Domácí výroba chlebíčků

Od: Datum: 25.11.16 21:40 odpovědí: 7 změna: 26.11.16 22:46

Dobrý den,

poraďte mi prosím někdo, co musím splňovat - udělat pro to abych mohla nabízet k prodeji chlebíčky, které sama vyrobím doma?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: kolaudace
Datum: 25.11.16 22:02

Mít zkolaudovanou provozovnu na výrobu občerstvení. Připravte si několik miliónů na stavbu či přestavbu nemovitosti.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ctenar
Datum: 25.11.16 22:05

Výroba výrobků určených k lidské konzumaci ... snad druhá nejpřísnější oblast k podnikání (po lékařství).

Něco podobného se zde řešilo nedávno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.11.16 22:22
avatar

Kolaudace se mýlí. Nebude to několik miliónů spíš několik set tisíc. Ale pravdu má v jednom. Doma NELZE. Musíte opravdu mít zkolaudovanou provozovnu. To znamená kromě samotné dílny, suchý sklad, sklad zeleniny, sklad a oddělené mytí přepravek, chladící boxy, oddělený chladˇák pro vejce, oddělené pracovište pro připravu vajec, zeleniny. Dřez na mytí nádobí, umývadlo na mytí rukou. Oddělené sociální zařízení. Šatnu. Spoustu papírů: povolení hygienika, od hasičů, stavební úřad, životní prostředí, dodavatelé energií, bezpečák, HACCP, nakládání s odpady, a další, určitě jsem tu nevzpomněl na všechny. Samozřejmost je vybaveni stroje atd. Na stroje revize. Ještě se do toho chcete pustit? Jde to, ale dá to docela lítání.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.11.16 07:26
avatar

A k tomu všemu, co už ostatní napsali, potřebuješ dodavatele potravin. Nemůžeš nakoupit u pekaře a u řezníka suroviny, ze kterých vyrobíš chlebíčky. Po propočítání zjistíš, že tě výjdou draze. Nic nevyděláš! Musí tě zásobovat velkoobchod.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.16 21:49
avatar

U nás si jedna šikovná paní otevřela obchůdek se saláty, chlebíčky, obloženýma mísama apod. Moc lidí jí tam nechodilo, nájem byl velký, tak dlouho nevydržela, i když měla produkty opravdu dobré a pěkné. Teď pracuje doma a nabízí dál zájemcům obložené mísy, slané dorty apod. Nemyslím si, že nakupuje ve velkoobchodě. Zboží prezentuje na Fb a zákazníky má možná víc o víkendu. Tak nevím, jestli je to tak, jak tu píšete. Kdyby měla provozovnu, věřím, že je to přísné, ale pokud to dělá doma a ne moc ve velkém, nemyslím si, že je to tak přísné. Tazatelka ovšem nepíše, kolik toho chce produkovat. Asi je něco jiného prodávat po trochách nebo dodávat do prodejen lahůdek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.16 22:28

Asi je něco jiného prodávat po trochách nebo dodávat do prodejen lahůdek.

Z pohledu zákona je to úplně jedno. Ano nějakou dobu se dá podnikat načerno a ještě porušovat hygienické předpisy. Ale až dopadne kosa na kámen, tak to bude bolet.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.11.16 22:46
avatar

přesně tak. jedna moje známá takto vyráběla (profil na FB) dorty na zakázku. jen do té doby, než si jeden dort objednal úředník z FÚ...

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.