Nejste přihlášen/a.
Víte někdo jestli v Brandýse nad Labem existuje něco jako zubní pohotovost? Strasne me boli zuby a nemam poneti jak zaridit zubare, jestli nejaky vubec jeste ve mneste je a podobne.l sortrys zuby boli
Co dál radím není legrace - skutečně to pomáhá ikdyž se to zdá nelogické.
Smýchat med s mletou skořicí na těsto a naplpat na bolavý zub.
Je to první pomoc mnohem účinnější než nějaké prášky proti bolesti.
Jednou mě ve čtvrtek začal příšerně bolet zub. V pátek jsem šel ke svojí zubařce, ale ta neordinovala, tak jsem musel vydržet do pondělí. Zkoušel jsem různé prášky proti bolení, už jsem z nich byl jako nadrogovaný a nemohl v noci spát - prášky nezabíraly. Někde jsem dříve četl o medu se skořicí, tak jsem to v zoufalství zkusil - ikdyž jsem si myslel, že to bude ještě horší (sladké na bolavý zub). Když jsem to na zub naplpal, tak během 15 minut přestal bolet a já mohl spát. Až se to postupně rozpustilo a spolikal jsem to, tak zub znovu bolel, ale po aplikaci další dávky přestal. Tak jsem vydržel až do pondělí. Měl jsem skrytý mezizubní kaz až do kořene.
Jakkoliv se ta rada zdá nesmyslná, mohu jen potvrdit, že je SKVĚLÁ ! Už třetí den mne bolí zub a doktorka mne může vzít až příští čtvrtek. Prášky nezabírají a děsila jsem se, že se týden nevyspím. Včera večer jsem si tu přečetla tuto radu a ze zoufalství jsem ji vyzkoušela. No a spala jsem celou noc jako mimino, bolest skutečně zmizela. Už se neděsím...
Prosím vás vysvětlete mi někdo, jak se člověk octne bez zubaře. Těch otázek na zubaře tu je spusta. Co já pamatuju, tak jsme chodili k zubaři 2x ročně ve škole povinně. Po revoluci se toto zrušilo a každý si vybral zubaře sám, nepamatuju, že by jich byl tenkrát nedostatek. Malé děti odchází z porodnice už se zubním průkazem, kde je první prohlídka naplánovaná v roce věku a další každého půl roku. Zdravotní pojišťovna MUSÍ poskytnout seznam lékařů, kteří registrují nové pacienty, k tomu je dost soukromých zubařů, kde si člověk ošetření sice zaplatím, ale za to má nadstandartní péči. Zcela jistě se nenajde člověk, který nikdy u zubaře nebyl. Tak proč k němu prostě nešel za půl roku znovu?
K odhaleni skrytych mezizubnich kazu slouzi rentgen, ktery je dnes uz povinnou soucasti zubni ordinace nebo aspon spolupracujicich ordinaci pri PP min. 2x rocne, hrazeno pojistovnou. Pokud zubar nepozna kaz podle rentgenu, ani neni ochoten prijmout pacienta s akutni bolesti kdykoliv na zacatku ordinacni doby, mel by vratit diplom Za pohotovostni uhradu by mela akutni osetreni poskytnout kterakoliv zubni ordinace, jinak je to na zalobu za neposkytnuti pomoci.
Oprava - rentgen 1x za dva roky . Jinak zareni je minimalni, mensi nez den na slunku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.