Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor

Od: stanislavvydra odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, exekutor mi hrozí ze přijede a sebere mi věci. Jsem hašeny na městky úřad, a nikde jinde hlášeny nejsem. Bydlel jsem s přítelkyní asi měsíc.už dlouho sni nebydlím ani jsem tam nebyl hašeny nic.můžou k ni přijít a sebrat ji její věci? Děkuji vydra

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 07. 12. 2016 23:22:34
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
sebod*

aja. A kam se mají přihlásit?

doplněno 07.12.16 16:21:

tazatel. ano exekutor může jít tam, kde se domnívá, že je majetek dlužníka. Na druhou stranu majitel věcí má možnost svůk majetek ochránit

stanislavvydra
hodnocení

Jak se může dana osoba chránit když se bude exekutor domnívat že se tu vyskytuju. A že všechny věci jsou její.
Já jsem totiž přišel o bydlení přítelkyní mě vyrazili a dána osobá mi nabídla bydlení než si něco najdu.a pak jsem odešel.
Děkuji
nellka
Na urad se nikdo sam prihlasit nemuze. Muze to udelat pouze dalsi strana. Tedy pokud majitel nemo dolozi, ze z nejakeho duvodu zaniklo pravo k uzivani, je zrusen TP a clovek zapsan na mistne prislusny urad. Napr. muj partner se rozvedl, byt zustal zene, on sel do pronajmu, kde si majitel nepral trvaly pobyt. Po uplynuti zakonne lhuty podala manzelka zadost na urad na zruseni bydliste, svedci potvrdili ze na miste nebydli, partner byl vyzvan k dolizeni bydliste, coz nemohl a tedy byl nahlasen na urad. A to neziji s zadnym zivlem, ale clovekem se stabilnim slusnym prijmem, ktery jen musel jit na chvili do pronajmu, nez si vyresil vlastni bydleni. Zakon sice narizuje umoznit trv.bydl. v pronajmu, nicmene pokud majitel rekne ze si nepreje, tak logicky poslechnete
iz*

Zákon nenařizuje "umožnit trv. bydl. v pronájmu", ale zakazuje majiteli bránit nájemci v přihlášení trvalého pobytu (nikoliv bylení).

"...nicméně pokud majitel řekne, že si nepřeje, tak logicky poslechnete." Pokud nájemce "poslechne", pomáhá majiteli porušovat zákon...

nellka
Dekuji, nevyjadrila jsem se spravne. Vim ze mate pravdu, ale pokud chcete bydlet a shanite bydleni ve meste, kde poptavka silne prevysuje nabidku (alespon u bytu, ktere proste aspon trosku za neco stoji) tak Vam nic jineho nezbyde. Pronajem jsem hledala 2x za posledni 4 roky a opravdu je to "mazec". Pokud volate na inzerat zverejneny pred 20 minutami uz jste 5. zajemce. Absolvujete treba 12 prohlidek, coz proste je narocne (na cas i finance) a ackoliv 9 bytu se Vam libi, stejne se k nim nedostane. Pokud nakonec po tydnech litani mate moznost zacit bydlet, ale s tim, ze si majitel nepreje trv.bydliste, tak do toho jdete. Je to stejne, jako s chovanim mazlicku. Taky nelze zakazat. Ale co si pomuzu, kdyz si presto psa poridim a majitel mi samozrejme neprodlouzi smlouvu? Jen si zajistim dalsi tydny volani, prohlidek a nakladu za stehovani, popl.realitce atp.

stanislavvydra
hodnocení

Pomůže mi když udelam na kamarádku sarujici smlouvu na televizi,sedačku.pračku. A necham to notářský potvrdit?
Nebo pak mám uctenky a není na nich jméno, že by zašla do obchodu kde jsem to kupoval,a ona sibto nechá potvrdit na své jméno?
Děkuji za odpověď
sebod*

nedělejte darovací smlouvu, ale smlouvu o zápůjčce věci.

Jestli máte účtenky a v obchodě Vám potvrdí jméno majitele, tak to je také možné takto řešit. Ale jsou to pouze řešení provizorní. Je třeba začít řešit ty exekuce. Buď s věřiteli (!) domluvit splátkové kalendáře, nebo sehnat větší půjčku a vše splatit a potom splácet jeden jediný závazek, nebo uvažovat o oddlužení.

