyhozená. Sladší a chutné je Porto, ale to je s vyšším obsahem alkoholu a třikrát tak drahé.
Také jsme chodili do jedné vinotéky pro babské červené víno Kagor. Je takové těžší a sladší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.