Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplácení mzdy v hotovosti

Od: clovecice odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám exekuci na plat a výplata mi chodí na účet, s tím, že zaměstnavatel bude každý měsíc strhávat určitou částku pro exekutora a mně má zbýt tvz."nezabavitelná částka". Problém nastal v okamžiku, kdy jsem se dozvěděla, že ani k těmto prostředkům se nedostanu, a to po celou dobu exekuce (má trvat necelý 1 rok). Mám nárok akorát na výplatu 1,5 násobku životního minima (a to jen jednou). Jak je možné, že mám částku´, která je NEZABAVITELNÁ znepřístupněonou? Opravdu nemám kolem sebe člověka, kterému byych důvěřovala natolik,.abych si nechala zřídit účet na svou výplatu na jeho jméno. Zaměstnavatel mi řekl, že mzdu v hotovosti mi rozhodně dát nemůže. Na koho se mám obrátit? Děkuji předem za odpověď.

Člověčice

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x
Pokud se nedohodnete se zaměstnavatelem na jiném druhu výplaty mzdy, pak je jedinou možností dát návrh na částečné zastavení exekuce.Když vám exekutor obstaví účet, a sebere z něj i dávky sociální péče, nezabavitelnou část mzdy nebo jiné exekučně nepostihnutelné příjmy, měli byste exekutora neprodleně kontaktovat a původ peněz prokázat. Když se na vrácení peněz nedohodnete, zašlete na adresu exekutorského úřadu do 15 dnů písemný návrh na částečné zastavení exekuce, zdůvodněte a doložte v něm, které peníze exekutor blokuje neoprávněně. Měli byste na základě toho peníze dostat zpět.Zdroj: penize.cz/... to sice hned, ale pokud má trvat takto dlouho, tak by Vám to mohlo pomoci.
clovecice
hodnocení

Já Vám moc děkuji. Tohle by snad mohlo pomoci. Přijde mi totiž nelogické, abych se nemohla dostat ke zbytku svojí výplaty. Takto lidé dělají akorát načerno...

oc8vobywus
hodnocení

0x

Existuje poštovní poukázka.

clovecice
hodnocení

To vím jenže ji účetní nemají rádym, protože by kvůli ní musely extra na poštu. Máme tady pokladnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]