Nejste přihlášen/a.
Přenosný není. Vlastně může být, protože to může být něco infekčního. Ten, kdo dělá s jídlem, ten by měl mít ruce vpořádku. Vůbec si nedovedu představit, že někdo s ekzemovýma rukama mi jídlo uvařil nebo přinesl ke stolu. Může se ti stát, že ten, koho budeš obsluhovat, se ohradí. Měl by sis najít kožaře tam, kde k němu máš nejblíž, kde přes týden jsi. Musíš být trpělivý a k němu docházet tak dlouho, dokud nediagnostikuje a exem neodstraní. Není to problém jenom ve škole, ale nikdo tě nezaměstná s bolavýma rukama.
Ne, ekzém jako takový přenosný není, pokud není vyvolaný bacilem (třeba svrab). Pokud ho vyvolala nějaká látka, krém, jar, atd., přenosný není. Osobně se mi teď ekzém na rukou rozjel hodně, hlavně kolem loktů, a to pracuji s malými dětmi a rozhodně to neschovávám. Rodiče jsou však rozumní, sami mají některé děti alergiky ekzematiky, a nikdo mi neřekl ani popel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.