Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouva, mlčenlivost po skončení

Od: neon* odpovědí: 5 změna:

Dělal jsem převážně jako OSVČ. Mám minimum zkušeností s pracovní smlouvou. Jsem před nástupem jako "programátor" a nechal jsem si zaslat koncept smlouvy. Příjde Vám vše v pořádku (zvláště body 3 a 5)?

Mlčenlivost po skončení pracovního poměru?

Mlčenlivost o všech "významných" událostech? Neměl bych chtít přesnou specifikaci slova "významné"?

Upsat se k nějakému obecnému "nároku na náhradu škody" i po skončení pracovního poměru? Takto obecně? Jaká výše náhrady? Proč po skončení pracovního poměru?

Je obecně vzato tato smlouva nějakým normálem? Nebo si toto nemusím nechat vůbec líbit?

Druhá věc je, že když začnu "držkovat" a po úpravách smlouvy nastoupím, tak kdoví jaká bude atmosféra.

Pracovní smlouva, mlčenlivost po skončení

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

2x

Není to v pořádku. Např. bod 4 a 6 by nejspíš u soudu neobstál.

Bod 7: termín "dohoda o hmotné odpovědnosti" již v zákoníku práce není.

Bod 3 je běžné ustanovení, bod 5 je deklaratorní - i kdyby tam nebyl, je zaměstnavatel oprávněn ... (tj. dát žalobu k soudu, prokázat porušení a vzniklou škodu).

Já bych to nerozporoval a smlouvu podepsal.

neon*
hodnocení

Atreus: chápu Vás jako laik dobře, že sice smlouva v pořádku není, ale klidně byste ji podepsal, protože případné nedostatky by stejně u soudy neuspěly?

krtek*
hodnocení

0x

je to běžné...já to mám taky..:)

hodnocení

0x

Je to běžné ujednání. Jednoduše o vnitrofiremních věcech, zvlášť těch, které se týkají peněz (ceny, náklady, výnosy, zakázky, provize, platy...), nebudeš s nikým mluvit. Nic víc se po tobě nechce.

ctenar*
hodnocení

0x

Tohle je jak ze smlouvy pro nějakého vyššího řídícího pracovníka, který musí mít přístup k základním důležitým údajům, na kterých firma stojí. Pro řadového vosla z davu je tam nebezpečí nedefinování, co kdo považuje za "významné skutečnosti". Chtěl bych to vyškrtnout, výrazně přidat na platu (pro krytí případných právních tahanic) nebo hledal práci jinde.

Zaměstnavatelé se snaží buzerovat a zastrašovat zaměstnance třeba nekonkurenční doložkou na několik let po skončení prac.poměru a přitom už soud dávno řekl, že je to nesmyslné a nevymahatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]