Nejste přihlášen/a.
Zajímají mě banky z pohledu placení přes Paypal (tedy online platby kartami). Nepočítám teď situaci, kdy Paypal přímo provádí konverzi (kurz je méně výhodný), ale kdy účtuje v dolarech.
a)Nějaký banky mají dvojí konverzi( 1.je z Původní měny transakce - z USD na €, řídí se kurzem visa), 2. je bankovním kurzem té konkrétní banky - €-Kč), Dostal jsem se na kurz 26.05 tento týden.
b)zajímá mě jestli existují banky, které dělají jen 1. (platí rovnou v usd dle bank kurz). A zda je to výhodnější. Které banky tohle dělají?
c)zajímá mě jestli existují banky, které dělají jen 2. (převádí podle visa kurzu CZK-USD). A zda je to výhodnější. které banky tohle dělají?
d) Když si ve směnárně převedu peníze? Dá se najít nějaké směnárna, která by vyšla levně?
Tou výhodností myslím srovnání všech 4 variant.
banky se ridi aktuálním kurzem vyhlasovanym ČNB, takze tyto kurzy najdete na strankach kazde jednotlive banky. V podstate se lisi velice malo az na nektere. Platba pres paypal vychazi nevyhodne, kazdy si chce vydelat..
Jistě, proto jsem hned v úvodu ignoroval platbu v CZK po přepočtení paypalem.
Máš pravdu, ty kurzy sedí, ovšem se jedná o "střed" (kde ceny nákupu a prodeje jsou jiné). čili mě v praxi zajímá prodejní kurz měny a ten se asi liší u bank.
A další faktor, který je podle mě klíčový, je ten způsob převodu (přes visa kurz, kurz banky, nebo obojí)
Jasne, cena se odviji od stredu a kazda banka ma jiny spread (poplatek). Tebe zajima kurz deviza prodej a pokud mas visa kartu, tam je to o neco nevyhodnejsi. Jak ale uctuje tvoje banka to fakt nevim, musis se zeptat tam. Ono je dobre mit nejaky ucet v eur/usd navazany na kartu, pak te tohle nemusi zajimat. Nakoupis menu, kdyz je levna, pak te oslabeni koruny nezajima. V tomto je dobra equa banka, k beznemu korunovemu uctu jde pridat bezny ucet v eur i v usd a tyto ucty priradit k te jedne karte. Takze mas koruny, eura a dolary na jedne karte. Jedes do zahranici, vybiras nebo platis v obchodech automaticky v eurech bez konverze. Chces nakoupit v cine za dolary, opet bez konverze. Ja jsem mel na karte dolary ktere me staly cca kolem dvaceti kc, to se pak dobre nakupovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.