Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká pošta- možnosti příjemce dodání balíku

Od: jarina odpovědí: 2 změna:

Zdravím, zajímají mě podmínky, kde si příjemce balíku skrze českou poštu může zvolit parametry dodání (jde to na webu, je tam tuším nechat na poště; posunout den dodání).

1. Jakých balíků se to týká (doporučené psaní, balík do ruky, cenný balík)
2. Jak se autentizuje příjemce na webu, aby si mohl změnit ty parametry?
- přes tracking číslo balíku z podacího lístku (což je unikátní identifikace, ale odesilatel ho explicitně musí odeslat příjemci)
- nebo kód v SMS (což je o řád lepší, je zaručené , že přijde příjemci a nikomu jinému)
3. Musí odesilatel tuto službu při podání balíku nějak aktivovat a zaplatit? Musí zadávat v podacím lístku mail/SMS? Jde to i bez toho?

Vím, ze své zkušenosti, že mi kdysi přišel balík (nevím typ), na webu jsem si mohl změnit parametry dodání (na začátku), ale už nevím, jak jsem se autentizoval.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Objednávám z eschopu, dodání balík do ruky. Vždy mám na emailu kde mohu sledovat zásilku, příjde SMS kdy bude doručeno a na stránkách pošty to mohu měnit po zadání čísla zásilky. Jinou zkušenost nemám. postaonline.cz/...

jarina
hodnocení

Děkuji, mě by zajímalo, jaký informací přijdou:

na email jen link s postaonline.cz/......číslo?
SMS žádná kód neobsahuje?
Otevřel jsem tu stránky a tam se zadá číslo zásilky tey + jeden údaj. Logicky ten email nebo SMS musí jít nějak přes poštu (podacím číslem asi) .

už se to vyjasňuje...

No to mě pomej: čp dokonce Dá slevu 3 Kč, když kontaktní údaje poskytnu... ( pdf-slevy)

Teď je ještě otázka, který typy balíků to umí. Balík do ruky tedy ano. cenný balík nevím, sice infomovaní přes mail/sms je zdarma, ale nevím, zda je možná změna doručení příjemcem

doplněno 24.11.16 16:05:

Už jsem to našel

ceskaposta.cz/...

Snad to tedy tak je (dje to uplně dole)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]