Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se branite stresu

Od: chlamak* odpovědí: 16 změna:

Ahoj vsichni, jak se prosim vas branite stresu, nervum a vntrniho napeti?

Ja v posledni dobe zazivam v praci neuveritelnej stres, porad jsem ve zhonu, tlak ze vsech stran, vratim se domu, trese mne, jsem podrazdenej, citim jak jsem napjatej. Nedokazi se v posledni dobe soustredit na svou praci, delam chyby, na hodne veci se vykaslu a neudelam jak bych mel. Kdyz mluvim se svym sefem, ten mne rekne - "klid, nebo te klepne" nebo "na to se vyser", ale jaksi si vsechno beru na sebe a k srdci... Nevim..

O vikendu se doma ozeru jako prase - na den mne to vypne, pak mne je na druhy den spatne a mam vycitky kvuli zene a synovi... Vim ze tohle neni reseni...

Jak to delate vy? Jak relaxujete? Jak vypinate?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Naskýtá se několik otázek

- co se stalo, že si věci najednou tak berete, co vás tak vystresovalo.

- jak jste se snažil si s tím poradit, co trcohu funguje, co nikoliv.

tady jsem napsala pár rad, co dělat, když nestíháte a jak relaxovat dejavu-clanky.estranky.cz/...

hodnocení

0x

Proti stresu v praci se branim tak, ze si svedomite plnim vsechny sve povinnosti. Nejdu domu, dokud neudelam co sem ten den chtel a nebo, kdyz si nalozim moc, tak s tim seknu a zapomenu na to. A druhej den si privstanu.

Kdyz se pak vyskytne neco stresujiciho (ze se neco nestiha, melo se udelat neco jinak nebo lepe...) tak pak vim, ze je to chyba nekoho jineho a i kdyz sem za tu konkretni praci treba zodpovednej, tak on se musi snazit, aby to dodelal. To pak napeti je, ale radsi dam tu praci dodelat jinemu, nez abych se stresoval, ze se neco nestihne nebo nepovede.

Proste si stres nepripoustim - nebo spise si vytvarim nestresujici pracovni prostredi. Rozhodne ne kvuli praci.

Rika se, ze stres s sebou prinasi zodpovednost. Dle meho nazoru lajdacka zodpovednost.

chlamak*
hodnocení

Hmmm neco na tom je.. ale u nas je problem - malo lidi, silene zodpovedna prace, nikdy nevime kolik prace se nam navali (kolik pristroju se treba v dany den poroucha) instalace novych pristroju, servis, maintenance ze zakona musi byt hotove, nevybrane dovolenky, skoleni v zahranici jiz neni prinosem, nesoustredim se na skoleni (i kdyt testy obvykle udelam kolem 95% ) protoze mam stres z navratu do republiky a vim jiz predem, ze prace na mne pocka a kolega se tady na vsechno vykasle a musim vsechno dodelat sam..

Asi je problem nekde jinde a nemel jsem se ani ptat...

Jinak dik

amlim*

Příteli odkud jste,chcete s tím opravdu něco udělat? Mám řešení, nechte kontakt.

tomh*
hodnocení

0x

Možná je to tvrdší řešení, ale jsem podobné povahy jako ty. Vše si moc beru a vše moc řeším a to nejen na pracovišti, ale i ve vztahu. Zní to hrozně, ale mě pomohly antidepresiva. Pro tělo to enormní zátěž není, rozhodně furt méně jak alkohol a cigarety a hodně se ti uleví, zvedne se ti výkonnost a hlavně budeš myslet střízlivě na to, co a jak zařídit a udělat a né v tom stále hledat chyby a vidět, že se něco podělá apod. Prostě být optimista..

Zkus se nad tím zamyslet..dlouhodobý stres končí velmi špatně - infarkt,apod. A není to jen o věku, znám kluky (25.let) co díky velkému stresu měli mrtvici, infarkt apod. Antidepresiva jsou pak velmi vhodným řešením, které pomáhá..

