Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je astma nakažlivé líbáním?

Od: jikars odpovědí: 10 změna:

Partnerka má astma, stále pokašlává. Znamená to, že se nesmíme líbat? Vím, že astma znamená stálý zánět na plicích, ale je infekční? Ve smyslu, že když si dáváme pusy, tak chytnu ty bacily a nastydnu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

4x

Astma není nakažlivé. Jedná se o přecitlivělost imunitního systému daného jedince na určité látky (alergeny), na které tělo pak různě reaguje. Buď právě astma, nebo senná rýma, popřípadě atopický ekzém atd.

kusk

Astma není nakažlivé, nepřenáší se polibkem, maximálně potomek je může sdědit. Astma může mít i člověk ( já) a přitom se neporkázala žádná alergie.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud má skutečně Vaše partnerka astma, tak by o této chorobě měla už něco vědět. Takže, ví, že nakažlivé to není a není to ani nastuzení. Jinak nějakého bacila přenosné nemoci líbáním "chytit" můžete (ale jiného, než je astma). Zdravím!

figurek*
hodnocení

1x

astma není ani rýma, ani nachlazení. Jen se při rýmě a nachlazení zhoršuje. Je myslím celkem jasné proč. Protože při rýmě a nachlazení se k astmaticky ztíženému dechu přidá další dýchací problém.

Klidně svoji milovanou líbejte a opečovávejte *mala*, žádné astmabacily nedostanete.

hodnocení

1x

Mám astma 18let a ještě jsem nikoho nenakazila*smich*

hodnocení

1x

Zánět je stav, kdy organismus posílá buňky imunitního systému na nepřítele. Pokud jsou nepřítelem bakterie, je to v pořádku a účinné. Pokud je nepřítelem třeba tříska nebo kulka, vypadá to podobně, ale moc účinné to není. Pokud je nepřítelem nějaký alergen, je tato reakce nesmyslná a obtěžující. To je třeba astma. Tělo bojuje s vymyšleným nepřítelem. Někdy tělo bojuje i proti vlastním buňkám a to bývá největší průšvih.

hodnocení

0x

Pohledejte si nějaké pojednání o autoimunitních onemocněních. Mezi ně astma patří. *hej*

hodnocení

0x

Astma rozhodně není vždy nějaký "stálý zánět" na plicích. Kolik je Vám let, když si myslíte, že NASTYDNETE kvůli bacilům z líbání? Otázka je tak pi..má, že se sama sobě divím, že na ni odpovídám.

Pro většinu lidí je matoucí, že se tomu říká chronický zánět ..

xy
hodnocení

0x

Mám astma od asi sedmi let, a nenakazila jsem nikoho :) snad ten zmiňovaný zánět může být matoucí.Nevím o tom, že by byl nakažlivý. Kamarádky dcerka má prý astma , a nikdy neměla žádnou dýchací potíž, ani minutu v životě, jen zánět, tak to mě taky trochu mate :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]