Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní a nemocenská

Od: valikova odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat manžel měl na začátku roku úraz byl doma 8 týdnů.Pak chodil 3měsíce do práce a začal marodit s vyhřezlou ploténkou,je doma 5 měsíců,už by chtěl jít do práce ikdyž mu to doktor nedoporučuje-dělá mechanika v továrně,takže težší práce,ale přesto by to chtěl jít zkusit.Co kdyby se mu bolest vrátila a musel by třeba po 1-3 mesících jít znova marodit,měl by nemocenskou ve stejné výšši jakou bral ted,nebo by se zas počítala z jiného průměru?A ještě jsem se chtěla zeptat v manžel si mě odečítá na daních, protože nevydělám víc jak 68tis.ročně,bude to možné i kdyby dál marodil?Když by vlastně chodil do práce v r.2016 jen 4 a půl měsíce?

Děkuji za odpoveď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Z průměru dosaženého v předchozím kalendářním čtvrtletí se vypočte jenom náhrada mzdy od zaměstnavatele za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci.

Pokud by manžel neměl v předchozím čtvrtletí žádný výdělek, musel by zaměstnavatel použít výdělek pravděpodobný → kolik by si manžel pravděpodobně vydělal, kdyby pracoval.

Nemocenské se počítá z výdělků za 12 měsíců předcházejících nemoci. Protože by se zmenilo rozhodné období, šlo by pravděpodobně i o jinou výši nemocenského.

Daň z příjmu lze vrátit pouze do výše odvedených záloh daně. Pokud by Váš manžel za ty čtyři a půl měsíce odvedl na daních tolik, aby se do záloh vešly sleva na poplatníka, tak sleva na manželku, bude moci uplatnit obě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]