Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soudní obsílka ve schránce na dopisy

Od: junkers* odpovědí: 7 změna:

Už 2 x jsem dostal soudní obsílku (obálka se zeleným pruhem) normál do schránky. To je běžná praxe? Dostáváte to taky do schránky, nebo si to přebíráte vždy osobně takovéhle věci?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Je to již několik let, co se zavedly jiné možnosti doručování zásilek. Záleží, jakou službu si odesílatel zvolí a zaplatí. Též, jestli použije službu České pošty. Hojně se využívá u obálek se zeleným pruhem, ale vyjímkou nejsou ani u jednobarevných obálek, nebo s modrým, červeným pruhem, i jiné služby lze zvolit u fialového pruhu a hnědého. Též nemusí mít ani dodejku.

Na co se ptáte, je zásilka s popiskem ,,Neukládat,, tedy pokud Vás doručovatel nestihne doma, tak musí zásilku v ten čas vložit do schrány, protože tak si to odesílatel přeje, čas se vyznačí na dopis i dodejku, která se utrhne. Další věc, kdy se vkládá zásilka do schránky, je většinou po deseti dnech uložení. Doruč. Vás nezastihne, máte ve schránce výzvu k vyzvednutí zásilky na ukládací poště. Pokud si pořádně přečtete výzvu, tak je tam datum, do kdy bude zás. uložena na poště a po uplynutí lhůty bude vložena do schrány. Nebo je tam vytištěno ...bude vrácena odesílateli. Těch možností je plno, nazývají se služby a jak jsem již napsala, záleží na odesílateli, kterou zvolí. Zásilka může být uložena na 3,7,10,21, datové schránky byly snad i 90 dní, i dodání do určitých rukou lze zvolit - zmocněnec, či výhradně jen adresátovi, pokud tam nic není vytištěno, lze doručit i jiné osobě nacházející se v bytě, nebo i třeba sousedovi, pokud jste ho nevyloučil z doručení. Obálky tisknou různé tiskárny na objednání státních i soukromých firem. Nejsou sjednocené, každá vypadá trochu jinak, má i jiné parametry, jiný předtisk, jiné náležitosti. Musí se prostě číst, nelze vše doručovat pouze podle jednoho vzoru.

junkers*
hodnocení

pohanka: dík, perfekt odpověď. Opravdu je na té obálce "neukládat" a má utržené to jakoby "bříško" :) Takže nikdo nepochybil. Bude se mi líp spát .. *andel*

pohanka*

Rádo se stalo. Je to již pár let zpět, co jsem byla pošťák tělem i duší, jistě se nějaké věci trochu změnily, přibyly nové. Každopádně, kdybych ze zdravotních důvodů mohla, tak jdu opět mezi mé ovečky, ale musí mi stačit jenom podobná, občasná, lehká brigádička.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím, zda je to takto zavedeno celostátně, ale u nás doručuje písemnosti soud i radnice za pomocí vlastních kurýrů. Pokud nezastihnou nikoho doma, tak vloží dopis do schránky. Tedy, vůbec to nejde přes ČP. Zdravím!

doplněno 23.11.16 21:16:

Ona to není nepravost, ale jev vcelku normální (i když se Vám to možná nelíbí).

cechacek*
hodnocení

0x

Zelený pruh, platební rozkaz, nařízení exekuce, předvolání k soudu, vyzvání od policie, nedoplatky a.p. I když je vhozena do schránky, považuje se 11 den za doručené, jsou to vymoženosti demokracie. Skrblík.cz

danys*
hodnocení

0x
Od soudu mi nepisou,tak nevím.
Ale jedna se o fikci doručení, takže po nějaké době se písemnost bere za dorucenou
junkers*
hodnocení

danys: až se oženíš a rozvedeš, tak ti psát budou, neboj ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]