Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce kvůli jiné exekuci atd

Od: fell* odpovědí: 15 změna:

Nevím proč to sem píšu, ale asi chci napsat jak jsem pitomá a hloupá - nebo tedy spíše - byla jsem ... kolem mých 18ti jsem jela načerno, nezaplatila pokutu a nedávno mně dostihla (je mi 27) ... joooo 16tisíc exekučně z účtu .. frrrr fuč ... myslela jsem si že bude klid, sotva jsem se zmátořila je to tu zas, včera jsem si chtěla vyzvednout na přezutí auta a nic, jedu do banky co se děje a bum exekuce za nezaplacenou jednu částku za telefon, také před pár lety, nevím proč já husa vše beru tak flegmaticky .. ze 4 tisíc tu máme 30tisíc ... kde na to vemu? netuším, samoživitelka? hmmm bude to zajímavé ... mám oči pro pláč a takové nadávky jaké na sebe používám snad ani neznám ... holt co jsem si natropila si ted vyžeru i z úrokama a to doslova ... jen doufám, že už je to vše, další prohřešků si nejsem vědoma - raději vše lustruji a všude volám a informuji se dříve než na vše skočí exekuce ... takže tak - neignorovat pokuty a vše platit včas dnes je totiž v mode, že vám dají 30ti tisícovou exekuci na účet a je jim fuk že tam nemáte třeba ani 3000 .. nezájem ... nooo musím se se svou hloupostí poprat - takže pokud si nekdo myslí, že je blbej, hloupej - ne - já jsem ta nejblbější a nejhloupější *zed**plac*

Přeji hezký den a at je vem lépe než mně ...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Je to dnes trend...ale za hloupost se platí,bohužel *mala*

Doufám,že máte alespoň možnost se obrátit na rodinu a blízké*placni*,kteří pomohou alespoň zmírnit*mala* Vaše neuvážené kroky*fn*

Ale vždy může být i hůř*nevi* a to by Vás mělo držet;)

Přeji více kroků tím správným směrem a hodně úspěchů v životě*pivo*

fell*
hodnocení

Děkuji moc - no v takových chvílích, bohužel vidím od přátel záda - zvažuji je vyměnit :) Rodina by pomohla ráda ale, taknějak jsou rádi že žijí, neřeknu jim to ... nehci je zatěžovat ... musím se stím nejak poprat sama ...

Nejhorší je, že jsem se neudržela před svým 7mi letým synem když jsem jela z banky, zastavila jsem na parkovišti a začala brečet a on netušil co je co se deje a začal plakat také ... to bylo horší než celá ta situace, vysvetlila jsem mu že maminka je hloupá a musí zaplatit hodně korunek, že ted musí na kinder vajíčka zapomenout ... uf děs ...

Bude lépe - vím to, udělám pro to vše ... ;)

dejavu*
hodnocení

2x

Ale no tak, nemá cenu se mlátit kyjem po hlavě. Kdo z nás neudělal chyby a někdy se neskryl před vlastní blbostí? :) Lidi dělají mnohem horší věci, ničí se zdraví, ničí si životy, pár tisíc je pouze cenná zkušenost, nepanikařte, i když to vypadá hrozivě, tohle se řešit dá na rozdíl od mnoha blbostí nevratných, kdy se lidé díky nim zabijí nebo zmrzačí. Domluvte si splátkový kalendář s věřitelem, u kterého máte dluh a poohlédněte se po brigádách, kde byste si mohla přivydělat. (úklid, vaření pro domácnosti...) , mrkněte třeba sem brigady.jobs.cz/... a můžete si tam zadat i poptávku zdarma. Kdybyste byla z Prahy, věděla bych o pár brigádách.

Chybovat je lidské, tomu se nevyhnete, jediné, co s tím, je se ze své chyby poučit a neopakovat ji, protože neexistuje žádné kdyby, minulost vrátit nejde, proto nemá cenu se za to bičovat.

fell*
hodnocení

Ano ty nevratné chyby - zažila jsem, ale díky ní mám krásného zdravého syna - jen jsem sama ... a proto je to vše tak těžké ...

Brigáda by byla fain, jenže já mam práci, která mně dost zaměstnává a sotva stíhám vyzvednout dítě ze školy, (navíc 1 třída) ... a vzhledem k tomu, že jsem ted nestoupila, plat je více než směšný, ale bude časem pohádkový, pokud já budu snaživá a šikovná ... vše se dá přežít, vše se dá řešit, jen jsem na venek silná a bohužel uvnitř? totální slaboch ...

malvinka*

Fell, někdy to tak zkrátka je v životě člověk na obláčku je nahoře a pak aby si nezvykl na pohodu tak musí dostat nějakou zkoušku. Pěkně z obláčku spadne.

Taky momentálně zrovna nejásám;).

Ale Dejavu vložila krásný příspěvek pročti si jej, akorát v mém případě netuším jak časově sloučit bývám od rána do večera v práci.

Má ode mne bodík.*palec*.

misazap

To se stane, zaplatit to sice musíte, ale oni vám musí nechat životní minimum. Zkuste se obrátit na sociálku, snad nenarazíte na nějakou "bůůůů", ale někoho, kdo poradí. Hlavně si neberte půjčku! leda od nějaké normální banky, ale vyhýbejte se takovým jako provident a podobně!