Hodně štěstí

technikjirik*
hodnocení

0x

Stres řeším fyzickou aktivitou. Jelikož mám momentálně zdravotní indispozici, tak to řeším plaváním. Dám si svejch 20 x 25m a za dvě hodinky odcházím domů jako jiný člověk. Když cítím fyzickou sílu a zdraví, pak jsem psychycky připraven na další boj s realitou.

Také mi pomáhá ostrá chůze.. hodina mi stačí na to abych se dal dohromady. Ráno cvičím 5 tibeťanů... ohromná věc.. absolutně nenáročné, ale ohromně funkční...

Kolega jezdí na kole denně 50 km. Zbavuje se obrevského stresu...

jiný kolega zase chodí na cvičnou umělou lezeckou stěnu... zkuste něco z toho a uvidíte sám jak se vám uleví...

Pračlověk řešil stres také fyzickou aktivitou aby si zachránil život.

pu®
hodnocení

0x

Tak, a já zkombinuju obě odpovědi. Rovněž se snažím si stres moc nepřipouštět, ale zároveň, nemám-li doděláno, dělám do noci, až všechno je. Ale když už mi hodně teklo do bot, abych hned nesáhla po lécích, koupila jsem antidepresiva třezalková, tj. přírodní - dostanete v každé lékárně bez předpisu. A hlavně nedělat věci, které si pak vyčítáte (to víkendové veselí... ;) ), protože to Vám ještě přitíží. Co takhle namísto toho dát si s manželkou víno a opít se v dobrém s ní? Společný večer, uvolnění... Ráno třezalku a je klid :) Držím moc palce, není to jednoduché *slunce*

hodnocení

0x

Stres je sviňa, to ví každej. Snažim se taky dělat vše co nejlépe, ale pokaždý to nejde a hlavně vše je o domluvě. Já to řeším prioritama. Prostě něco musim dělat hned a něco počká, když to dotyčný nepochopí tak si to zdůvodnim, rozumní lidé prioritní věci chápou a kdo ne ten má smůlu. Netušim co ďěláš ty, ale u mě to tak většinou funguje, někdy toho mam za celej den taky dost, naštěstí moje práje je zároveň i záliba tak se to snažim eliminovat :) Rozhodně nedoporučuji relaxovat alkoholem

lidka*
hodnocení

0x

Pokud to jenom trochu jde, dávat si úkoly, které jsou splnitelné. Jinak se vrší kupa restů a s tím i samozřejmě stres. Se stresem jde všechno o mnoho hůř, než když člověk plní úkoly v klidu. Na ty nejtěžší úkoly jsem musela být v pohodě, jinak mi to trvalo 2x tak dlouho. A to jsou potom ty zbytečné ztráty času. Záleží samozřejmě na druhu práce, jestli se musí plnit průběžně a nebo si můžete udělat svůj harmonogram a priority. Naučila jsem se i říkat ne! A když už těch úkolů bylo neúnosně - tak jsem říkala: "tak a teď si rozhodni, co chceš ode mne dřív a co počká, všechno najednou nestihnu". Ale jak píšete, ani šéf to nebere tragicky a spíš Vás uklidňuje. Takže si myslím, že to není jenom záležitost pracovní, ale taková celková nepohoda - v práci i v rodině. Nejprve se tedy zamyslete nad tím, jak navodit pohodu doma s ženou i děckem. A věřte mi, že potom nebudte potřebovat zmrskat se a být i sobě protivný. Je dobře, že si to přiznáváte. On alkohol navodí představu, že je Vám najednou báječně, žádné problémy, ale to probuzení... Opravdu začněte u sebe doma a věřte mi, že se postupně dá do latě i pracovní rytmus v zaměstnání. Vypadá to, že na šéfa si nemůžete stěžovat a to hodně pomůže. A myslím si, že je dobře, že jste ten Váš problém uvedl. Tím nic určitě nezkazíte a vybrat si můžete názor, jaký Vám bude blízký. A co jsem četla v příspěvcích, jsou to rady otevřené a upřímné. Špatné období si zažil a nebo zažije každý z nás. To nemine ani toho největšího pohodáře. Ale jde o to, jak s tím co nejrychleji zatočit, aby člověk nespadnul do závislosti. Držím palce! *placni*

