Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změřit prst - finta

Od: haninka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v rodině řešíme následující problém. Potřebujeme změřit prst slečně na zásnubní prsten, ale prsten má být překvapení. Prsteny nenosí. Neznáte někdo nějakou fintu jak na to? Ve spánku to asi nepůjde. Děkuji za případné nápady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, slečně změřit prsty s tím, že to jsou míry na rukavice k Vánocům, které dostane od Ježíška, pokud celý rok nezlobila . No, a ty rukavice můžete koupit také. Zdravím!

doplněno 30.11.16 22:28:

balzerka - špatně to čtete! Jde o měření prstů (jako na rukavice), nikoliv rukavic.

balzerka

Podle rukavic se prsten změřit nedá! Jedná se o milimetry v obvodu prstu. Já mám třeba 57. Spíš si půjčte od sestry, tety ap nějakej přibližnej. Nejlíp stříbrnej. Ten se furt musí cídit. A že jste jí slíbil, že ho vyčistíte pastou na zuby. Tou pastou to fakt udělejte. Prokoukne. Podejte ho dívce , co tomu říká. Že bude tetička koukat, jak jsem ho vyčistil. Dívka ho bude mít k posouzení. Ona si ho určitě nasadí. A sledujte, jak jí bude. V obchodě pak chtějte stejnou velikost nebo o něco menší/ větší .Možná se dohodněte s prodavačkou, aby byla připravena na výměnu a měla podobný o velikost větší či menší .Jiná lest mne nenapadla.

ria*

Tohle je vpodstatě suprová rada, vzpomněla jsem si jak jsem doma našla několk bižu prstýnků - nějakých těch levných, prstýnky nenosím, tak jsem je donesla darovat do ženskýho kolektivu a všechny hned zkoušely ostošest, jeden za druhým, na všechny prsty...Pak to chce bystrý očko a vypozorovat, který sedí nejlíp..:)

no, kdyby mi nějaká příbuzná líčila, jak krásně vycídila jiné příbuzné prsten, tak možná tak ze slušnosti jí to odsouhlasím, ale že bych si ho "určitě nasadila", tak to ani omylem, proč bych to dělala? možná jedině kdyby ta příbuzná byla dotěrná a nutila mě k tomu, tak abych měla pokoj... ale zapochybovala bych o jejím mentálním zdraví *nevi*

hodnocení

2x

Jen takový postřeh: Pokud prsteny nenosí, k čemu jí ten zásnubní bude? Jen kvůli tradici?

doplněno 01.12.16 12:59:

Tak je to snubní prsten (co se dává na svatbě) nebo zásnubní? Snubní prsten se zpravidla vybírá společně, není důvod jím nevěstu "překvapovat". Zásnubní prsten je naopak nepovinný, když snoubenka prsteny nenosí, dej jí k zásnubám jiný dárek, třeba přívěšek s diamantem.

haninka*
hodnocení

Psala jsem že nenosí kvůli tomu aby nám někdo neradil, že ten co nosí máme vyčistit a zároveň tajně změřit. Že si třeba já budu čistit šperky a řeknu jí tak ho sem taky přihoď. A ten Váš postřeh nechápu. Znám xxx žen, které šperky nebo prsteny nenosí, ale zásnubák nebo snubák jo. Moje babička žádný prsten na parádu nikdy neměla, ale snubák nesundala od svatby. 65 let. Furt jí sedí. A znám i xxx chlapů co nenosí šperky a snubák jo:) Jestli se to nazývá tradicí nevím.

doplněno 01.12.16 09:41:

Tak se prstýnek asi koupí podle mě a případně se nechá upravit. To by měl každý zlatník zvládnout ne? Jinak díky všem.

witty*

Ve spánku by to mohlo jít pomocí papírové pásky - obtočit prsteníček proužkem papíru a udělat si čárku, kde jeden konec pásky přesahuje do druhého. Pak si pásku zastřihnete podle té čárky a ve zlatnictví můžete zkoušet vložit pásku jakoby do prstýnku.

hahanaj*
hodnocení

1x

Kupte střední velikost a domluvte si ve zlatnictví případnou výměnu .

satak
hodnocení

0x
Slečnu vytáhněte do zlatnictví ať si něco vybere do XY.tisíc...

hodnocení

0x

No, pokud slečna není mentálně retardovaná, tak jí každý pokus o měření v bdělém stavu bude krajně podezřelý. Ve spánku to nepůjde, opíjet do němoty ji asi nebudete. Napadá mne jediné. Vzít to od oka odhadem, vybrat příbuznou s přibližně stejnou rukou, která prsteny nosí a provést divadelní scénu: Hromadné zkoušení prstenů: Jak by Ti byl tenhle?

Ale jak říkám, pokud není retardovaná, může z toho být buď trapas nebo jí to dojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]