Nejste přihlášen/a.
Rád bych mamce koupil kuchařku nejlépe od Jamieho Olivera. Jakou doporučujete? Rád bych aby tam byly recepty se zdravými a rychlými jídly. Díky. Seb
Jamie Oliwer sice vaří jakože lehká jídla, ale suroviny na našem trhu nejsou až zas tak běžné a ne zrovna levné. Zdeněk Pohlaich se hodně změnil. Upřednostňuje rychlé vaření, snadnou úpravu a dostupné suroviny. Mi se líbí moc. levneucebnice.cz/...Tuhle kuchařku bych sama chtěla.
Zdravím.!
Osobně bych kuchařku od Olivera příliš nedoporučoval, jelikož ten chlap lítá po světě jak tryskáč a hlavně vaří
především z místních surovin.! Takže by se z mamky musela stát cestovatelka, která by si musela zaletět pro
ingredience třeba do Thajska, Číny, Vietnamu...
Daleko lepší a schůdnější cestou bude, koupit nějakou "klasiku".
No... ikdyž třeba taková Magdalena Dobromila uvádí množství v "hrstkách, špetkách..."
Dobrý kuchař si poradí. Špatný připálí i čaj.
Já používám často kuchařku "Naše kuchařka" z roku 1959 od "státního zemědělského nakladatelství - Praha"
Recepty jsou tam detailně popsané a jsou tak "nezdravé" (sádlo, máslo) až jsou zdravé.
Je tam všechno. Maso drůbeží, vepřové, skopové, rybičky, divočina, omáčky, moučníky, buchty... Zkrátka sen.!
Nejlepší knihu o vaření jsem někam založil a nemůžu to najít... Asi bude dlít na půdě.
Byla to "technologie přípravy jídel, pro střední školy stravování." Z šedesátých, či sedmdesátých let.
Pravda... dávkování se muselo poněkud upravit v poměru (asi) 1/100 ale podstata zůstává.
Zůstaňte při zemi a výsledek bude lepší.
Co tak třeba Maďarská kuchařka..?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.