Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banka s nejlepším kurzem dolaru pro platby

Od: jarina odpovědí: 4 změna:

Zajímají mě banky z pohledu placení přes Paypal (tedy online platby kartami). Nepočítám teď situaci, kdy Paypal přímo provádí konverzi (kurz je méně výhodný), ale kdy účtuje v dolarech.

a)Nějaký banky mají dvojí konverzi( 1.je z Původní měny transakce - z USD na €, řídí se kurzem visa), 2. je bankovním kurzem té konkrétní banky - €-Kč), Dostal jsem se na kurz 26.05 tento týden.

b)zajímá mě jestli existují banky, které dělají jen 1. (platí rovnou v usd dle bank kurz). A zda je to výhodnější. Které banky tohle dělají?

c)zajímá mě jestli existují banky, které dělají jen 2. (převádí podle visa kurzu CZK-USD). A zda je to výhodnější. které banky tohle dělají?

d) Když si ve směnárně převedu peníze? Dá se najít nějaké směnárna, která by vyšla levně?

Tou výhodností myslím srovnání všech 4 variant.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stir*
hodnocení

0x

banky se ridi aktuálním kurzem vyhlasovanym ČNB, takze tyto kurzy najdete na strankach kazde jednotlive banky. V podstate se lisi velice malo az na nektere. Platba pres paypal vychazi nevyhodne, kazdy si chce vydelat..

jarina
hodnocení

Jistě, proto jsem hned v úvodu ignoroval platbu v CZK po přepočtení paypalem.

Máš pravdu, ty kurzy sedí, ovšem se jedná o "střed" (kde ceny nákupu a prodeje jsou jiné). čili mě v praxi zajímá prodejní kurz měny a ten se asi liší u bank.

A další faktor, který je podle mě klíčový, je ten způsob převodu (přes visa kurz, kurz banky, nebo obojí)

stir*

Jasne, cena se odviji od stredu a kazda banka ma jiny spread (poplatek). Tebe zajima kurz deviza prodej a pokud mas visa kartu, tam je to o neco nevyhodnejsi. Jak ale uctuje tvoje banka to fakt nevim, musis se zeptat tam. Ono je dobre mit nejaky ucet v eur/usd navazany na kartu, pak te tohle nemusi zajimat. Nakoupis menu, kdyz je levna, pak te oslabeni koruny nezajima. V tomto je dobra equa banka, k beznemu korunovemu uctu jde pridat bezny ucet v eur i v usd a tyto ucty priradit k te jedne karte. Takze mas koruny, eura a dolary na jedne karte. Jedes do zahranici, vybiras nebo platis v obchodech automaticky v eurech bez konverze. Chces nakoupit v cine za dolary, opet bez konverze. Ja jsem mel na karte dolary ktere me staly cca kolem dvaceti kc, to se pak dobre nakupovalo.

kozy
hodnocení

0x

podle mě vychází nejlépe směnárna v Kaprovce, pokud máš ještě jejich věrnostní kartu, dostaneš se na nejvýhodnější kurzy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]