Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetická rezonance krční páteře a AC kloub

Od: tanja® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jdu na magnetickou rezonanci krční páteře. Nyní mi rehabilitační doktorka zjistila zablokovaný AC kloub. Uvidí tento kloub na MR krční páteře?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

Jestli to doktorka předpokládá, tak asi ano. Je to na rameni. Acromion je nadpažek, ten vrchní hrbolek ,na který se napojuje clavicula - klíční kost. Je mezi tím trapézový sval , tak se krční páteř s tímto místem vzájemně ovlivňují. Dlouhodobá nevhodná poloha / náklon hlavy / nebo i napětí v důsledku stresu se tu může promítnout.Také tam bývají problémy při pádech.

doplněno 03.12.16 13:36:

Aha, aha, tak teď jsem teprve postřehla, že žádanka je už vystavená pouze na krční páteř. Když nestihnete k lékařce, co ji vystavila, tak jí aspoň zavolejte. Dalo by se to upravit - rozšířit. Nebo zavolejte tam, kde MR budou dělat, jak postupovat, pokud je tu ještě další zjištění. Možná se dozvíte, že záběr bude širší a zobrazí i rameno.

hodnocení

Ona na ten AC kloub přišla včera a papír na MR mi vystavila už před měsícem. A já se bojím, že ten kloub tam nebude vidět.

lidus*
hodnocení

1x

V žádance máte jistě uvedené co se má rentgenovat, pokud mají na MR dělat krční páteř, nic dalšího je nezajímá.

Tanjo máte oprávněné obavy, chtělo by to aby vypsala lékařka novou žádanku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]