Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalehle ucho

Od: blablaaa odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu jak se mám zbavit zalehleho ucha, uz ho mám zalehle asi 5dni a nemůžu se toho nijak zbavit, zkousim zivat ale nic.. zalehle ho mám nejspíš od rýmy.. Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měla jsem zalehlé ucho, v lékárně mi poradili dva přípravky. Olejíček, který se do ucha kápne, on odmáčí to, co tam máte, někdy kapat více krát a trvá to delší dobu, než je to odmáčeno. Pak je potřeba takový přípravek na proplachování, je to vodička v umělé lahvičce s pacičkou, která se vloží do ucha a tím se prostříkne, také je to potřeba dělat opakovane,až se ucho uvolní a vyplaví se toho hodně, provádět nad umyvadlem.

hodnocení

1x

,,peroxid do ucha na vyšumnění...

hodnocení

1x

Pokud máte zalehlé ucho od rýmy a ucho jinak nebolí, je to normální jev, který vznikne i otokem nosních sliznic a hlavně ústí Eustachových trubic v nosohltanu, kdy dojde ke zhoršenému vyrovnávání tlaku mezi atmosférou a středouším.Proto musíte nejdříve vyléčit rýmu s použitím nosních kapek.Po odeznění rýmy vás zalehnutí ucha přejde.Jestli vás ale ucho bolí,byla by nutná návštěva ORL,měl/a byste v něm zánět.Pokud to není od rýmy, na uši, které zalehnou např.při vniknutí vody při koupání, plavání atd. a nebo při nadměrném ušním mazu, vám v lékárně poradí vhodný olejíček či ušní kapky, tak jak radí maky.

hodnocení

0x

Zkuste si prsty ucpat nos a jakoby vyfouknout do uší. Nebo v lékárně koupit ušní svíce.

herb-pharma.cz/...

sia
hodnocení

0x

...rozhodně nezacpávat nos a netlačit.Nataháte si hleny do uší.Ono se to dělá,ale dělají to plavci když mají vodu v uších,ta nevadí,ale hleny jo.Pokud je to tolik dní,šla bych k ušnímu,ten si hned poradí.Peroxid ani svíce nemusí pomoct,ale klidně zkuste.

Ty svíce jsou na houby jsem četla

isteron
hodnocení

0x

Pozor na zápal nosohltanových dutín. Môže sa to zapáliť. Najlepšie je u ORL prešpricovať tlakom.

nikdo*
hodnocení

0x

Já doporučuju radu zavináče. Ten kysličník je relativně levný, spolehlivý a neuškodí. Nemůže se stát, že by situaci zhoršil. Ale kupte si kysličník naředěný do uší. V lékárně budou vědět.

stir*
hodnocení

0x

ucho se dobre cisti hadici od sprchy, ale pokud to mas od rymy a neboli, tak vydrz. Nicmene jemnym vysprchovanim ucha nic nepokazis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]