Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte, prosím, někdo radu, jak pomoci člověku s diagnózou "degenerativní artróza drobných kloubů" - prstů na rukou (je to velmi podobné jako dna, ale není to dna)? Mojí matku (61 let) toto začíná velmi trápit, nezabírají na to žádné léky, de facto na to není žádná léčba a doktoři jen krčí rameny. Chvíli jí pomáhal doplněk stravy Condrosulf, ale po nějaké době už nezabírá ani ten. Prsty začínají být křivé a neohebné a v podstatě to matce začíná dost znepříjemňovat běžný život. Nemáte někdo podobnou zkušenost, resp. nějakou dobrou radu? Moc děkuji!
Trpím psoriatickou artritidou a to patří do jednoho pytle. Trápím se s tím už nějakých 8 let. Po několika protrápených letech jsem si našla skvělou revmatoložku ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Ta úzce spolupracuje s ortopedem. Takže docházím k nim oběma.
Je to kruté, nesmírně bolestivé onemocnění, spojené s polykáním velice silných prášků, které likvidují žaludek a játra. Protože oba lékaři hlídají i toto, mám zase spoustu prášků na omezení způsobených škod.
Ale bez těchto všech prášků existovat nemohu, protože se jedná o záněty kloubů a tedy dopad na celý organismus.
V čekárnách člověk vidí a slyší ledacos, někdy i protichůdného, ale všechno je pravda. Někdo má ataku před deštěm, někdo před sluncem. Rehabilitace byly fajn. Zaktivovaly mi prsty na pravé ruce, takže ruku mám jakž takž funkční. Ramena mi zachránila. Teď se mi ta mrcha nastěhovala do kýčle. Fix!
S potravinovými doplňky bych byla opatrnější. Několikrát jsem slyšela, jak totéž, co prospělo jednomu, poškodilo druhého.
Vaše maminka má jedinou možnost, najít si dobrého ravmatologa a ortopéda, který nebude krčit rameny, ale bude dělat svou práci. Rehabilitace, lázně a moře.
A asi by nebylo od věci, vzít to jako fakt, jako součást života, které se už nikdy nezbaví. Jen ta bolest bude chvílemi menší nebo větší.
Vaše maminka je téměř stará jako já a já ji z duše přeji, ať jí nebolí ani prsty, ani nic jiného a ona si v klidu může užít důchod.
Pokud to je něco jako vyschnutí kloubního maziva a postihlo to mne, zkusil bych mast z kostivalu v sádle. Dá se koupit v lékárně, ale když sem vložíte meil, pošlu Vám svůj, Vy mi na něj pošlete svoji adresu, během dvou dní Vám mast pošlu, vyrobil jsem ji sám, tak vní kostival je. A máte to zdarma.
Dobrý den, čirou náhodou jsem potkala jednu dámu, které je dnes 65 let a asi před třemi lety měla stejný problém, ruce nemohla vůbec zavřít ani otevřít - podobně jako křeč. A doktoři si také nevěděli rady. Nicméně má dnes úplně pohyblivé prsty a vůbec žádné problémy. Celá její "léčba" spočívala pouze ve změně jídelníčku, téměř vyloučila maso. To je prý celé kouzlo. Samozřejmě to nefunguje okamžitě, ale u ní se první zlepšení dostavilo již po třech týdnech a dnes je úplně bez problémů. Zřejmě to nebude všelék, ale za pokus to stojí! Snad to pomůže.
zanet zrejme zpusobuje kyselina v krvi, at jiz mlecna, nebo mocova, ktere je v tele prebytek a rozezira vapnik. Protoze maso jako potrava obe kyseliny obsahuje, je pravdepodobne, ze vylouceni potravin jako jogurty ci maso by mohlo pomoct. Je to pak vysledek dlouhomesicnich pokusu a omylu, na mesic vyloucit tohle, na mesic tamto... Ledviny a jatra zrejme nestihaji vylucovat skodliviny z tela. Mozna tez lecive caje by mohli zcasti pomoct temto organum. +vyloucit cokoliv kysele, i cukr dela v tele hodne kyselin, zkuste umela sladidla a doslazovat potraviny spis lisovanymi ovocnymi stavami, taky jen z nekterych druhu ovoce. Zkuste na mesic sladit pouze umelymi sladidly, pak treba vyloucit ovoce a nahradit je obalovanymi tabletami s vitaminy (vitaminy jsou taky kyseliny, bohuzel je potrebujeme).
doplněno 28.10.09 06:02:jo a jeste neco, mel jsem diagnozu K 72, tak o tom neco vim. Zni to mozna divne, ale Cinsky doktor by mohl pomoct, zkuste hledat cinskou lekarnu na webu, prelozit stranku pres translate.google.com , napsat jim ciselne vyjadreni diagnozy, a predepisou vam rostlinky... Maji nekolik tisic lete zkusenosti, na rozdil od nas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.