Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímají mě podmínky, kde si příjemce balíku skrze českou poštu může zvolit parametry dodání (jde to na webu, je tam tuším nechat na poště; posunout den dodání).
1. Jakých balíků se to týká (doporučené psaní, balík do ruky, cenný balík)
2. Jak se autentizuje příjemce na webu, aby si mohl změnit ty parametry?
- přes tracking číslo balíku z podacího lístku (což je unikátní identifikace, ale odesilatel ho explicitně musí odeslat příjemci)
- nebo kód v SMS (což je o řád lepší, je zaručené , že přijde příjemci a nikomu jinému)
3. Musí odesilatel tuto službu při podání balíku nějak aktivovat a zaplatit? Musí zadávat v podacím lístku mail/SMS? Jde to i bez toho?
Vím, ze své zkušenosti, že mi kdysi přišel balík (nevím typ), na webu jsem si mohl změnit parametry dodání (na začátku), ale už nevím, jak jsem se autentizoval.
Objednávám z eschopu, dodání balík do ruky. Vždy mám na emailu kde mohu sledovat zásilku, příjde SMS kdy bude doručeno a na stránkách pošty to mohu měnit po zadání čísla zásilky. Jinou zkušenost nemám. postaonline.cz/...
Děkuji, mě by zajímalo, jaký informací přijdou:
na email jen link s postaonline.cz/......číslo?
SMS žádná kód neobsahuje?
Otevřel jsem tu stránky a tam se zadá číslo zásilky tey + jeden údaj. Logicky ten email nebo SMS musí jít nějak přes poštu (podacím číslem asi) .
už se to vyjasňuje...
No to mě pomej: čp dokonce Dá slevu 3 Kč, když kontaktní údaje poskytnu... ( pdf-slevy)
Teď je ještě otázka, který typy balíků to umí. Balík do ruky tedy ano. cenný balík nevím, sice infomovaní přes mail/sms je zdarma, ale nevím, zda je možná změna doručení příjemcem
Už jsem to našel
Snad to tedy tak je (dje to uplně dole)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.