Jak vznikne kokosový olej?

Od: Datum: 09.12.16 18:07 odpovědí: 5 změna: 09.12.16 22:10

Nejde mi do hlavy, jak se dělá? To se tam přidává nějaký olej, aby to bylo mastné, "olejové"? Přece když si vezmu kokos, tak z něho neodstanu takovou mastnotu? :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ctenar
Datum: 09.12.16 18:13

To je jak tvrdit, že z oliv takovou mastnotu přece nejde vymačkat nebo zahřátím vyvařit. :-D


doplněno 09.12.16 18:17:

Wikipedie: výroba (anglicky)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.16 18:23
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.16 18:36
avatar

Kokosový olej se nevyrábí z kokosů, které známe, ale z plodů palmy olejné. http://cs.wikipedia.org/wiki/Palma_olejn%C3%A1*sok*

Průšvih nastává, když obrovská území byla vypálena a zlikvidováno všechno živé, orangutany počínaje a motýly konče, jen proto, aby mohly vzniknout kokosové plantáže, protože světu už nstačí oleje, které může vyrobit ze svých zdrojů. http://glopolis.org/cs/palmovy-olej/indonesie/*sok*

Až se svět nasytí a palmový olej nebude potřeba, pak země, na které palmy rostly, bude neplodná, vyčerpaná, jalová. Stejně tak jak to bylo po bavlně a bavlnovníku, když byl vynalezeno umělé vlákno. Zůstala zpustošená, neplodná zem. A většina bojů a obrovského stěhování pochází právě z těchto zemí.


doplněno 10.12.16 07:17:

Máte pravdu, omlouvám se. Ne palmový, ale kokosový olej je ten, o kterém je řeč.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.16 19:10

Kokosový olej není palmový olej.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 09.12.16 22:10

Pardon, ale někdy mám pocit, že opravdu plácnete cokoliv.

Kokosový olej pochází vylisováním nebo rafinací z plodů kokosovníku ořechoplodého (Cocos nucifera). Za pokojové teploty je tuhý a krásně voní po kokosu, pokud neprošel rafinací a zbavení pachu.

Palmový olej pochází vylisování nebo spíš rafinací z plodů palmy olejné, jinak též olejnice guinejská (Elaeis guineensis). Přidavají nám ho všude možně, v průmyslově vyráběných potravinách se mu téměř nelze vyhnout, je v kosmetice, v podalovačích, v palivu, všude.

Používat google je tak jedniduché.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.