Nejste přihlášen/a.
Ahoj Lidi
Psal jsem níže a bylo mi suprově odpověděno. Jedná se mi o následující. V dědictví došlo k tomu že švagr zdědil nemovitost a bylo mu nařízeno vyplacení manželky a její matky do roka. Bohužel švagr je lhář a podvodník, seděl v krimu, má hodně exekucí, má podmínku. Máme podezření že nemovitost prodá (dle odpovědí asi nemá šanci), ale celkově na 99% víme že nás nevyplatí tak i tak. Každopádně bude mít na sebe psanou nemovitost která by v klidu při prodeji pokryla vyplacení manželky a její matky.. Je možné přes exekutora udělit zástavní právo na nemovitost, zajistit jí, kdyby náhodou do roka nezaplatil? Pak by šla nebo se přidala k ostatním exekutorům do prodeje. Jde jen o to, zkomplikovat mu to a mít trochu jistotu. Jinak švagr nemá žádné movité a nemovité prostředky, je zkrátka nemajetný. Děkuji všem za odpovědi
Zástavní právo (viz NOZ) nelze "udělit přes exekutora".
Možná bude zástavní právo srozumitelnější ve Wikipedii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.