Nejste přihlášen/a.
jestli k lékaři půjdete mimo pevnou pracovní dobu, byla jste u doktora vrámci pružné pracovní doby. Ten čas se vám do odpracovaných hodin nezapočítá. Ten si nadpracujete.
Totéž platí, kdybyste přisla do práce v šest ráno a k doktorovi odešla o čtvrt na sedm. Čas do 8:30 vám nezapočítají.
Jestli půjdete k doktorovi v době pevné pracovní doby, pak si vyřiďte propustku a čas u doktora by vám měli zaplatit. Ale ne libovolně dlouhý. Pravděpodobně se stane, že vám zaplatí maximálně pár hodin. Nečekejte, že vám na propustku proplatí celou pevnou dobu od 8:30 do 14:00.
Radím : vyřiďte si propustku den předem, k doktorovi jděte hned brzo ráno a do práce dorazte před půl jedenáctou. Pak bude všechno ok, nikdo se na vás nebude křivě dívat.
nevím jak to chodí jinde...ale mám také pružnou pracovní dobu..dělám od 6:45-15:45 a když potřebuji k doktorovi tak beru automaticky, že mám 0,5den v rámci paragrafu (pokud to není na dýl) zaplacený. Párkrát se mi stalo, že to bylo delší a i přesto nikdy problém nebyl. Když vyřizuji něco soukromého tak si samozřejmě dobu nadpracuji, abych se vlezl do hodin v týdnu/měsící..
"Tak beru automaticky, že mám 0,5den v rámci paragrafu (pokud to není na dýl) zaplacený." To je špatně. Zaměstnanec je povinen návštěvy lékaře absolvovat přednostně mimo pracovní dobu. Jen v případě, že to není možné (to vzhledem k Vaší pracovní době není moc pravděpodobné), náleží omluvené volno s náhradou mzdy na nezbytně nutnou dobu → nikoliv automaticky na půl dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.