Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řeč těla

Od: elisa24® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, co prosím znamená v řeči těla, když někdo takhle stojí s nohama přes sebe? Děkuji
Řeč těla

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

6x

že je vám zima a chce se vám čurat.

hodnocení

3x

Zřejmě: Překřížené ruce, překřížené nohy - odmítnutí, ohrožení, nesouhlas

zeny.e15.cz/...

doplněno 02.12.16 12:52:

Ráda jsem pomohla :)

02.12.16 09:30
hodnocení

Děkuju

Dobrý den. Zde ještě jedno vysvětlení. Pro zajímavost viz. zdroj:

jak-na-holky2.blog.cz/...

Překřížené nohy

Překřížené nohy vyjadřují obavy, neznámo. Často nohy překříží lidé, kteří se právě seznámili, a neudělali na sebe výborný dojem. Tento postoj rozhodně nevyjadřuje dominanci. Naopak, vyjadřuje obavy. Zajímavé je, že toto pravidlo je v podstatě univerzální a neplatí jenom vestoje. I sedící člověk s překříženýma nohama vyjadřuje obavy (což však neplatí pro americký způsob překřížení nohou, kdy koleno jedné nohy směřuje do strany).

Pokud začnete vy nebo žena křížit nohy, je to špatné. Je dokázáno, že tento postoj negativně ovlivňuje vnímání a hodnocení druhé osoby. Proto je nejlepší ženu, která překříží nohy, pobídnout, ať jde kousek s vámi. Při chůzi se nohy kříží špatně...

Ještě malá poznámka na závěr. U překřížených nohou vždy hledejte další signály či příčinu nezájmu. Je možné, že dotyčná třeba pouze potřebuje na záchod.

02.12.16 17:12
hodnocení

Děkuji

hodnocení

2x

Je to i způsob obrany, tím se chráníme, aby nám neunikala z těla energie i v takovém případě, že se ocitneme v přítomnosti tzv. energetického upíra, bezděčně překřížíme ruce a nohy, tím uzavíráme okruh proudící energie v našem těle.

nikdo*
hodnocení

2x

Zkřížené paže přes prsa nejsou přímo odmíítání, spíš něco jako: Co mi ještě povíš? Nedůvěra?

doplněno 03.12.16 18:15:

Napadnul mě lepší výraz: obranářský postoj.

hodnocení

0x

Je to tak. Tenhle postoj je odmítání. ;) Všímej si také paží.Jakmile si s někým povídám a onzkříží paže, nechám toho. Zvláště pak, když po tom člověku něco chci. Když paže zkříží, vzdám to a když to opravdu potřebuji, začnu jindy, až bude přístupnější.

hodnocení

0x

A víte, že já tak někdy dělám, když třeba čekám na vlak a je mi zima do kolen?

dfhdf
hodnocení

0x

Nebo má nízký tlak a nechce sebou při dlouhém stání seknout.

angell1985*
hodnocení

0x

Na toto není možné odpovědět.Je potřeba vidět osobu celou.Je potřeba vidět v jaké pozici jsou nohy,ruce,hlava.Navíc nevíme zda se nejedná o cizince(u spousty národů může být význam jiný).Je také možnost velké zimy a nebo postižení.

hodnocení

Děkuji, bude to to neznámo, obavy. Jen mě zajímalo, proč mi začala být takhle pozice v poslednich dvou měsících pohodlná a to jen ve škole (nové). Předtím jsem takhle nikdy nestávala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]