refik*
hodnocení

0x

Já být vámi,tak se o víkendu neožeru a vezmu syna s manželkou na nějaký výlet.Uděláte jim radost,nemusíte pek mít výčitky a vy se taky odreagujete a uleví se vám.Neřešte to alkoholem,domluvte se doma,že každý víkend bude rodina pohromadě,nemusí být výlet,stačí procházka,být spolu prostě,Syn vám vyroste rychle,pak by jste měl výčitky teprve,tak si nenechte utéct jeho smích a radost a sdílejte ho všichni společně.V práci se honíte kvůli rodině a pak si jí vůbec neužijete.Dětský smích je nejlepší lék a štastná manželka k tomu.

hodnocení

0x

Na vypětí a stres pomáhá dobrý a pravidelný sex,a zdravý spánek...a vím,že je to v dnešní době těžké,ale skusit změnit zaměstnání...a ten čas strávený s rodinou,je nad všechny léky světa...*houpy**slunce*

lionka*
hodnocení

0x

V první řadě byste si měl uvědomit, že když nejde o život, tak jde o h... a tím se řídit. Stresem jen ubližujete sobě, své rodině a hlavně svému zdraví. A věřte, že nic cennějšího než je zdraví už mít nebudete. Berte věci v klidu, raději dělejte pomaleji a správně než rychle a s chybami. Však ostatní se kvůli vám přece taky nepřetrhnou. Často vidím např. na úřadech fronty a úřednice si v klidu pracují svým volným tempem a nějaké fronty vůbec neřeší. Já sama jsem sice velký stresař, ale hodně mi v kritických situacích pomohl sport. Jeden den jsem si byla zaplavat, další den výšlap na hory, posilovna, dlouhá procházka... To člověka opravdu hodně zocelí. A pomáhá to i na lepší soustředění :)

hodnocení

0x

A proč to tak prožíváte? Vždyť je to *jasne*jen práce?!

jarmik*
hodnocení

0x

Lékem na pracovní stres není relax, ale především odstranění stresu lepší organizací. Je kolem toho spousta užitečných systémů.

Jako rychlou první pomoc doporučuji malou brožuru Snězte tu žábu!

Případně existuje komplexní systém Mít vše hotovo (Getting Things Done), což je brožurka + spoustu námětů na webu. Hledejte GTD.

danina2
hodnocení

0x

Na stres je nejlepší fyzická aktivita, protože odbourává adrenalin, který se při stresu vylučuje a když se neodbourá, tak může v těle nadělat pěknou paseku. Ono je tělo - a naše nálady - vůbec hodně o chemii. Dá se o tom dočíst leckde, třeba tady v článku Endorfiny a spol./.... A pak je to hned jasnější.

lydinka
hodnocení

0x

ahoj lidi, tak já osobně se stresu bráním buďto aktivitou, kde se můžu pořádně odreagovat (minulý týden jsem po prvý hrála squash - vřele doporučuji), nebo naopak něčím fyzicky a psychicky nenáročným, kde se o nic nemusím starat, kde se postarají o mně - prostě miluji masáž. klasická masáž je super, ale chtěla bych vyzkoušet něco nového...třeba čokoládová nebo karamelová masáž...hmmmm...našla jsem ji např. na cgop.cz/... ...byl jste už někdo na takové masáži? když už člověk pořád pracuje, zaslouží si trošičku oddechu a relaxace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]