Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to znamená Pay-pal?

Od: suzymon® odpovědí: 4 změna:

Zdravím přátelé. Nakupuji přes Aliexpres a všechno probíhalo dosud bez problémů, ale teď se mi u dvou objednávek stalo, že prostě nedorazily. prodejce mi navrhnul, že mi vrátí peníze přes Pay-pal a ptá se mne, jestli ho mám. Já nevím co chce za informace, protože platím normálně bakovní kartou. To znamená že vypíši do kolonky potřebné údaje a kliknu na "zaplatit" a je to. Nikde se mi nezobrazuje, že by se jednalo nějaký systém Pay-pal. Nevíte jak mám teda postupovat? Děkuji moc za rady.

doplněno 28.11.16 18:31:

Tak jsem se mezi tím dívala jinde a koukám, že to je zase vyplňování a vyplňování. Možná to je snadné, ale mně se do toho nechce. Tak já jim napíšu, těm Číňanům, že žádný paypal nemám. A normálně otevřu spor, snad to vrátí jinak přes služby Aliexpresu. Ach jo.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Pay Pal je internetový platební systém, který zajišťuje pohyb peněz mezi jednotlivými ůčty. Musel byste si založit ůčet na jejich webu. Například tak nakupuji na e- bay. Po kliknutí na sign up vpravo nahoře si ho můžete založit.

paypal.com/...

Pay Pal mám už několik let, platila jsem přes něj kdysi dávno a už si to taky nepamatuju. Nedávno se mi taky objevilo při nákupu Pay Pal a myslela jsem, že to obejdu, když zaplatím přes Servis 24, ale nějak jsem se do toho zamotala a odešlý platby z obou. To jsem si zadělala na pěkné problémy, než jsem tu 2. platbu získala zpět. Navíc se mi na účet sesypalo několik nevyřízených plateb, které jsem asi taky nakonec kdysi platila jinak a banka mi zablokovala účet, že se mi ho asi někdo pokoušel vykrást a dostal se nad můj finanční limit, což bylo pár dní před zahraniční dovolenou šílené. Dostala jsem provizorní kartu, ale to už jsem odcestovala bez ní. Existuje i Pay U a asi i jiné Pay, už jsem si to moc nepamatovala a instrukce byly jen v angličtině. Ptám se tedy, starý sklerotik, když zadám platbu Pay Pal, tak se mi strhne platba z účtu a odejde prodejci, nemusím mít v Pay Pal peníze převedené do jejich peněženky, odkud systém čerpá na platby? Mám totiž matný dojem, že to tak bylo a neumím tam už dnes peníze vložit, pokud si to vůbec dobře pamatuju. Mám totiž v hlavě, že mi kdysi přišla zpráva, že si mám peněženku doplnit, ale už jsem nemohla přijít na to jak. Nebo si to s něčím pletu?

rv*
hodnocení

2x

Otevřte spor, přes paypal o část peněz přijdete.

hodnocení

Rv, děkuji. To je pro mne hodně užitečná rada. Už jsem jim napsala, že otevřu spor, protože paypal nemám a nechci. Já věřím že to poslali, ale prostě mi to nedošlo. Jeden nabízel že to pošle znova, ale chtěl, abych to znova zaplatila. Což jsem samozřejmě odmítla. Přece nejsem blázen, abych objednávala u obchodníka, který nemá zřejmě dobře zajištěnou přepravu to samé zboží ještě jednou, když ho můžu koupit u jiného. Napsal mi, že už z toho má obrovský bolehlav :-D a že mi teda vrátí peníze přes paypal. Ten druhý také nabídl, že to pošle znova, ale nepsal, že bych to měla opět platit. Tam si myslím, že jenom manipuluje s časem a doufá, že mi ten původní balíček přijde. Ale u něho jsem si nechala potvrdit prodloužení ochranné lhůty. Ještě počkám do konce tohoto týdne a otevřu spor. Tak ještě jednou děkuji za dobrou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]