Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
chtěla jsem poprosit o radu, nebo někoho, kdo má podobnou zkušenost,
mám 14 letou dceru, otci byla soudem určena výše výživného na 600,- Kč, ten si vyřídil bydlení v domově důchdců (je již v důchodovém věku ale, bez větších zdravotních potíží), rotože předtím řádně neplnil povinnosti, soud určil zasílání peněz české správě soc. zabezpečení. Po nástupu otce do domova důchodců mi začali bez jakéhokoliv upozornění zasílat 107,- kč, až po mém urgentním dotazu mi bylo sděleno, že postupuji v souladu se zákonem, po zvýšení důchodů mi posílajé 348,- Kč, již toto samoné je výsměch společnost. Psala jsem na soud, na Veř. ochránce práv, na prezidentskou kancelář a vždy mi bylo odpovězeno ať si uvědoím že je postupován v souladu se zákonem a vyhláškami a že chápou moji situaci. Samozřejmě nikdo z nich nic nechápe to je jisté. Nicméně ani já to nemohu pochopit a už vůbec né to, že někomu umožní bydlení v domově důchodců aniž by si prověřili zda dotyčný nemá nějaké závazky a pohledávky a zda je schopen jim dostát. čili na úkor dítěte umožnily neplatiči pobyt i se službami. No a člověk se nedovolá žádné spravedlnosti, tak to je. Taky jsem se odhodlala napsat (jak ponižující) otci dceři. Zjevně se mi vysmál, že on má vše vpořádku o morálce nemluvě a že ho nemám již kontaktovat atp...
Taky mi bylo doporučeno obrátit se na exekutora, ale to jsou všechno placné služby..
Prosím někoho kdo má podobnou skušenost, každý názor či rada mi určitě pomůže. Děkuji Šárka
Vím, že z mé odpovědi nebudete nadšená. Ale život je hlavně o VLASTNÍ zodpovědnosti. Nemohu říct, že bych sama byla tak chytrá a že své první dítě mám s tím nejsprávnějším mužem. Ale chtěla jsem to, měla jsem to a taky jsem si to "vyžrala". Nikdo kromě Vás není a nemůže být zodpovědný za to, co se ve Vašem životě děje.
Hezký den, děkuji za příspěvek, jasně já moc dobře vím, že každý strůjcem svého štěstí jest, ale je taky známo, že člověk se rád podělí o své trable, a získává názory i od lidí, kteří dokáží opovnovat, fakt je ten, že mi spíš pomůžou názory jako je ten Váš ( co sis navařila to si sežer), než nějaké politování, zas fakt je ten, že holt binec tady je a to se nedá nic dělat. Přeji pěkný víkend.
Ne že bych se chtěl zastávat toho pána, ale pokud jej vzali do domova důchodců, pak je to vůbec nejlepší řešení jak pro vás tak pro něj. Jak se říká, nemusí pršet, jen když kape. Kdyby do DD nešel, možná by brzy umřel pro nedostatek péče o svou existenci, kterou by si jinak neuměl zajistit. Taže když je DD je o něj postaráno a může dál platit, ikdyž málo.
Také by si měli mnohé svobodné matky uvědomit, že asi něco není v pořádku s jejich vlastní existencí. Když musí být Svob.mat. vyžít z mála asi proto, že chtěla sex s někým kdo není ten pravý. Mnohdy svob.mat. chtějí peníze jen proto aby co nejvíce ztrpčili život otci(příklad jendoho mého kamaráda) Místo aby se ženy soustředili na výchovu a děti nechránili před otci tak jen s touhou po pomstě víří atmosféru nenávisti.
Jsou i ženy kterým vadí styk dětí s otcem ale peníze jim od otce nesmrdí...
Každý názor dobrý, ale s vašim se rozhodně nemohu ztotožnit,. Vždycky jsou na to 2 ať je to tak nebo tak že? a proč by dítě pro pohodlí druhého mělo být šizeno to taky nevím. To jen tak.
Ahoj Sarko plne stebou souhlasim ma dcera ma jiz 18 letou dceru a na vyzivnem dostala par kc. Otec je ve vykonu trestu soudem bylo vymereno 450kc jejikoz tam nepracuje zadne penize nechodi .Ale ted jsme se dovedeli ze vnucka muze tyto dluzne penize vymahat po rodicich otce dcera se to dozvedela na nej. socialnim odboru musi to ovsem probehnout soudne.Jinak te chapu uz jen proto ze dceri jako babicka pomaham jinak by to nezvladli tak drzim palce.
