Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem povinna chodit ven po nemoci?

Od: star odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v práci míváme jednou za čas požární poplach a musíme chodit ven, ale bez bundy. Protože tu si nestíháme vzít. Venku stojíme asi půl hodiny, někdy dýl. Tak jsem se chtěla zeptat, co by se stalo, když bych ven během poplachu nešla a pak řekla jako důvod, že jsem po nemoci, po antib. a nechci znovu onemocnět. Dostala bych vytýkací dopis nebo ne? Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Připomíná mi to dávnou pohádku O hloupé Mance, která také pořád přemýšlela co by, kdyby...

Zažívala jsem to v práci také. Bylo to max. jednou za rok. U vás je to častější? Myslím, že ne, zaměstnavatel spíš kouká, aby zaměstnanci pracovali, než nacvičovali hromadný úprk. A proč byste měla být právě v této době po nemoci? Třeba se Vám vyhne...

Jinak, u nás v práci byla klimatizace, žádné velké teplo, takže jsme nosili /nebylo to povinné/ pracovní bundy. A v té se venku dalo chvíli vydržet. Proč máte bundu kdesi v šatně a ne v dílně? Tam by byla jistě prospěšnější.

Tak se nyní modlete nejen, aby nebylo žádné cvičení, abyste nebyla po nemoci, ale taky aby si to zaměstnavatel nevyvzpomněl, až bude -20 stupňů. Ale jak jsem už psala, to by si nedovolil, má lidi na to, aby odváděli práci a ne aby nastydli a marodili.

Přemýšlejte raději o pozitivnějších věcech. Třeba jaké prémie vám na Vánoce dá. *placni* Jaga.

Proč předpokládáte, že dělá v dílně? Třeba pracuje v kanclu. Jinak doporučuji postupovat occamovou břitvou (nejjednodušší řešení) - většinou se ví, který den bude cvičný poplach, tak v tu dobu si brát bundu s sebou do kanclu a mít ji buď na židli nebo někde schovanou v tašce pod stolem. Tašku popadnete hned, když běžíte ven.

Dílnu předpokládám z prostého důvodu.

V kancelářích se děvčata mají jako v bavlnce, mají pohodlí. Za sebou přes křeslo pověšený svetr, hned někde poblíž na věšáku či ve skříni kabát. To by se snadno nechalo popadnout a dát se na úprk. Ještě jsem neviděla kancelář, kde by si pracovnice musely odnášet oblečení někam přes chodby do společných šaten.

V dílnách ano. Proto jsem usuzovala na paní někde z fabriky. A taky ze zkušenosti. I my měli občas toto cvičení. Jak jsem ale psala, max. 1 x za rok. Ono to stačilo. ;) Jaga.

A co je zajímavé - my museli prchat. Ale lidé z kanceláří se ale nikdy neúčastnili. Ani kuchyň. Buď byli chráněnější,. než my a přežili by, nebo vedení stačil k pobavení pohled na šiky 500 pracujících někde za fabrikou na dvoře.´Kancelářské myši a kuchaře k tomu nepotřebovali. :-D

star
hodnocení

Nejsme v teplíčku pohodlíčku v kanceláři. Pracuju ve fabrice. Všichni máme oblečení v šatně. Není jen jednou za rok, ale víckrát.

albatros498022*
hodnocení

3x

Pochopitelně, že ano člověk, který chodí do práce se bere jako zdravý. Pokud ne musí mít omezení jasně daná.

hodnocení

3x

Neděláte učitelku u nás v ZŠ? Tam mají podobné hovězí nápady. V rámci nácviku poplachu vyženou 400 dětí v mikinách a bačkorách na školní pozemek a nechají je tam 20 minut stát. Že jaksi nevyšlo počasí? Nezájem...

iz*
hodnocení

1x

I zaměstnanec po nemoci je povinen plnit pokyny zaměstnavatele. Místo na neplnění povinností bych se zaměřila na to, jak v takovém případě předejít nachlazení (např. mít přes opěradlo židle teplý svetr, bundu apod.)...

pohanka*
hodnocení

0x

Zůstat v budově je za mě ta nejhorší možnost. To v žádném případě.

Jak radí nade mnou, vždy máte pár vteřin, abyste si přehodila přes sebe svetr, nebo bundu, v šuplíku můžete mít schovanou šálu a čepici, pokud by se cvičení konalo v lednu-únoru.

Vzít to je chvilenka, nikdo Vás nepožene bičem. Pokud by měl někdo řeči, nehleďte na to, je Vám snad milejší zdraví. Mít na sobě čepici je opravdu lepší, než zůstávat v budově. Volte menší zlo.

vilik*
hodnocení

0x
Taky by se mohlo stát, že by to nemusel být jen poplach:).
Paní trpělivě čeká sama jediná v budově na konec poplachu a je jí stále tepleji:-D.

cervenasiska
hodnocení

0x

Na vojnu s Vámi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]