Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacení daně z koupě nemovitosti

Od: ladlanek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

koupil jsem nemovitost - garáž.

Nyní čekám než uběhne doba 20dní a bude se moci přepsat nnemovitost na katastru na mě.

Poté bych chtěl zaplatit daň já jako kupující z nemovitosti.

Chtěl bych se zeptat co budu potřebovat?

Mám kupní smlouvu a posudek o hodnotě nemovitosti ze září 2016.

Poradí mi někdo kde mám s tím zajít a co budu konkrétně potřebovat?

Děkuji pěkně,

hezký den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kusk
hodnocení

2x

Potřebovat budete výpis z katastru, kupní smlouvu a posudek (když jej vlastníte). Vše vyřídíte na Finančním úřadě.

doplněno 24.11.16 22:00:

O výpis z katastru si musíte za poplatek zažádat a předložit originál. Kupní smlouvu a posudek neřešte, předložte co máte. Každý pracovník FÚ má na tohle jiný názor.

ladlanek
hodnocení

Děkuji, chtěl bych se ještě zeptat, stačí kopie posudku? Jaká je prosím jeho platnost ať to neprošvihnu?

Děkuji mockrát.

To nevím, jestli stačí kopie. Když tak, oni si ho okopírují. Na zaplacení daně jsou tři měsíce od nákupu.

ladlanek
hodnocení

Děkuji a ten výpis si nemohu vytisknout sám z internetu na katastru? Případně mi nepříjde poštou po připsání nemovitosti?

Děkuji

mate59
hodnocení

0x

Já jsem dával na FU posudek originál,oni si ho nechali, ale bylo to na firmu.Daň se platí do 3 měsícu od data vložení na katastr,4% z vyšší ceny,jestli se liší kupní od odhadní.

ladlanek
hodnocení

Výpis z katastru mi sami pošlou nebo musím si pro něj zajít a nechat udělat za poplatek na katastru?

Posudek může být jak maximálně starý?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]