Často se setkávám s dlužníky, kteří před problémy strkají hlavu do písku a čekají, že to NĚJAK dopadne. No, dopadne. BLBĚ. Čím dříve to začnete řešit, tím lépe pro Vás.

standavydra
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Dluh resim bankrotem ale čekám až to přijde k soudu.a všechno pozastavi
Tak jenom nechci o všechno přijít kamarádka na malé dítě.a nevím jestli ji můžou vzít i pračku a ledničku když má dítě.
Jinak teda myslíte že ten notář bude fungovat. A neseberou ji věci?
Kdyby záleželo na mě ať mi to vezmou,mě se jedná o ženskou která za nic nemůže.
sebod*

pračku ani lednici NELZE exekuovat.

Jak čekáte, až "přijde k soudu" návrh na povolení oddlužení? Přeci hotový návrh dáte na soud a do dvou hodin jste zapsán v insolvenčním rejstříku. Nebo ho ještě nemáte vypracovaný? Ptám se proto, že jsem se setkala s pseudoporadci, kteří dlužníkům například tvrdí, že se musí zaplatit soudu poplatek, aby mohl být dlužník zapsán či jiné nesmysly. Pochopitelně "poplatek soudu" jde do jejich kapsy.

stanislavvydra
hodnocení

Firma se jmenuje Efekt servis.sro.
Chtěli po mě od roku 2013-2016. Výplatnice. A poslední výplatní pásku aby věděli průměr splátky z dluhu. A řekli že to teprve pošlou k soudu.pak se všechno zastaví myslím exekuce stíhání. A když to soud odklepne zaplatím 4500.
A chci se zeptat myslíte že stačí na poste ověření podpisů nebo ten notář?
Když udělám zapujcku. A kolik si notar říká za papírování.
standavydra
hodnocení

Totiž to bylo tak že mi volal exekutor před minulé pondělí kde se nacházím že hodlají ke mně přijet. Chtěl sem ti řešit splátky,ale pan mi řekl že první splátku musím dát. 50000,- řekl jsem mu že tolik nemám ani mít nebudu.
On mi řekl máte na to týden,přístu pondělí vám zavolám.a položil to.
Volal mi v pondělí jak sem na tom,já mu odpověděl že žádám o insolvenci.a on mě začal říkat že tohle není řešení atd. A že nejsem ani v registru. Ale dobrý tak mi řekl že se mi ozve teď v pátek, a já už nevím co dělat.pořád koukám na net na nějaké řešení. Nic nemohu najít. Když bych chtěl zažádat o osobní bankrot jak jste psala a dát to na soud máte nějaký vzor jak to má vypadat? Můj email je FNSP@seznam.cz
Děkuji za radu
sebod*

vymažte si tady meil !

stanislavvydra
hodnocení

Dobrý den, chci se zeptat,jestli mi teda bude stačit. Darovací smlouva a všechny věci tam výpisu.
nechám si notářský ověřit podpisy.
Jedna se mi o to aby se prokázala že ty věci jsou její, a nemůžou ji to vzít.
A jaký je rozdíl mezi darovací smlouvu a zapujcni smlouvou děkuji. Vydra
sebod*

vzor žádosti určitě exeistuje, ale neradím, aby si jej člověk vypisoval sám. Je to jako třeba s lakováním auta. Také najdu plno návodů na netu a stříknu to podle toho ve starý stodole. Výsledek přeci bude nalakované auto, že? Jen ten rozdíl v provedení mezi stodolou a lakovnou bude dost velký.

Sepsání návrhu je totiž jedna věc, druhá jsou další služby. Například optimalizace Vašich splátek, popírání nesmyslných úroků a pokut, promlčených nároků atd. To laik těžko zvládne.

ovczaak*

jen laický názor,nepomůže...jste v exekuci a nemáte asi právo nakládat s majetkem...jste pro kamarádku nebezpečný,přesněji pro její majetek. snad pomůže notářsky ověřený zápis,kde bude vše konkrétně po položkách vypsáno s tím,že to patří kamarádce...tento zápis vyvěšený na dveřích bytu,domu,prý zastaví exekutora... zaregistrujte se a napište zprávu paní sebod tady,ta by mohla poradit...

repkin*
hodnocení

0x
Uz Vám to tu psali, ne nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]