Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost na hudbě - zkušenosti, řešení

Od: zdenek540 odpovědí: 4 změna:

Ahoj! Je to již nějakou dobu, co na sobě pozoruju závislost na hudbě v dost nepříjemném stavu. Kdykoliv chci na něčem pracovat (ať již povinnosti či osobní zájmy) tak dříve nebo pozděj dostanu nepřekonatelnou chuť poslouchat nějakou hudbu. Nejčastěji klasiku. Je to dost omezující hlavně skrz školu, chodím na střední a učit se musím, pochopitelně, jenže se to začíná dostávat do stavu kdy více poslouchám hudbu než abych se učil.

Máte s tím někdo zkušenosti? Jak jste se s tím vyrovnali?

...děkuji za odpovědi a případnou diskuzi ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dogleg
hodnocení

1x

Klasika se léčí rockem.

pb®
hodnocení

1x

To nebude závislost na hudbě ale prokrastinace. To když má člověk něco dělat, třeba se učit, hledá tisíc jiných nedůležitých věcí, které musí před tím udělat. Někdo třeba uklízí, vy poslouchát hudbu. Kdyby to byla závislot, projevovala by se i jindy, než jen před nějakou nepříjemnou činností. Mimoto, při hudbě se lze učit i věnovat osobním zájmům.

hodnocení

0x

Moje dcery, když ještě studovaly, také měly potřebu poslouchat hudbu a to tak, že hodně hlasitou. Jenže ony se u ní učily. A já, za poslední roky to mám také tak. Když si sednu k pc, nejdříve si nasadím sluchátka a pustím hudbu. Až pak začnu pracovat. A s hodbou ve sluchátku také spávám. ;) Nauč se z hudby udělat takovou jako zeď, která tě oddělí od světa. A ty zůstaň s hudbou a učením! Funguje to tak.

hodnocení

0x

Já při poslechu hudby i dobře usnu*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]