Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kuchařku?

Od: sebastian odpovědí: 2 změna:

Rád bych mamce koupil kuchařku nejlépe od Jamieho Olivera. Jakou doporučujete? Rád bych aby tam byly recepty se zdravými a rychlými jídly. Díky. Seb

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jamie Oliwer sice vaří jakože lehká jídla, ale suroviny na našem trhu nejsou až zas tak běžné a ne zrovna levné. Zdeněk Pohlaich se hodně změnil. Upřednostňuje rychlé vaření, snadnou úpravu a dostupné suroviny. Mi se líbí moc. levneucebnice.cz/...Tuhle kuchařku bych sama chtěla.

doplněno 23.11.16 16:48:

"Celý život jsem na dietě/...

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Osobně bych kuchařku od Olivera příliš nedoporučoval, jelikož ten chlap lítá po světě jak tryskáč a hlavně vaří

především z místních surovin.! Takže by se z mamky musela stát cestovatelka, která by si musela zaletět pro

ingredience třeba do Thajska, Číny, Vietnamu...

Daleko lepší a schůdnější cestou bude, koupit nějakou "klasiku".

No... ikdyž třeba taková Magdalena Dobromila uvádí množství v "hrstkách, špetkách..."

Dobrý kuchař si poradí. :) Špatný připálí i čaj.

Já používám často kuchařku "Naše kuchařka" z roku 1959 od "státního zemědělského nakladatelství - Praha"

Recepty jsou tam detailně popsané a jsou tak "nezdravé" (sádlo, máslo) až jsou zdravé. :)

Je tam všechno. Maso drůbeží, vepřové, skopové, rybičky, divočina, omáčky, moučníky, buchty... Zkrátka sen.!

Nejlepší knihu o vaření jsem někam založil a nemůžu to najít... Asi bude dlít na půdě.

Byla to "technologie přípravy jídel, pro střední školy stravování." Z šedesátých, či sedmdesátých let.

Pravda... dávkování se muselo poněkud upravit v poměru (asi) 1/100 ale podstata zůstává.

Zůstaňte při zemi a výsledek bude lepší.

Co tak třeba Maďarská kuchařka..?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]