Nejste přihlášen/a.
To je míněno vážně, tahle otázka? Opravdu bys byl ochoten dát někomu jméno a heslo ke svému účtu?
Fraba. Pošli mi taky přístup k Tvému internetovému bankovnictví. Taky tam nebudu déle, jak několik vteřin, neboj
ucet se overi tak, že vy na ten jejich odeslete 1kc, tim je to overeno.Rozhodne bych se vyhnul teto pochybne spolecnosti, kdyz ani na strankach neuvadi, za kolik pujcuji...
Přesně tak. Jde to ověřit odesláním 1 Kč na jejich účet. Žadatel má tak 2 možnosti na výběr - ověření přes aplikaci nebo odesláním 1 Kč. Jako, lidi si chtějí půjčovat a mít to bez chození do bank, ale půjči někomu, ani nevíš komu... sorry jako Jinak už jsem se s tím ověřením setkal. Poskytuje to třeba švédská firma a jenom v ČR to využívají Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, FIO bank, mBank, ... Dnes jsou tyto verifikace běžné a člověk se s tím setkává, ani neví jak
Osobně oceňuji, že Zaimo půjčuje online bez nějakého telefonování a chození někam, jak jsem pochopil. Já jsem v tomhle hrozně líný, takže mně to vyhovuje.
Když si zakládáte účet, tak snad čtete podmínky využívání účtu, ne? V každém manuálu máte napsáno, že nikdo nemá právo, a ani Vaše banka, po Vás chtít tyto citlivé údaje.
Hesla a jiné přístupové kódy nesmíte dát ani nikomu ve vlastní rodině.
Obraťte se na vaši banku, kdykoliv máte nějaké pochybnosti.
Tak na druhou stranu v internetovém bankovnictví nemá šanci běz potvrzovací sms udělat prakticky nic špatného.
Jakákoli důležitá změna chce autorizaci. Takže i kdyby se tam někdo dostal, stejně nic kromě zobrazení stavu nezmůže.
Rozhodně to ale neznamená že bych někomu své přístupy dal.
Ač se to možná nezdá, tak bezpečné to skutečně je. Podobnou technologii (např. instantor.com/...) používá spousta poskytovatelů úvěrů, implementace technologie vyžaduje součinnost dané banky a ta si samozřejmě pohlídá, aby nebylo možné s účtem nakládat nijak jinak, než projít historii plateb a v reálném čase vyhodnotit bonitu. Celý proces vyřízení půjčky to zrychluje. Ne všechny české banky tuto technologií nabízí, takže Zaimo by vám v takovém případě mělo nabídnout i jinou možnost, pokud k tomu dojde. Více informací je třeba na okfin.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.