Ano, jsou to vždycky dva lidi co dělají dítě. Ale jsou také dva co mají stejné povinnosti vůči dítěti...jenže jsou to také dva co mají stejná práva na dítě... a otcové se můžou někdy stavěk k placení výživného také proto, že své dítě ani nemohou vidět. Pokud není chlap vyloženě křupan pak chce vidět své děti a chce se podílet na jejich výživě a výchově, ale pak je třeba nějaáký důvod proč toto nemohou,,, třeba matka dítěte chce jen prachy a nechce se dělit o dítě... to si holky musí rozmyslet co chrtějí... proč nechce ten váš platit? Copak jste udělala že se mu do toho nechce? A je to dítě jeho? Má třeba důvod věřit vám to že dítě je jeho? Proč nepíšete celou pravdu? To si tu hrají holky na chudinky, ale nikdy neříkají vše... Kdyý je chlap jen trošku normální tak nemá důvod se vyhýbat placení... postavte se na vlastní nohy a přestaňte fňukat...
Milý techniku jiří, jen jsem chtěla poukázat na to co se může v našem státě přihodit, váš názor je opravdu velice jednostranný, já bych tady mohla vykládat hory doly, je to zbytečná diskuze, a co se týče otce mé dcery, tak jak říkám dokud nebyla dcera na cestě tak bylo vše ok, a jestli je jeho tak to teda opravdu je, já vím s kým mám děti, asi píšete z vlastní zkušenosti, dokonce, protože mluvil jak vy, tak mám na to otcovství papír jo a co se týče kontaktu otce s dítětem, no važte slova, to že mě ten člověk podrazil neznamená, že dítě nemá právo otce vídat, ale to víte narušení pohodlí je asi více něž vlastní dítě. tak to je, a to jsem nepsala, že jsem původně žádala pouze zvýšení výživného a jak mi u soudu vykládali o nemocech a pod, tak jsem vše ztáhla zpět, no ovšem jak se pak ukázalo, nic mu není užívá si , ale vlastně co vám to vůbec vykládám, vy jste zjevně zatrpklý bez jakýchkoliv střízlivých úvah, jinak vám samozřejmě přeji hezký den. Jo a taky je ještě jedna věc, neznám člověka co by mu peníze smrděly co? ˇve své podstatě ani ta matka peníze nemusí vydět, stačílo by kdyby se otec sem tam zajímal co dítě dělá a co to finančně obnáší, taková umělecká škola, když má dítě vlohy a pod asi není zadarmo co? a je to vlastně dítě obou a člověk ho vede tak aby z něho něco bylo, nebo snad nemám pravdu, z vašeho psaní cítím hořkost bez rozmyslu, člověk než udělá nějaké kroky musí hodně ale opravdu hodně přemýšle, protože nejde o dva dospělé lidi ale o mvelice zranitelné dítě. Jo a taky už mi není sakriš 20.
Vážená a milá akras, tímto se Vám omlouvám za svou hrubost a hořkost... není to ode mne objektivní a myslím že osobně bych se k takovým věcem neměl nijak vyjadřovat, protože jsem skutečně zaujatý. Nemám právo se takto chovat. A neopravňuje mne k tomu ani vlastní zkušenost.
Přeji Vám mnoho dobrého a šťastnou a zdravou rodinku.
To je husty.. ja mam 16ti leteho kluka z prvniho manzelstvi, platim 5400,- Kc mesicne (pravidelne) a me prvni zene je to porad malo..
nějak, jsem nepochopila váš příspěvek, bere si snad mě nebo kohokoliv jiného, někdo domů? povinnosti a jejich neplnění hlavně vůči dítěti jsou jednoznačně neomluvitelné, ani stáří ani nemoc to neomlouvá, tak to prostě je
To jste opravdu nepochopila - příspěvek myse směřoval k chlamakovi... muži si většinou nedovedou představit, kolik stojí dítě, ani já jsem si z těch 400,- měsíčně nekupovala kožichy a šminky, ale vyplázla jsem 3x tolik a zaplatila synovi stravenky, kroužek, zubaře (rovnátka), lyžařský kurz, taneční - oblek, ... ano, bylo to v roce 1995 a dál. Taky mi to bylo málo. Ale moje chyba - netrefila jsem se při výběru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.