Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pri vymene pasu stourají se ve vízech

Od: tomasek94 odpovědí: 4 změna:
Zajímalo by mne, pokuď mením starý pas za nový, kde mám razítka i víza, kam nejraději cestuju. Můžou si ho uředníci zkoumat a následně žalovat exekutorovi, kde jsem byl a kdy nebo se pasy staré po odevzdání skartují? Nerad bych ho vracel, jen abych se razítkama prozradil. Nebo mám ten vnitřek raději vytrhnout? díky
doplněno 23.11.16 12:46: Do jaké vzdálenosti má český exekutor pravomoce zabavovat majetek? Pokuď mám rodiče na Novém Zélandu, tak tam se už asi namáhat nebude jezdit, pokuď je exekuce malá do 20tis.Kč.?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

v pase se určitě nešťourají, ale bežně se to dělá jak máte v pase nějaké cenné víza tak řekněte že jste pas ztratil

iz*
hodnocení

0x

Exekutorovi nikdo nic nežaluje, ale všechny instituce, které exekutor osloví, jsou povinny mu odpovědět → např. banka musí odpovědět, jestli je u ní veden účet na jméno dlužníka.

Za dluh odpovídá dlužník, nikoliv jeho rodiče.

abara*
hodnocení

0x
Osobní zkušenost - vnitřek pasu Vám úřednice vytrhne a nechá na památku. Sama jsem o to žádala - sice z jiného důvodu - krátká paměť a potřeba vědět kdy jsem kde byla, když vyplňuji žádost o vízum do států,kde se to uvádí (př.USA) - nerada bych byla zamítnuta z tak banálního důvodu, že popletu roky a země.

hanz1a
hodnocení

0x

Exekutor ma pravomoci jen v CR, za hranicemi konci. Teoreticky muze pozadat v ramci EU exekutora z dane zeme, pokud by se dozvedel, ze tam jsi-jse. Ale to by nejdriv musel zjistit, kde jsi, v jake zemi. Jenze exekutori v jinycch zemich zdaleka nemaji takove pravomoci a odmeny, jako v CR. Napriklad v USA nesmi zabavovat ani mene hodnotne auto.

V ramci EU exekutori mohou jeste spolupracovat, ale museli by zjistit, kde jsi a pak v dane zemi by musel probehout soud ohledne dluhu, a podobne, coz mezinarodne neni jen tak jednoduche. To ale teoreticky muze probehout az u dobre prokazatelnych a velkych dluhu, radove min. statisice. Kvuli nedopatku za telefon nebo pokutu v MHD nikdo v cizi zemi kontaktovat soud nebude, takova je praxe.

Mimo EU je to jeste slozitejsi, museli by dat vedet do dane zeme a nejak to resit tam. Navic nektere zeme (Ukrajina) vubec s exekutory v EU nespolupracuji. Je to nakladne a tezko vyuzitelne, jestli vubec nekdy. Navic musi jit o velke castky, a pravdepodobnost uspechu. Akce do zahranici exekutora stoji dost usili a penez a tak pujde jen za velkymi a dobre prokazatelnymi dluhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]