Já mám teď taky miminko a vím, že to je teď to nejdůležitější. Sama teťřeba řeším blbou finanční situaci, páč jsem na mateřské a mám dietu bez lepku a mléka. Dieta je drahá, musím pořád vařit a tak nemám ani peníze ani extra čas si přivydělat. K tomu jsem jak lunt a potřebuju mít sladkosti "na užírání" - domluvila jsem se s rodinou, že místo dárků mi budou dávat právě tyhle dobroty, tak se podobně domluvte s vaší rodinou, ať vám jako dárky kupují to, co si vy už nemůžete dovolit. Mě to docela pomohlo. A malej nemusí oželet kinder vajíčka ;)

vosikac*

*jasne*Myslím,že se nebičuje:)Jen se potřebovala svěřit,aby to z ní spadlo*palec*je statečná a rozumná a určitě to zvládne!;)

malvinka*
hodnocení

2x

Fell, našla jsem ti kontakt na linku zdarma info na doplatkovou pokladnu DP. Podívej se na dříve položenou otázku.Nezoufej a zkus popřemýšlet zda máš ještě někde ,,nějakou radost,, pokud by sis vzpomněla existuje možnost splátkového kalendaře po dohodě s danou institucí.

*placni*

Přeji ti trošku pohody*slunce*.

lidka*
hodnocení

1x

Ale milé kolegyně a kolego! Za nás to měly matky samoživitelky možná ještě těžší. Je fakt, že nebyli exekutoři a neexistovaly půjčky bez ručení, takže možná, že bychom sice rychle vyřešily momentální finanční problémy, ale co pak? Já se nechci opakovat, ale nebyla snad doba, kdy bych měla jenom jednu práci. Z kanceláře, kdy byly strašně nízké mzdy - tedy pokud jste nebyla kádrová rezerva s červenou knížkou - rovnou domů. A hurá rozložit domácí práci a to byly opravdu halířové odměny, třeba za montáž vánočních pajduláků. Navíc samé štětinky, střípky - no prostě binec. Ale když má člověk odvahu a sílu s problémy se poprat, tak to ošklivé období jednou skončí, děcka vyrostou. Možný je i postup v práci a tak pomalu se všechno zase překlopí do toho lepšího období. Věřte mi. Máte synka, máte důvod se snažit z těch malérů dostat a to je důležité. *placni* Takže dobré skutky počkají, než si vyřešíte své problémy. Co mne ale štve je, že po malých dlužnících se šlape, ale ti velcí se nechají třeba i pláchnout do ciziny a jsou vysmátí. Takže tím nechci říct, že se dluhy nemají splácet, naopak, ale má se měřit všem stejným metrem. Padni komu padni. Ať je to třeba bývalá elita, umělkyně, sportovkyně nebo kdokoliv. Ti mají holt na dobré advokáty a ti je ze splácení dluhů vysekají. A s jakým výsledkem dopadají kontroly hospodaření s rozpočtovými prostředky? To se prostě odepíše do "ztrát" - no možná, že se najde obětní beránek, který příjde o 10% stotisícového platu. Ale to už končím! *bum*

malvinka*
hodnocení

0x

Koukám, že jsem odpovídala s dejavu současně.

saala
hodnocení

0x

Moc vás lituju, ale přece vás museli upomínat, to je povinnost...

fell*
hodnocení

Ano upomínali, ale na adresu na které už nekolik let nejsem ... takže jim musím napsat tu korespondenční a pak mi pošlou veškeré podklady k exekuci ...

fell*
hodnocení

človek by chtěl pomáhat druhým a ve finále nepomůže ani sobě - chtěla jsem adoptovat dítě na dálku, chtěla jsem poslat peníze mamince co odložila půlroční mímo ... chtěla jsem a nemůžu, ta adopce mne mrzí .. plánuju ji rok, a ted budu muset počkat další neli víc ... sama si způsobuji bolest - asi jsem masochistka ... *zed* au au au ... jooo ale humor se mi vrací, což je pozitivum ... ale jen do chvíle než zase budu nekde sama sedet a čumet a zamačkávat slzy ... jedu vytvářed hodnoty, práce nepočká a je pro mne ted opravdu důležitá ...

Děkuji všem *srdce*

doplněno 27.10.09 09:12:

vytvářeT :) překlep

malvinka*

Fell já o té dívce co odložila chlapečka rovněž přemítám. Podle šotu v TV mám neblahý pocit, že jsem ji měla možnost potkat v době očekávání mimi. Pracovala nedaleko mě. Alespoň podle zabarvení hlasu způsobu vyjadřování a vyzáže se domnívám .Byla milá rodinu měla daleko a zázemí naprosto žádné od otce pouze sliby. Bydlela skutečně u kamarádky. Faktem zůstává, že od doby porodu jsem ji neviděla.Netuším kde se později pohybovala.

hodnocení

0x

Abych pravdu řekla, čtu vaše povídání trošku s děsem.*ee* Děsem z toho, co někde něco na mě padá, co jsem nedotáhla do konce, nějakou blbost nezaplatila. *stop*Jsem pečlivá, ale stát se může cokoliv až neuvěřitelného. Není to zas až tak dávno, uháněla mě pojišťovna za věc mnoho let starou. Snad 10 let? A taky, jakože soud a exekuce a tak. Byla jsem zpocená až za ušima, ale našla jsem doklad o včasném zrušení. Vůbec jsem netušila, že ty papíry ještě mám. Úleva veliká. *bum*Bojím se toho, že něco přehlédnu, zapomenu. Ale to jsme tak asi všichni, duše poctivé, že?*placni*Vám, sobě a všem přeji, ať se nám to nestane a životem proplujeme bez takovýhle bolestivých šrámů.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]