Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní spoření - navýšit měsíční příspěvek?

Od: danys* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, opět mi po roce přišel dopis od penzijní společnosti o možnosti navýšit můj měsíční příspěvek z 500kč na 1000kč a tím i zvýšit státní příspěvek na 230kč měsíčně a možnost si něco odečíst z daní.

Má smysl si měsíční příspěvek navyšovat? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za mě určitě! Tu pětistovku byste stejně utratil a ty peníze se Vám jednou budou hodit. Nevím, jak jste starý, ale důchody nikdy vyšší nebudou, spíš je tendence je snižovat a motivovat lidi k vlastním úsporám.

Od daní si nic neodečtete, to byste musel spořit více než 12 tisíc ročně.

doplněno 05.12.16 16:27:

kusk, takhle to nefunguje ;)

Pokud by Danys např. spořil 1500/měsíčně, mohl by si ročně odečíst od základu daně 6000 Kč a až potom, co by byl základ daně snížený o odčitatelné položky, by se mu vypočítala daň.

Neplést základ daně s daní.

kusk
hodnocení

0x

Spořte 1001,- Kč.

hodnocení

0x

Já si spořím 300kč + 100 mi chodí z jiného účtu než z mého, taky mi paní volala abych si to zvýšil na 600kč.Nezvýšil jsem zatím.

figurek*
hodnocení

0x

i hodně málo je o hodně víc, než nic. Spořte kolik zvládnete, protože na státní kasu se opravdu spolehnout nedá.

danys*
hodnocení

0x
Sporim 500,300 mi dává zaměstnavatel. Ono otázka jestli se vůbec vyplatí spořit. Kdo ví co bude za 30 let a co si za to koupim :) Ale zase lepší než nic

vilik*
hodnocení

0x
Asi půjdu proti proudu, ale v mém okolí lidé naší věkové kategorie spoří pouze zaměstnavatelem určené povinné minimum tam, kde k němu dostanou ještě od něj příspěvek. Ostatní si spoří okolo pětistovky.
Razíme trend splatit bydlení a umožnit studia a start dětem i při výpadku příjmu, nemít dluhy.
Osobně nevidím logiku v spoření na dobu za 30 let a zároveň hypoteticky ušetřené peníze vydat teď na úrocích bance.
Musíte si sám říct, jaký máte příjem, jaké náklady a jaké závazky, včetně těch očekávaných. Pak zjistíte, kolik vám na penzijko zbývá. A pořád je zde nebezpečí, že peníze vyhodíte oknem, v případě nějaké finanční nestability.
Některé smlouvy umožňují výběr poloviny naspořené částky po určité době vybrat, tím vzniká možnost ukládat a zároveň mít případnou rezervu.

stir*
hodnocení

0x

penzijko je srovnstelne s cernou dirou. Cim vic tam nacpes, tim vic zmizi. Je velky problém investovat sam?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]