Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pružná pracovní doba+odchod k lékaři

Od: lenkaj* odpovědí: 5 změna:
Je tu někdo,kdo mi vysvětlí,jak je to s pružnou pracovní dobou, když se počet odpracovaných hodin přesně eviduje a když potřebují k lékaři? Např. Od 6:00 do 18:00 je otevřená budova,pevná pracovní doba je od půl 9 do 14:00 hodin, když potřebuji k lékaři mimo pevnou pracovní dobu, co mi to udělá s odpracovanými hodinami a naopak v pevné pracovní době? DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ a za příklady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kusk
hodnocení

1x

Pružná pracovní doba je od toho, abyste si své záležitosti vyřídila mimo pevnou pracovní dobu. Ať jdete k lékaři nebo ne, vždy na konci měsíce musíte mít odpracovaný celkový počet hodin.

figurek*
hodnocení

0x

jestli k lékaři půjdete mimo pevnou pracovní dobu, byla jste u doktora vrámci pružné pracovní doby. Ten čas se vám do odpracovaných hodin nezapočítá. Ten si nadpracujete.

Totéž platí, kdybyste přisla do práce v šest ráno a k doktorovi odešla o čtvrt na sedm. Čas do 8:30 vám nezapočítají.

Jestli půjdete k doktorovi v době pevné pracovní doby, pak si vyřiďte propustku a čas u doktora by vám měli zaplatit. Ale ne libovolně dlouhý. Pravděpodobně se stane, že vám zaplatí maximálně pár hodin. Nečekejte, že vám na propustku proplatí celou pevnou dobu od 8:30 do 14:00.

Radím : vyřiďte si propustku den předem, k doktorovi jděte hned brzo ráno a do práce dorazte před půl jedenáctou. Pak bude všechno ok, nikdo se na vás nebude křivě dívat.

krtek*

nevím jak to chodí jinde...ale mám také pružnou pracovní dobu..dělám od 6:45-15:45 a když potřebuji k doktorovi tak beru automaticky, že mám 0,5den v rámci paragrafu (pokud to není na dýl) zaplacený. Párkrát se mi stalo, že to bylo delší a i přesto nikdy problém nebyl. Když vyřizuji něco soukromého tak si samozřejmě dobu nadpracuji, abych se vlezl do hodin v týdnu/měsící..

iz*

"Tak beru automaticky, že mám 0,5den v rámci paragrafu (pokud to není na dýl) zaplacený." To je špatně. Zaměstnanec je povinen návštěvy lékaře absolvovat přednostně mimo pracovní dobu. Jen v případě, že to není možné (to vzhledem k Vaší pracovní době není moc pravděpodobné), náleží omluvené volno s náhradou mzdy na nezbytně nutnou dobu → nikoliv automaticky na půl dne.

gnvx
hodnocení

0x
Taky tohle máme a počítá se nám to jako bychom přišli do prace v pul 9, nebo naopak odešli ve 14 hod. Co bylo před půl 9 nebo po 14 je v našem volném čase. Takže je většinou potřeba si potom něco napracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]