Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvaha:zboží z ciziny:zaslání vs přivezení

Od: ebay odpovědí: 3 změna:

Pokud si budu chtít objednat zboží z ciziny, zajímá mě srovnání když si to nechám od prodejce zaslat jako z ebay. a nebo když si to sám osobně z dané země (USA) přivezu.

Platím DPH+CLO, pokud si to přivezu osobně? Podle čeho se to rozhoduje? Podle mě se přeci neděje, že když nějakm jedu, tak musím za věci platit clo (boty, mobil v tašce, notebook v tašce), podle čeho se pak rozhoduje, zda bych mě l za tuto věc, kterou si přivezu, platit clo/dph? Přeci mohu odjed s prázdnou taškou od notebooku nebo v ní budu mít notebook, který následně zahodím do popelnici (což jsou mj i notebooky packard bell:) ) Přeci nikdo nezjišťuje s jakým notebookem jedu tam a sjakým zpět. Vážně v tomhle nemám zkušenosti, tak se ptám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak to funguje u nás. Viděl jsem nějaké dokumenty z letišť v Německu a tam to není taková sranda, jak ty si představuješ.

Máš určitou hodnotu přepravovaného zboží, kdy se o proclení nemusíš starat. Všechno co tuto hodnotu přesahuje musíš přihlásit k proclení. Pokud to neuděláš a nechytnou tě, tak jsi měl štěstí. Pokud tě chytnou tak platíš clo a ještě pořádnou pokutu.

Takže pokud si kupuješ nějaké hodnotné věci a letíš s nimi pryč, tak je lepší vzít si účtenky a doklady od zakoupeného zboží.

Toto platí jak pro odlet tak pro přílet. Takže když při odletu nepřihlásíš drahý notebook a při návratu si povezeš nový notebook, tak ho budeš muset proclít.

Takže klidně zajdi na vetší celnici nebo na letiště a zjišťuj tam konkrétní informace.

ebay
hodnocení

Takže si oni vedou evidenci, kontrabandu, kdo s čím odjíždí a přijíždí a srovnávají to jak za komunismu?

Nevím jestli je to jak za komunismu. V té době bys asi těžko někam vycestoval a těžko bys nakupoval zboží za zahraničí.

A oni nepotřebují nic evidovat. Je to tvoje starost jako cestujícího. Když při odjezdu přihlásíš cennéjší zboží, tak s ním při návratu z cesty nebudeš mít problémy.

Stejně tak pokud vyvážíš nebo přivážíš hotovost, tak od určitého obnosu musíš hotovost také přihlásit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]