Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí výroba chlebíčků

Od: rod24* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

poraďte mi prosím někdo, co musím splňovat - udělat pro to abych mohla nabízet k prodeji chlebíčky, které sama vyrobím doma?

Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nikdo*
hodnocení

1x

Kolaudace se mýlí. Nebude to několik miliónů spíš několik set tisíc. Ale pravdu má v jednom. Doma NELZE. Musíte opravdu mít zkolaudovanou provozovnu. To znamená kromě samotné dílny, suchý sklad, sklad zeleniny, sklad a oddělené mytí přepravek, chladící boxy, oddělený chladˇák pro vejce, oddělené pracovište pro připravu vajec, zeleniny. Dřez na mytí nádobí, umývadlo na mytí rukou. Oddělené sociální zařízení. Šatnu. Spoustu papírů: povolení hygienika, od hasičů, stavební úřad, životní prostředí, dodavatelé energií, bezpečák, HACCP, nakládání s odpady, a další, určitě jsem tu nevzpomněl na všechny. Samozřejmost je vybaveni stroje atd. Na stroje revize. Ještě se do toho chcete pustit? Jde to, ale dá to docela lítání.

 

kolaudace
hodnocení

0x

Mít zkolaudovanou provozovnu na výrobu občerstvení. Připravte si několik miliónů na stavbu či přestavbu nemovitosti.

 

ctenar*
hodnocení

0x

Výroba výrobků určených k lidské konzumaci ... snad druhá nejpřísnější oblast k podnikání (po lékařství).

Něco podobného se zde řešilo nedávno.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

A k tomu všemu, co už ostatní napsali, potřebuješ dodavatele potravin. Nemůžeš nakoupit u pekaře a u řezníka suroviny, ze kterých vyrobíš chlebíčky. Po propočítání zjistíš, že tě výjdou draze. Nic nevyděláš! Musí tě zásobovat velkoobchod.

 

hodnocení

0x

U nás si jedna šikovná paní otevřela obchůdek se saláty, chlebíčky, obloženýma mísama apod. Moc lidí jí tam nechodilo, nájem byl velký, tak dlouho nevydržela, i když měla produkty opravdu dobré a pěkné. Teď pracuje doma a nabízí dál zájemcům obložené mísy, slané dorty apod. Nemyslím si, že nakupuje ve velkoobchodě. Zboží prezentuje na Fb a zákazníky má možná víc o víkendu. Tak nevím, jestli je to tak, jak tu píšete. Kdyby měla provozovnu, věřím, že je to přísné, ale pokud to dělá doma a ne moc ve velkém, nemyslím si, že je to tak přísné. Tazatelka ovšem nepíše, kolik toho chce produkovat. Asi je něco jiného prodávat po trochách nebo dodávat do prodejen lahůdek.

esyr5g

Asi je něco jiného prodávat po trochách nebo dodávat do prodejen lahůdek.

Z pohledu zákona je to úplně jedno. Ano nějakou dobu se dá podnikat načerno a ještě porušovat hygienické předpisy. Ale až dopadne kosa na kámen, tak to bude bolet.

přesně tak. jedna moje známá takto vyráběla (profil na FB) dorty na zakázku. jen do té doby, než si jeden dort objednal úředník z FÚ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]