Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětská sexualita

Od: anastaz odpovědí: 5 změna:
Zítra mě čeká těžký pohovor. Musím citlivě vysvětlit synovi (11) že vyměňovat si nahá fota s kamarádkou není ještě v jeho věku slušné a přípustné. Poradíte jak to udělat? Vztah máme dobrý a fungující. Že se jedná o kamarádku jsem si už dřív ověřil, když si psali a volali na Skype. Toto mi ale uteklo.
zámek
strejc uzavřel tuto otázku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bublanina*
hodnocení

5x

Teď se možná budete usmívat, ale mně se v podobné situaci osvědčilo jako argument uvést, co by na to syn říkal, kdybychom si nahé fotografie vyměňovali my s rodiči kamarádky. Ta představa pro něj byla naprosto nepřijatelná a troufám si tvrdit, že pochopil. :)

A pokud si nedá říct, vyfotil bych a krátce mu ukázal na displeji mobilu svoji vlastní výbavičku a zeptal se ho, jestli to mám opravdu poslat maince té holčičky. Taková výchova šokem.

Horší by bylo, jestli už je otrlý a řekne "Super! Ano tati pošli to a pošli to taky třídní učitelce." *smich*

pohanka*
hodnocení

2x

Děti dnes vyspívají dříve. Pro nás byly tyto věci většinou tabu a ani jsme neměli kde čerpat.

Upozornit děti, že nic se v éteru /PC/ neztratí a v dospělosti na to mohou doplatit.

Virtuální komunikace tomu nahrává, též informace od kamarádů, nezůstávat za nimi pozadu, zvědavost, nebýt brán jako dítě, určitě syna seznámit s trestní odpovědností. Od kdy, co se může, nemůže a tak. Nám to trvalo od patnácti, mnohé děti jsou dnes zvědavější a mají příležitost. Nedají se až tak uhlídat. Vštěpovat zodpovědnost sám za sebe, za svoje chování i v tomto věku, bohužel.

ria*

:) vůbec si nemyslím, že jsou děti zvědavější, my jsme se podobně chovali už ve školce, ty ukážeš, já ukážu.. Zvědavost je ohromná a čím víc se z toho bude dělat humbuk, tím víc to děcka bude zajímat.. Nejhorší část na tom je ten počítač sdílení přes internet, to bych asi do určitého věku úplně zakázala, odříznout počítač od internetu. K čemu to takto malé děti potřebují?

vernon
hodnocení

0x
V jeho věku je to normální a naprosto neškodné. Horší, pokud by si vyměňoval fota s TVOJÍ kamarádkou. Nebo kamarádem...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]