Nejste přihlášen/a.
Dobry den, nastoupila sem do nove prace,muzu odejit do tri mesicu aniz bych tam musela pak tri mesice chodit? Byla bych jen ve zkusebce prave...dekuju . a podpora mi byla zastavena jeste bych si pobirala do unora asi kdybych si ted nenasla tu praci,kdybych rekla na urade proc sem odesla brzo,daj mi tu podporu znova aspon dva mesice,? Je to z duvodu ze na pohovoru mu rekly jinou dobu a a z sem mela smlouvu to zas cely prekopaly, a me nejrzdi na ten cas autobus,takovy jednani se mi nelibi..diky za rady
Proč Vám "byla zastavena podpora" a máte v pracovní smlouvě sjednánu zkušební dobu? Pracovní dubu i rozvrh pracovních směn určuje zaměstnavatel a doprava do zaměstnání je starostí zaměstnance. → Ani jedno není vážným důvodem k ukončení zaměstnání.
Pokud splníte podmínky pro přiznání podpory, bude se krátit na 45 %.
Albatros se mýlí, zrušení pracovního poměru ve zkušební době není důvodem k nepřiznání podpory.
Vyjímečně se mýlí i Čtenář:
Mzda ani pracovní doba nejsou povinnými náležitostmi pracovní smlouvy. Zaměstnavatel je povinen zaměstnance informovat o všem, co není sjednáno přímo v pracovní smlouvě, do jednoho měsíce.
Podle mých zkušeností pracovní dobu v pracovní smlouvě nesjednává téměř žádný zaměstnavatel. Připravil by se tak o možnost ji v případě potřeby měnit.
Vyjímečně se mýlí i Čtenář:
Mzda ani pracovní doba nejsou povinnými náležitostmi pracovní smlouvy.
Čtenář se nemýlil, protože nic takového netvrdil.
Pouze jsem radil, aby v životě neztrácela čas na zaměstnavatelích a firmách, kteří ji chtějí oškubat už při zahájení práce. Dokud nemám přesný časový rozpis (např. v tomto případě začátky směn v 8:00, 16:00 a případně 24:00) a odměnu za práci, tak nic nepodepisuji a k firmě přistupuji, jako by mi žádnou prac.nabídku vůbec ještě neučinili a jednám s dalšími potenciálními zaměstnavateli.
Naučil mě to život a "chytráci", kteří chtěli získat více, než měli dát a chtěli dát. Třeba jako ta velká firma, která mi dodala mzdový výměr (na kancelářskou práci technika!) zhruba měsíc po podepsání smlouvy a nástupu do práce, s vyměřenou mzdou asi 60% slíbeného platu. Získali tedy dobrého technika na asi 6 týdnů a ušetřili pár tisíc. Jen nevím, proč se tak moc snažili tu pozici několik měsíců obsadit a nemohli nikoho sehnat. Asi si to kolečko chtěli zopakovat (byli velmi spokojeni s moji prací, navrhovali postupné dorovnání do slíbeného platu do roku). Ihned jsem skončil ve zkušební době ze dne na den a našel si jinou práci (za více peněz ).
Dobře Vám to píše "ivzez". Jen doplním, pokud jste byla v evidenci ÚP a brala podporu v nezaměstnanosti a v té době jste nastoupila do zaměstnání, kde nyní skončíte pracovní poměr ve zkušební době, tak budete podporu jen dobírat po zbytek podpůrčí doby. Na celou podpůrčí dobu Vám vznikne nárok, pokud opět odpracujete 6 měsíců (a splníte podmínku zákona, odpracovanách 12 měsíců v posledních dvou letech).
"kytka", to je pravda, výše podpory je z posledního platu, ale píšu o podpůrčí době vyplácení podpory.
Ve zkušební době můžeš odejít kdykoliv - třeba ze dne na den.
Rada.
Zaměstnavatel sice stanovuje prac.dobu, ale když ti lhal už tenkrát u náboru, tak tě bude oškubávat stále a všude.
Pokud jste nastoupila nyní, máte 3měsíční zkušební dobu. Nestálo by za to ještě setrvat a odejít třeba až po 2,5 měsíci? On každý začátek je těžký a po týdnu v práci je ještě každý vyvalený. Po 2 měsících už budete zapracovaná, zvyknete si a uvidíte, třeba se Vám to nebude zdát tak hrozné, jako nyní, v začátcích. A odejít můžete kdykoliv, třeba klidně i ten poslední den té 3měsíční doby. Nehodnoťte předčasně, ještě máte dost času na otrkání.
A ten autobus? Viděla jsem v TV, jak autobusy svážejí zaměstnance do automobilky v Kvasinách. Jezdí až ZE SVITAV, Z HRADCE KRÁLOVÉ, Z NÁCHODA...Cesta trvá 1,5 hodiny i déle. Ale lidé práci chtějí a tak jezdí.
Co kolo? Jezdila jsem 5 let, v létě, v zimě na kole /to se to, panečku, občas smekalo/ 10 km tam a 10 zpátky. Zvládla jsem to. Máte auto? Nebo spolujízda autem s někým, přidávat mu na benzín. To je hodně rozšířené, jen se domluvit.
Pokud opravdu chcete skončit, hravě ještě do Vánoc seženete brigádu. Každý velký obchod po Vás sáhne všemi deseti. Právě v pátek, když jsem byla v Tescu, hledali brigádníky na doplňování zboží, nabízeli 16.500 Kč, 40 hodin týdně. Ale kdoví, zda to potom tak bude... Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.